Vakantie in Dorset, New Forest en het eiland Wight

West Bay en de Jurassic Coast in Dorset, Zuid Engeland

Op vakantie in het centrale deel van Zuid Engeland

Op deze pagina worden enkele gebieden in het meer centrale deel van Zuid Engeland behandeld, namelijk het New Forest National Park in Hampshire en het eiland Wight en het graafschap Dorset dat net als Wight beschikt over prachtige kustgebieden. Het landinwaarts gelegen landschap is echter ook zeer de moeite waard. In het bos -en heiderijke land van het New Forest ziet u oa. pony's los rondlopen. Het Isle of Wight biedt fraaie kusten, golvend platteland en kleine badplaatsen. In Dorset zijn de kliffen en stranden van de Jurassic Coast World Heritage Site zonodig nog fraaier. U vindt er ook badplaatsen als Bournemouth, Weymouth en het kleinere Lyme Regis.

Dorset heeft ook andere bezienswaardigheden als Corfe Castle, Hardy's Cottage, Monkey World en Lulworth Castle. De mooie gebieden zijn dus de Jurassic Coast maar ook het platteland landinwaarts met haar golvende heuvelland en vele huizen met rieten dak is een kijkje waard. In het New Forest kunt u bijvoorbeeld Beaulieu bezoeken en daarbuiten de stad Southampton. Trekpleisters op Wight zijn bijvoorbeeld het fraaie Osborne House en de geërodeerde witte kliffen die bekend staan als The Needles. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in Zuid Engeland en bekijk een mooie autorondreis. Of bekijk eerst de uitgelichte vakantiebestemmingen en zoek daar een accommodatie.


Dorp in Zuid Engeland
Hotel in EngelandHistorisch huis op Isle of Wight
Kasteel in Dorset


Op rondreis door Zuid Engeland

Zie hier een voorbeeld van een autorondreis door dit gebied. Met de auto heeft u natuurlijk de nodige vrijheid. Als u met het openbaar vervoer reist dan zijn de mogelijkheden qua bestemmingen natuurlijk minder maar ook dan zijn er de nodige opties. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een verblijf in een grotere badplaats maar als u graag een mooi landelijk stuk Engeland wilt verkennen dan is onderstaande trein -en busrondreis misschien wat voor u. Ook dat is een individuele reis waar u een plan op maat voor kunt krijgen. Dat geldt ook voor de variant waarbij u naar het Isle of Wight gaat, een eiland waar het vervoer per ov zeer goed geregeld is. Een combinatie van de twee reizen is natuurlijk ook mogelijk.

Reis plannen naar Zuid Engeland

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar Dorset en het New Forest kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties. Het eiland Wight is per veerboot te bereiken: vanaf Portsmouth, Southampton en ook Lymington.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland

Bekijk enkele leuke plaatsen

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers