Vakantie in het Peak District National Park

Monsal Dale in het Peak District National Park, Engeland

Op vakantie in de heuvels van Midden Engeland

Het Peak District is de naam van het oudste nationale park van Engeland. Het ligt deels in Derbyshire en deels in Yorkshire en wordt omringd door enkele grote steden als Manchester, Sheffield en Derby. Het is een gebied met veel natuurschoon, wandelpaden over en langs de heuvels, grotten en ook historische bezienswaardigheden. Er is een verschil in landschap in het gebied, namelijk het groenere White Peak en het ruigere Dark Peak met zijn rotsachtige landschap en heidevelden. Voorbeelden van plaatsen in het gebied zijn Buxton, Edale en Matlock. In het Peak District National Park kunt u zeer zeker uitstekend wandelen, bijvoorbeeld door de bijzonder lange Pennine Way te volgen maar er zijn veel meer (kortere) routes. Voorbeelden van historische gebouwen die u kunt bezoeken zijn Chatsworth House, Peveril Castle en Haddon Hall. Bezienswaardigheden buiten het park zijn onder andere Strutt's North Mill, Bolsover Castle, Calke Abbey en Hardwick Hall. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in het Peak District (en omstreken). Of bekijk eerst de uitgelichte vakantiebestemmingen en zoek daar een accommodatie.


Dorp in het Peak District, Engeland
Hotel in EngelandLandgoed in Derbyshire
GBOp autorondreis door het Peak District

Misschien wilt u ook wel een rondreis maken door deze regio. Hieronder ziet u een autorondreis door het Peak District en West Yorkshire. Dit zijn streken met mooie natuur maar ook enkele prachtige landgoederen, dorpen en stadjes. Uiteraard kunt u ook tijd in lasten om te wandelen in het nationale park als u dat wenst. Daar biedt dit gebied veel mogelijkheden voor.

Reis plannen naar het Peak District

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar het Peak District National Park kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland


Bekijk enkele leuke plaatsen

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers