Vakantie vieren in Wales

Bergen en meren in Snowdonia, Wales

Bekijk de gebieden in Wales

Bekijk de volgende tabbladen om per regio bepaalde gebieden in Wales nader te bekijken. Men spreekt in het land uiteraard Engels maar vaak ook Welsh, de Keltische taal. In de taal die hier al het langs gesproken wordt heet het land Cymru. Per gebied vindt u informatie over de streek, tal van voorbeelden van vakantiebestemmingen, voorbeelden van rondreizen, telkens een uitgebreide interactieve kaart met daarop allerlei bezienswaardigheden in de vorm van kastelen, tuinen, musea (etc...). Ook kunt u uiteraard per streek of plaats zoeken naar een hotel, herberg, b&b, appartement of vakantiehuis.


Rondreizen, themapagina's en meer...

Bent u niet op zoek naar informatie over één specifieke regio maar wilt u graag een autorondreis of treinrondreis door Wales beleven? Kijk dan gelijk hieronder verder. Daar weer onder kunt u op zoek naar accommodaties per gebied of de vakantietips-pagina waarop tal verschillende thema's worden behandeld.


Natuur in Wales
Treinstationnetje in Engeland


Hotel in Engeland
Dorp in EngelandKies een ander land binnen het VK

Dorpje in Engeland
Bergen in Schotland

Wales - de gebieden

Wales is een land met veel natuurschoon en fraaie landschappen. In het zuidoosten vindt u de grootste bevolkingsconcentaties inclusief hoofdstad Cardiff maar ook veel oude kastelen en natuurgebieden. Dat zijn het Brecon Beacons National Park en de Wye Valley Area of Outstanding Natural Beauty. Het zuidwesten staat bekend om haar prachtige kustlandschappen waaronder het Pembrokeshire Coast National Park maar ook het schiereiland Gower. Het noorden van Wales is voor een groot deel bergachtig. Die bergen vindt u in het Snowdonia National Park. Andere mooie gebieden zijn bijvoorbeeld de Dee Valley in het noordoosten en het eiland Anglesey in het noordwesten. Ook hier staan de nodige oude kastelen.
Kaart van Wales
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers