Vakantie in Norfolk en Suffolk - East Anglia

Heide aan de kust van Suffolk in Engeland

Op vakantie in de fraaie kustgebieden van Oost Engeland

East Anglia is de naam van het vroegere historische graafschap in het oosten van Engeland dat nu dus bestaat uit de huidige graafschappen Norfolk, Suffolk en Cambridgeshire. U kunt hier meer lezen over de eerste twee. Dat zijn gebieden met historisch erfgoed, leuke badplaatsjes, rustig platteland en fraaie kustgebieden. U vindt er historische steden en stadjes zoals het grote Norwich en het kleine Lavenham maar ook prachtige landgoederen en statige huizen. Daarnaast is er ook de nodige natuur, vooral aan zee. In het oosten vindt u de Suffolk Coast & Heaths en in het noorden de Norfolk Coast. Naast de beschermde kustgebieden zijn er ook badplaatsen als Great Yarmouth en Cromer. Ook niet te vergeten: het waterrijke Broads National Park, een gebied waar men veel vaart. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden zijn Holkham Hall, Norwich Cathedral, Ickworth en Framlingham Castle. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in East Anglia. Of bekijk eerst de uitgelichte vakantiebestemmingen en zoek daar een accommodatie.


Stad in Norfolk, Engeland
Hotel in EngelandLandgoed in Norfolk
Landgoed in SuffolkGraag op rondreis door Oost Engeland?

Als u van plan bent wat langer op vakantie te gaan en meer locaties in dit deel van het land te bezoeken, kijkt u dan (ook) hieronder. De linker variant is een autorondreis door East Anglia waarbij u zowel historische steden, imposante landgoederen als mooie kustgebieden kunt bezichtigen. De tweede variant is een treinrondreis door Oost Engeland waarbij u ook verschillende oude steden als Norwich en Cambridge kunt bekijken maar ook aan de kust verblijven behoort weer tot de mogelijkheden.


Reis plannen naar Norfolk en Suffolk

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar Norfolk en Suffolk kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland

Bekijk enkele leuke plaatsen

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers