Vakantie in Noord Wales

De bergen en meren van Snowdonia in noord Wales

Op vakantie in de bergen van Snowdonia, Anglesey en omstreken

Noord Wales is een regio met grote natuurlijke schoonheid en is relatief dunbevolkt. Het bestaat voor een groot deel uit het bergachtige Snowdonia National Park maar ook uit andere beschermde gebieden, de zogenaamde Areas of Outstanding Natural Beauty. Dit zijn de Dee Valley, Llyn Peninsula en ook de kustgebieden van het grote eiland Anglesey. Snowdonia is eigenlijk de voormalige naam want dat heet sinds niet al te lange tijd nationaal park Eryri. U zult de oude naam hier op de website vooral veelvuldig tegenkomen. Vanzelfsprekend zorgt deze rijkdom aan natuur ook voor prima wandelmogelijkheden. In het gebied kunt u ook oude kastelen bezoeken, enkele leuke dorpjes zoals Betws-y-Coed en Beddgelert en bijvoorbeeld ook mooie treinritten (per stoomtrein) maken door fraaie berglandschappen. Het landschap van Snowdonia bestaat niet alleen uit bergachtige pracht maar is ook op twee manieren een historisch werelderfgoedgebied. Dat geldt zowel voor een viertal middeleeuwse kastelen als voor de oude leisteenmijnen, het landschap die dat heeft achtergelaten en de spoorlijnen (stoomtreinen) die ze daar toen voor hebben aangelegd.

Het grote eiland Anglesey ligt aan de andere kant van de net genoemde zeestraat en is behoorlijk vlak. Er zijn ook enkele badplaatsen, met name aan de noordkust zoals Rhyl en Llandudno dat vlakbij het stadje Conwy is gesitueerd. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden zijn Conwy Castle, Caernarfon Castle, Plas Newydd en het letterlijk kleurrijke dorpje Portmeirion vlakbij Porthmadog. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in Snowdonia en het omliggende land in Noord Wales. Of bekijk eerst de uitgelichte vakantiebestemmingen en zoek daar een accommodatie.


Dorp in Snowdonia, Wales
Hotel in EngelandKasteel in Snowdonia
GBGraag op rondreis door Noord Wales?

Het kan zijn dat u dit deel van het land wat uitgebreider wilt verkennen. U ziet hieronder een autorondreis door Noord Wales staan waarbij u de verschillende mooie gebieden en plaatsen kunt bezoeken: het Snowdonia National Park uiteraard maar mogelijk ook de andere fraaie regionen hier in het noorden. Als u met het openbaar vervoer wenst te reizen dan zijn er ook zeker mogelijkheden om het nationale park, leuke kustplaatsen, eventueel in combinatie met een reis langs historische steden over de grens in Engeland.


Reis plannen naar Noord Wales

Op de volgende tabbladen vindt u een autorondreis door dit deel van het land en enkele voorbeelden van mooie vakantiebestemmingen.Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar Noord Wales kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Wales
Cottage in Engeland

Bekijk enkele leuke plaatsen

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers