Vakantie in Zuid -en West Yorkshire

Stadje en heuvels in West Yorkshire, Engeland

Op vakantie naar de zuidelijke delen van Yorkshire

Het grote historische graafschap Yorkshire is vroeger opgedeeld in vier verschillende varianten. Het zuiden en het westen zijn grotendeels dichtbevolkt al bestaan niet alle gebieden louter uit steden. Er is ook wel degelijk mooie natuur. Zo ligt het Peak District National Park voor een klein deel in beide graafschappen en ook vindt u in het westen mooie heuvelachtige landschappen met enkele leuke dorpen en wandelmogelijkheden. West Yorkshire is tevens de setting voor het mooie kostuumdrama Gentleman Jack. Wie van film houdt zou ook eens kunnen kijken in de oude industriestad, nu filmstad Bradford. Daar zijn namelijk veel scenes geschoten voor tal van bekende films en tv-series.

Leeds is de grootste stad van noord Engeland maar ook Sheffield is zeer groot. Voorbeelden van andere steden en stadjes zijn Bradford, Huddersfield en Doncaster. Haworth is een mooi en bekend dorp in het rustigere westen van dit gebied. Voorbeelden van bezienswaardigheden zijn Harewood House, het werelderfgoed van Saltaire, het Brontë Parsonage Museum en Conisborough Castle. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in dit deel van Yorkshire. Of bekijk eerst de uitgelichte vakantiebestemmingen en zoek daar een accommodatie.


Dorp in West Yorkshire, Engeland
Hotel in EngelandLandgoed in West Yorkshire
Landgoed in South YorkshireOp rondreis door West Yorkshire

Zie hier een voorbeeld van een autorondreis door dit gebied. Daarnaast staat een rondreis (logisch is om met de trein te gaan maar kan natuurlijk ook per auto) die vooral bedoeld voor mensen die graag winkelen en/of rondkijken in mooie winkelstraten -en centra. De stad Leeds hier in West Yorkkshire staat daar bijvoorbeeld om bekend en zo zou u dus bijvoorbeeld een treinrondreis langs deze en andere winkelsteden kunnen maken waaronder uiteraard de hoofdstad.


Reis plannen naar South -en West Yorkshire

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar dit gedeelte van Yorkshire. kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland

Enkele specifieke bestemmingen

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers