Vakantie in Glasgow, Stirling en omgeving

Mooi gebouw in Glasgow, Schotland

Op vakantie in Glasgow en de Schotse Lowlands

Glasgow is de grootste stad van Schotland en ligt aan de river de Clyde. Niet ver ten noorden van de stad beginnen de hooglanden al. Rondom de stad liggen verschillende raadsgebieden waaronder Renfrewshire, South -en North Lanarkshire. Hier vindt u onder andere het stadje Paisley en het werelderfgoed van zowel New Lanark als de overblijfselen van de Muur van Antoninus. Ten noordoosten van Glasgow liggen de raadsgebieden en stadjes Stirling en Falkirk. Het eerste stadje is het beroemdst vanwege haar kasteel en haar plaats in de Schotse geschiedenis. Hier vlakbij staat ook de toren en monument van William Wallace. Voorbeelden van bezienswaardigheden in gebied zijn de Glasgow Gallery of Modern Art, Pollok House, het Riverside Museum, Stirling Castle en het voormalige huis van de 19e eeuwse ontdekkingsreiziger David Livingstone. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in dit deel van Schotland. Of bekijk eerst de uitgelichte vakantiebestemmingen en zoek daar een accommodatie.


Stadje in Stirling, Schotland
Hotel in SchotlandMuseum in Glasgow
Kasteel in StirlingGraag op rondreis door Schotland?

Als u meer van Schotland wilt zien dan kan dat uiteraard ook. Bekijk hieronder twee suggesties. De linker is een treindrondreis door de Hooglanden. De mooiste spoorlijn van Groot-Brittannië begint in Glasgow. Maar misschien wilt u wel met de auto rondreizen. Bekijk dan de rechter variant die naar de Western Highlands en Argyll gaat. De stad combineren met een andere streek kan natuurlijk ook. Zo kunt u bijvoorbeeld ook vooral het zuidwesten van Schotland verkennen. Het is maar net wat u wilt zien.


Reis plannen naar Glasgow

Op de volgende tabbladen vindt u een mooie autorondreis én een treinrondreis door Schotland en enkele voorbeelden van mooie vakantiebestemmingen. Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar Glasgow, Stirling en Lanarkshire kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland

Bekijk enkele leuke plaatsen

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers