Waar zijn de Engelse kostuumdrama's en detectiveseries opgenomen?

Pub uit de tv-serie All Creatures Great and Small in Yorkshire, Engeland Het Engeland uit de tv-serie The Crown Het Cornwall uit de tv-serie Poldark, Engeland Het Oxford uit de tv-serie Endeavour Morse, Engeland Het Dorset uit de tv-serie Broadchurch, Engeland De Cotswolds uit de tv-serie Father Brown, Engeland Midden Wales uit de tv-serie Hinterland, Wales Buckinghamshire en Oxfordshire uit de tv-serie Midsomer Murders, Engeland Huis uit de tv-serie Gentleman Jack in Yorkshire, Engeland Schotse Highlands in filmserie Outlander, Schotland

Vakantie vieren in gebieden uit de Britse tv series?

Hieronder vindt u een lijst met tv-series die in Engeland, Schotland of Wales zijn opgenomen en waar u kunt zien waar ze zoal zijn gefilmd. Aan de hand van de informatie op die pagina's krijgt u zodoende inzicht waar u zoal zou kunnen verblijven om die gebieden zelf in het echt te gaan bekijken. Hotels, b&b's en vakantiehuizen kunt u vervolgens ook via deze website vinden en boeken. U kunt echter ook gedetailleerd reisadvies krijgen in de vorm van een vakantieplan op maat. Ik kan u vertellen welke plaatsen en accommodaties als uitvalsbases kunnen dienen om de verschillende gebieden uit de Britse tv-series te verkennen. Dat kan één specifiek gebied zijn maar als u graag een autorondreis wilt maken dan kunt u ook meerdere streken bezoeken die als setting voor kostuumdrama's of detectiveseries dienen of dienden. Denk bijvoorbeeld aan combinaties als:

1. Midsomer Murders + Endeavour Morse + Father Brown
2. Bridgerton + Downton Abbey + The Crown
3. Broadchurch + Sanditon + Poldark
4. All Creatures Great and Small + Gentleman Jack + Victoria
5. Hidden + Hinterland + Peaky Blinders
6. Vera + Outlander


Andere combinaties zijn vanzelfsprekend ook heel goed mogelijk. Het is maar net welke tv-serie(s) u achterna wilt reizen. Wat praktisch haalbaar is hangt uiteraard ook af van de hoeveelheid dagen die u tot uw beschikking heeft. Informeer gerust naar de mogelijkheden. Ik kan u adviseren en een zo mooi en logisch mogelijk vakantieplan op maat in elkaar zetten. Lees hier verder over de (gratis) online service:


Cottage in Engeland
vlak


Filmlocaties van kostuumdrama's in Engeland en Schotland

Allereerst: wat is een kostuumdrama? Dat is een film of serie die zich afspeelt in een ander tijdperk. In Engeland en Schotland noemt men het 'period drama'. Zo speelt het kostuumdrama met een letterlijk fantastische twist genaamd Outlander zich af halverwege de 18e eeuw, Poldark aan het einde van de 18e eeuw, Sanditon en ook Bridgerton aan het begin van de 19e eeuw in de Regency tijd, Gentleman Jack weer enkele decennia later, Downton Abbey (is al gestopt) in het eerste kwart van de 20e eeuw, evenals Peaky Blinders. All Creatures Great and Small met James Herriot in de hoofdrol speelt zich af rond 1939. Daarvan is een oude serie (tot 1990) en inmiddels ook een nieuwe serie (vanaf 2020). Father Brown en Grantchester zijn gesitueerd in de jaren 1950 en Endeavour (Morse) in de jaren '60 en '70. Vanzelfsprekend mogen de populaire en nog steeds lopende koninklijke kostuumdrama's niet ontbreken. Victoria speelt zich af in de 19e eeuw en The Crown in de 20e. Drie van de net genoemde series kun je ook indelen bij de volgende categorie: detectiveseries.
Filmlocaties van detectiveseries in Engeland en Wales

Groot-Brittannië produceert ook vele detectiveseries. Een aantal ziet u hieronder staan waarvan de meesten zeer populair zijn. Zo loopt Midsomer Murders al een heel lange tijd en ook Endeavour, feitelijk de opvolger van de Morse en later Lewis ook al weer wat jaartjes. Ongeveer in hetzelfde gebied wordt sinds enkele jaren Macdonald and Dodds opgenomen en ook Grace is een nieuwe serie. Hidden en Hinterland zijn in Wales opgenomen. De laatste is al gestopt en dat geldt ook voor het zeer populaire Sherlock dat zich voornamelijk in Londen afspeelde. De speciale (kerst)aflevering - The Abominable Bride - speelt zich overigens af in de 19e eeuw waardoor je ook kunt bekijken als liefhebber van kostuumdrama.Victorian Farm (en volgende series)

Zeer leuke, informatieve en niet-fictieve tv-series van de BBC (van wat jaartjes geleden) zijn die waarin met het leven op een Britse boerderij in een bepaald tijdperk echt serieus nagespeeld werd. Twee voorbeelden zijn de Tudor Monastery Farm dat zich afspeelde in de 15e eeuw en de Victorian Farm waar de series mee begonnen en waar ze het agrarische leven in de 19e eeuw lieten zien. Iets meer info over de vier series lees je op pagina over Church Stretton dat vlakbij één van de filmlocaties ligt. Als u (oa) een rondreis wilt maken langs de historische boederijen waar gefilmd werd, lees dan hieronder verder.


Mooi openluchtmuseum in Engeland
vlak

button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers