Vakantie in Greater Manchester

Centrum van de stad Manchester in Engeland

Op vakantie naar de regio rondom Manchester

Greater Manchester is de naam van een graafschap waar uiteraard de gelijknamige stad het centrum van vormt. Dit gebied ligt in het verstedelijkte noordwesten van Engeland maar ligt ook wel weer zeer dichtbij de natuur, namelijk van het fraaie Peak District National Park. Dit populaire gebied bevindt zich in het oostelijke deel van het graafschap. De stad Manchester is dus het epicentrum van gebied en is tevens één van de grootste steden van noord Engeland. Hier kunt u vanzelfsprekend de nodige musea bezoeken. Het havengebied Salford Quays is te vinden in het zuidwesten van de stad, vlakbij Old Trafford, het grote stadion van voetbalclub Manchester United. Voorbeelden van andere kleinere steden zijn Wigan, Stockport en Bolton. Voorbeelden van bezienswaardigheden zijn Manchester Cathedral, Ordsall Hall, Dunham Massey en het Imperial War Museum North. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in Greater Manchester.


Museum in Manchester
Hotel in EngelandGraag op rondreis door Noordwest Engeland?

Als u op autorondreis wilt naar de regio rondom Manchester dan kunt u er aan denken ook het Peak District National Park te bezoeken want dat ligt immers vlakbij. U kunt er zelfs per trein naartoe. Gaat u met het openbaar vervoer dan zou u de stad ook kunnen combineren met een bezoek aan het noorden van Wales. Vanuit Manchester zijn er tal van opties want je kunt goed per trein naar mooie delen van zowel Noord Wales als Noord Engeland reizen.


Reis plannen naar Greater Manchester

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar Manchester en omgeving kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland
Cottage in EngelandMeer info over de stad Manchester

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers