Vakantie in Edinburgh en de Lothians

New Town van Edinburgh, Schotland

Op vakantie in de Schotse hoofdstad en omstreken

Dit gebied ligt in het noorden van Groot-Brittannië en in het zuidoosten van Schotland. Het epicentrum is uiteraard Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. De stad is qua historische gebouwen één van de hoogtepunten van het eiland, een groot gedeelte behoort zelfs tot het werelderfgoed. Edinburgh ligt aan zee waar overigens ook de rode Forth Bridge gesitueerd is, de brug die vrij recent tot het werelderfgoed is toegelaten. Als u direct wilt verder lezen over deze historische Schotse stad en/of kijken naar een plek om te overnachten, kijk dan hier op de pagina over het centrum van Edinburgh.

Aan de andere kant van de stad vindt u bijvoorbeeld het Pentland Hills Regional Park. De omliggende gebieden behoren tot de Lothian raadsgebieden, onderverdeeld in East, Mid en West. Hier vindt u stadjes als Dunbar, North Berwick en Linlithgow. Voorbeelden van bezienswaardigheden in deze regio inclusief de hoofdstad zijn Edinburgh Castle, het Palace of Holyroodhouse, de Scottish National Gallery en Linlithgow Palace. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of appartement in de Lothian raadsgebieden.


Paleis in Edinburgh
Hotel in SchotlandGraag op autorondreis langs Edinburgh en door Schotland?

U kunt uiteraard met de auto door Schotland en bijvoorbeeld ook Noord Engeland rondreizen. Hieronder ziet u een variant staan (er zijn nóg twee). De rechter versie brengt u naar de Hooglanden van Schotland en is meer geschikt voor liefhebbers voor ruige natuur. Door de ligging van Edinburgh kan de prachtige Schotse hoofdstad in elk plan worden opgenomen. Als u graag meer wilt zien van het land maar niet met de auto wilt reizen dan is dat ook mogelijk. Hieronder ziet u een treinrondreis.Reis plannen naar Edinburgh

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar Edinburgh en de Lothians kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland

Twee mogelijke bestemmingen

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers