4 & 5 sterrenhotels in York

hotels boeken via GBL York Minster in Engeland Het oude winkelstraatje Shambles in York, Engeland Smal straatje in York, Engeland York Castle Museum in Engeland National Railway Museum in York, Engeland De stad York in North Yorkshire De stad York in Engeland

Inleiding

Op deze pagina worden 2 vijfsterrenhotels en daarna nog 3 viersterrenhotels in de stad York uitgelicht. Qua geschiedenis en historische gebouwen is deze Noord Engelse stad zeer interessant omdat het al zeer lange tijd bestaat. Het is oorspronkelijk ontstaan doordat de Romeinen hier een aantal decennia na het jaar 0 een fort bouwden. In de eeuwen daarna heeft het ook nog onder heerschappij gestaan van Vikingen (noorse koningen) en werd het weer later in de 11e eeuw veroverd (net als de rest van Engeland) door de Normandische Willem de Veroveraar. Uit deze Normandische periode stamt nog Clifford's Tower, de toren die onderdeel uitmaakte van York Castle. Op die plek staat nu het historische kasteelmuseum, gesitueerd in een veel ouder, stijlvol historisch pand. De York Minster - één van de grootste kathedralen van Noord-Europa - werd 'pas' in de 15e eeuw gebouwd. Zeer beroemd is het smalle, middeleeuwse straatje genaamd The Shambles met haar houten vakwerkhuizen en winkeltjes. Het dateert uit de 13e eeuw, net als de overblijfselen van de stadsmuren overigens. Veel van de huidige gebouwen stammen uit latere tijdperken, vervaardigt in andere bouwstijlen. Neoclassicistische bouwwerken zijn her en der ook te zien.


1. The Grand, YorkHet eerst uitgelichte vijfsterrenhotel is het Grand Hotel, een fraai pand uit het begin van de 20e eeuw, gebouwd in de stijl van de neobarok. Het diende oorspronkelijk als hoofdkantoor voor de North Eastern Railway maar sinds 2010 als tophotel. U zit hier vlakbij het treinstation waar aan vast het grote spoorwegmuseum zit. Een typisch Engelse Afternoon Tea nuttigen is (uiteraard) hier mogelijk. U zit hier ook op een steenworp afstand van de Lendal Bridge over de rivier de Ouse die het spoorwegstation verbindt met het centrum van York. Steek de brug over en u vindt aan uw linker hand het Yorkshire Museum. Sla rechtsaf als u wilt winkelen want in dat deel vindt u leuke winkelstraten als Coney Street, Parliament Street en het winkelcentrum van Coppergate. In deze hoek kunt u in het najaar ook rondstruinen tussen de stalletjes van de kerstmarkt van York. Dit is een compacte stad dus u kunt alle interessante locaties wandelend bereiken.

Vanuit Nederland of België naar The Grand York

U kunt hier gebruik maken van valet parking (parkeerservice). Zelf hier in de buurt parkeren, bijvoorbeeld op het nabij gelegen (1 minuut wandelen) parkeerterrein aan Tanner Row is ook mogelijk. U kunt echter ook met het ov reizen: alles met de trein of eventueel ook met boot of vliegtuig. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar York wilt reizen dan kunt u gewoon lopend naar het aangrenzende station London Kings Cross en daar op de trein stappen. De meeste treindiensten naar York duren ongeveer 1 uur 50 minuten. Vanaf het treinstation is het vervolgens maar een paar minuten wandelen naar het hotel. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. U zou kunnen vliegen op Manchester Airport. Vanuit die luchthaven kunt u direct per trein naar York, een reis van ongeveer 2 uur. U kunt eventueel ook de veerboot (nachtboot) nemen van Rotterdam (Europoort) naar Hull. In de haven kunt u op de bus stappen naar het treinstation van Hull en daar per trein verder naar York, een rit van een uur.

Met de trein naar Londen en verder | Met de veerboot naar Engeland


Locatie van York

kaart met hotels in de stad York, Engeland


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

2. Judge's LodgingDe Judge's Lodging is een van oorsprong vroeg 18e eeuws gebouw, nu een vijfsterrenhotel in het centrum van de stad. Zoals de naam al aangeeft diende het eerst als overnachtingsplaats voor rechters en wel van het courts of assize (hof van assiezen) dat hier recht sprak tot 1972. Nu is het dus een historisch en luxueus verblijf, op korte afstand van alle bezoekersattracties van de stad, de oude gebouwen en ook de gezellige winkelstraten en kerstmarkt die op het vorige tabblad al behandeld is. Bij de prominente winkelstraten in de buurt vindt u ook de smalle straatjes in het middeleeuwse stadshart waar The Shambles met haar houten, overhangende 13e eeuwse panden te zien zijn. Daar zitten ook winkeltjes en in één van de zijstraatjes kunt u ook eens kijken bij de Shambles Market. U kunt in de Judge's Lodging ook terecht voor een heerlijke Engelse Afternoon Tea.

Vanuit Nederland of België naar de Judge's Lodging

U kunt hier niet parkeren. U zou dan ergens in de buurt een plek moeten vinden zoals op het parkeerterrein van Mary Gate. U kunt echter ook met het ov reizen: alles met de trein of eventueel ook met boot of vliegtuig. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar York wilt reizen dan kunt u gewoon lopend naar het aangrenzende station London Kings Cross en daar op de trein stappen. De meeste treindiensten naar York duren ongeveer 1 uur 50 minuten. Vanaf het treinstation is het vervolgens maar een paar 7 minuten wandelen naar het hotel. U kunt dat eventueel ook met de bus doen. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. U zou kunnen vliegen op Manchester Airport. Vanuit die luchthaven kunt u direct per trein naar York, een reis van ongeveer 2 uur. U kunt eventueel ook de veerboot (nachtboot) nemen van Rotterdam (Europoort) naar Hull. In de haven kunt u op de bus stappen naar het treinstation van Hull en daar per trein verder naar York, een rit van een uur.

Met de trein naar Londen en verder | Met de veerboot naar Engeland


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

3. The Dean CourtThe Dean Court is een viersterrenhotel op een prachtige locatie in de stad want het staat tegenover de imposante kathedraal, de York Minster. Het pand waar het hotel in gehuisvest wordt is na 1850 gebouwd en deed dienst als woning voor de geestelijkheid. Een typisch Engelse Afternoon Tea nuttigen is hier ook mogelijk. Loop de Station Road af en u arriveert bij het treinstation, sla de High Petergate in en u wandelt richting de schilderachtige Shambles en daarvoor al de York Chocolate Story. Vlakbij het hotel - in één van de kleine zijstraatjes in het centrum - kunt u ook Barley Hall bezichtigen, een middeleeuws houten vakwerkhuis. Nergens is de dichtheid aan historische attracties zo hoog als in deze stad dus u zult al wandelend van alles tegenkomen waar u eens een kijkje kunt nemen.

Vanuit Nederland of België naar The Dean Court

Het hotel heeft eigen parkeergelegenheid. U kunt echter ook met het ov reizen: alles met de trein of eventueel ook met boot of vliegtuig. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar York wilt reizen dan kunt u gewoon lopend naar het aangrenzende station London Kings Cross en daar op de trein stappen. De meeste treindiensten naar York duren ongeveer 1 uur 50 minuten. Vanaf het treinstation is het vervolgens nog geen 10 minuten wandelen naar het hotel. Een bus richting het centrum nemen behoort ook tot de mogelijkheden. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. U zou kunnen vliegen op Manchester Airport. Vanuit die luchthaven kunt u direct per trein naar York, een reis van ongeveer 2 uur. U kunt eventueel ook de veerboot (nachtboot) nemen van Rotterdam (Europoort) naar Hull. In de haven kunt u op de bus stappen naar het treinstation van Hull en daar per trein verder naar York, een rit van een uur.

Met de trein naar Londen en verder | Met de veerboot naar Engeland


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

4. The Churchill HotelHet Churchill Hotel is een viersterrenhotel even ten noordwesten van het centrum van de stad dus de York Minster staat hier niet ver vandaan. Het mooie pand is een laat 'Georgian' herenhuis, dus gebouwd in het eerste deel van de 19e eeuw. Het is vernoemd naar de beroemde premier uit het verleden zonder dat het daar overigens een link mee heeft. U zit hier vlakbij de universiteit van St John en ook de York Art Gallery bevindt zich op loopafstand. Maar het is al eerder vermeldt: alle attracties en straten binnen de stad zijn lopend prima te bereiken.

Vanuit Nederland of België naar The Churchill Hotel

Het hotel heeft eigen parkeergelegenheid. U kunt echter ook met het ov reizen: alles met de trein of eventueel ook met boot of vliegtuig. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar York wilt reizen dan kunt u gewoon lopend naar het aangrenzende station London Kings Cross en daar op de trein stappen. De meeste treindiensten naar York duren ongeveer 1 uur 50 minuten. Vanaf het treinstation is het vervolgens nog een minuut of 12 wandelen naar het hotel. U neemt dan niet de Lendal Bridge maar de Scarborough Bridge voor voetgangers. Dat is wat korter. Als het te ver is dan kunt u uiteraard ook met de taxi gaan of eventueel met de bus. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. U zou kunnen vliegen op Manchester Airport. Vanuit die luchthaven kunt u direct per trein naar York, een reis van ongeveer 2 uur. U kunt eventueel ook de veerboot (nachtboot) nemen van Rotterdam (Europoort) naar Hull. In de haven kunt u op de bus stappen naar het treinstation van Hull en daar per trein verder naar York, een rit van een uur.

Met de trein naar Londen en verder | Met de veerboot naar Engeland


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

5. MiddletonsMiddletons is een viersterrenhotel vlakbij de rivier de Ouse en de Skeldergate Bridge die naar het York Castle Museum met daarnaast de Clifford's Tower leidt. Vanaf de zeer oude toren kunt u genieten van een fraai uitzicht en leuk in het museum is oa. de nagebouwde, zeer sfeervolle Victoriaanse winkelstraat. Het hotel is verspreid over zes panden die in verschillende tijdperken gebouwd zijn, vanaf de 18e eeuw. Het gaat om 4 fraaie huizen waarin de kamers gesitueerd zijn en enkele cottages die u ook kunt boeken, bijvoorbeeld als u met het gezin van 4 op pad gaat want daar kunnen tot maximaal 4 overnachten. Dan is er ook nog de Orange Factory, een voormalige fabriek waar bruiloften, conferenties en dergelijke georganiseerd worden. U kunt dus over de Skeldergate brug naar het centrum lopen maar ook via de Ouse Bridge. Dan zit u gelijk dichtbij enkele historische attracties als de York Dungeon en het Jorvik Viking Centre waarin de geschiedenis op een verhalende manier verteld wordt. Tussen beide net genoemde bruggen (aan de noordkant) vindt u ook het opstappunt voor de rondvaartboot.

Vanuit Nederland of België naar Middletons

Het hotel heeft eigen parkeerplaatsen. U kunt echter ook met het ov reizen: alles met de trein of eventueel ook met boot of vliegtuig. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar York wilt reizen dan kunt u gewoon lopend naar het aangrenzende station London Kings Cross en daar op de trein stappen. De meeste treindiensten naar York duren ongeveer 1 uur 50 minuten. Vanaf het treinstation is het vervolgens nog een minuut of 12 lopen naar het hotel. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. U zou kunnen vliegen op Manchester Airport. Vanuit die luchthaven kunt u direct per trein naar York, een reis van ongeveer 2 uur. U kunt eventueel ook de veerboot (nachtboot) nemen van Rotterdam (Europoort) naar Hull. In de haven kunt u op de bus stappen naar het treinstation van Hull en daar per trein verder naar York, een rit van een uur.

Met de trein naar Londen en verder | Met de veerboot naar Engeland


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak
Terug naar:

De stad York in North Yorkshire

Vier -en vijfsterrenhotels in uitgelichte Britse plaatsen
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers