Vakantie op de Kanaaleilanden - Jersey, Guernsey...

Gorey op Jersey, Kanaaleilanden

Op vakantie naar de Britse Channel Islands

De Kanaaleilanden liggen dichter bij de kust van Frankrijk dan bij de kust van Engeland maar ze horen bij het Verenigd Koninkrijk. De grootste exemplaren zijn Jersey en Guernsey. Ook zijn er enkele kleinere eilandjes, namelijk Alderney, Sark en Herm. De eilanden zijn niet erg heuvelachtig maar bijna ook nooit helemaal vlak. Daarnaast zijn er fraaie geaccidenteerde kustgebieden met rotsen en kliffen maar ook mooie baaien met badplaatsen. De eilanden tellen meer dan genoeg historische bezienswaardigheden zoals Elizabeth Castle en 16 New Street op Jersey en Hauteville House en het German Occupation Museum op Guernsey. De grootste plaatsen op de Channel Islands zijn respectievelijk St Helier en St Peter Port, tevens havenstadjes waar veerboten arriveren.

Bezienswaardigheden op Guernsey eo. | Bezienswaardigheden op Jersey


Op autorondreis of zelf op zoek naar hotels?

Hieronder kunt u op de eilanden zelf op zoek naar een hotel of b&b om te overnachten. Als u geïnteresseerd bent in een autorondreis via Jersey en Guernsey en ook nog Zuid Engeland dan kunt u hieronder kijken waar die variant nader uit de doeken wordt gedaan. Een variant zonder Engeland is ook nog mogelijk, dan gaat de reis alleen via Frankrijk. Ik hoef u niet te vertellen dat u per boot afreist naar de Kanaaleilanden maar dat zijn geen flinke overtochten. Kijk en lees toch vooral hier verder:


Mogelijkheden om naar de Kanaaleilanden te reizen

De Channel Islands zijn welliswaar Brits maar bevinden zich veel dichter bij de Franse kust dan bij de Engelse. Het ligt dus voor de hand om in Frankrijk een overtocht te nemen, als u althans met de auto op vakantie wilt. Er zijn verschillende opties, van verschillende rederijen. Met Condor Ferries kunt u vanaf St Malo naar St Helier op Jersey en St Peter Port op Guernsey. St Malo ligt in Bretagne. Met deze rederij kunt u overigens ook de boot pakken aan de Engelse zuidkust. Die vertrekken in Portsmouth (Hampshire) en Poole (Dorset). Met Manche Iles kunt u in Granville en Carteret de boot nemen naar Jersey. Vanaf het nog wat noordelijker gelegen Diélette kunt u naar Guernsey en ook het kleinere Alderney varen. Alle drie net genoemde Franse havenplaatsen liggen aan de kust van Normandië. Misschien ook interessant:

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers