Vier -en vijfsterrenhotels in Groot-Brittannië

Luxe overnachten in een mooie Engelse natuur

Genieten van luxe in stedelijk en landelijk Groot-Brittannië

U kunt her en der op de website zelf per plaats of gebied zoeken naar accommodaties maar hier vindt u een overzicht van plaatsen waar vijfsterrenhotels, soms ook viersterrenhotels worden uitgelicht. Dit zijn natuurlijk niet zo maar plaatsen maar veelal bekende historische steden maar ook landelijke en natuurlijke locaties die om verschillende redenen interessant zijn. Onderstaande locaties worden van zuid naar noord behandeld. Wilt u in Londen overnachten? Dan kunt u kiezen voor het bruisende centrum in de City of Westminster waar de meeste bezoekersattracties zijn gesitueerd. Kies Kensington and Chelsea als u in een zeer elegante woonwijk wilt overnachten al is daar ook genoeg te zien. Verkies de City of London als u houdt van wolkenkrabbers, modern, flinke uitzichten over de rivier de Theems. Niet ver van de hoofdstad ligt Windsor, het koninklijke stadje waar u ook kunt kiezen voor een luxueus landgoed buiten het plaatsje. Aan de zuidkust vindt u de Sunshine Coast met badplaats Eastbourne als geschikte plek om op een luxe manier te genieten van de karakteristieke Engelse seaside. Overnachten op een fraai landgoedhotel kan bijvoorbeeld goed in de natuur van het New Forest in Hampshire. Dat kan ook op en rond het prachtige schiereiland Roseland in Cornwall waar de plaatsjes een stuk kleiner zijn. Net als Roseland ligt ook het Dartmoor National Park in het zuidwesten, vooral geschikt als u de ruigte wilt opzoeken.

Gaan we verder met Bath en Oxford. De eerste is een prachtige spatown met stijlvolle 18e eeuwse architectuur, de tweede één van de meeste beroemde universiteitssteden ter wereld. In de buurt van de net genoemde steden ligt een zeer schilderachtig landelijk gebied waar in de noordelijke regionen de nodige luxueuze hotels zijn te vinden. Dat gebied heet de Cotswolds. Die Engelse streek ligt vlakbij Wales en daar ligt ook de fraaie Carmarthen Bay waar u aan of vlakbij zee kunt overnachten. In het oosten vindt u Cambridge, die andere beroemde universiteitsstad en daar niet ver vandaan een fraaie landelijke streek in Suffolk. Dat is een gebied dat door de beroemde 18e/19e eeuws schilders John Constable en Thomas Gainsborough vereeuwigd is op doek. Dan volgen er drie bestemmingen in het noorden van Engeland die nogal van elkaar verschillen. De eerste is de grote voormalige industriestad Manchester dat haar grote groei kende in de 19e eeuw maar ook nu een geliefde moderne Engelse stad is geworden. York is een stad met veel oudere wortels en is juist befaamd om haar middeleeuwse stratenplan maar kent ook mooie gebouwen uit latere tijdperken. Lake Windermere is geen stad maar een meer en dat is al eeuwen lang een geliefd vakantieoord, zowel voor mensen met veel of minder geld. Het is romantisch gesitueerd in de bergen van het Lake District. U kunt daar mooi overnachten bij het meer. Dat geldt ook voor Loch Lomond, het nog grotere meer in de Hooglanden van Schotland, niet ver van de grote stad Glasgow. Dat was net als Manchester een powerhouse ten tijde van het industriële tijdperk en ook hier vindt u veel Victoriaanse architectuur. Edinburgh is de aantrekkelijke hoofdstad van Schotland en heeft net als het Engelse Bath prachtige 18e eeuwse wijken die tot het werelderfgoed behoren. Het Tay Forest Park is een mooi bosrijk natuurgebied in Highland Perthshire waar u mooi kunt overnachten in een mooi plaatsje bij een rivier.


Luxe Hotel in Westminster, centrum van Londen
Luxe hotel in Kensington, EngelandLuxe Hotel aan de Theems in Engeland
Luxe hotel vlakbij Windsor Castle in EngelandLuxe Hotel in Eastbourne, East Sussex
Luxe Hotel in het New Forest, HampshireLuxe hotel in het ruige Dartmoor National Park, Engeland
Luxe hotel aan de Fal Estuary, EngelandLuxe hotel in de stad Bath, Engeland
Luxe hotel in de stad Oxford, EngelandLuxe hotel in de Cotswold, England
Luxe hotel in Pembrokeshire in WalesLuxe hotel in de stad Cambridge, Engeland
Luxe hotel in een klein stadje in Suffolk, EngelandLuxe hotel in de stad Manchester, Engeland
Luxe hotel in de stad York, EngelandLuxe hotel aan Lake Windermere in Engeland
Luxe hotel in de stad Glasgow, SchotlandLuxe hotel in de stad Edinburgh, Schotland
Luxe hotel aan Loch Lomond SchotlandLuxe hotel in het stadje Dunkeld, Schotland
vlak

Luxe overnachten op het Britse platteland

Op het vorige tabblad worden plaatsen (meestal steden) uitgelicht waar je in luxe vijfsterrenhotels of viersterrenhotels kunt overnachten. Er zijn uiteraard wel meer mooie plaatsen waar u kunt overnachten en ook op het Britse platteland. Hieronder vindt u zeven concrete locaties/streken die u ook al op het vorige tabblad heeft zien staan. Daaronder ziet u nog drie themapagina's die aandacht besteden aan stijlvol en/of in luxe overnachten op het Britse platteland. Zo kunt u in een fraai kasteel of prachtig landhuis overnachten, soms lijkt een landhuis op een kasteel. Ook mogelijk is overnachten in een herberg, dat kan voor een relatief schappelijke prijs maar er zijn ook wel degelijk wat luxere herbergen.


Luxe Hotel in het New Forest, Hampshire
Luxe hotel in het ruige Dartmoor National Park, EngelandLuxe hotel in de Cotswold, Egneland
Luxe hotel in een klein stadje in Suffolk, EngelandLuxe hotel aan Lake Windermere in Engeland
Luxe hotel aan Loch Lomond SchotlandLuxe hotel in het stadje Dunkeld, Schotland
Landgoedhotel in EngelandKasteel in Engeland
Mooie pub in Engeland

De kaart

Hieronder staat een kaart met daarop de op het eerste tabblad behandelde locaties. De rode stippen geven de locaties aan van de steden, de groene stippen van de natuurlijke locaties (meren en streken) en de rood met groene stip is de plek waar Windsor is gesitueerd. Je kunt daar namelijk zowel in het stadje als op een landgoed daar buitend overnachten. Een gele stip geeft de plek weer van een fraaie kustgebied. Dat kan een badplaats zijn of een fraai kustgebied met dorpjes en/of badplaatsjes. Voor het gemak staan de links naar hotelpagina's ook nog onder de kaart.
Rood (van zuid naar noord): Bath, Londen, Oxford, Cambridge, Manchester, York, Glasgow en Edinburgh:

Hotels in Bath | Hotels in Westminster - Londen | Hotels in de City of Londen |

Hotels in Kensington & Chelsea - Londen | Hotels in Windsor | Hotels in Oxford |

Hotels in Cambridge | Hotels in Manchester | Hotels in York |

Hotels in Glasgow | Hotels in Edinburgh |Groen: New Forest National Park, North Dartmoor (National Park), de Northern Cotswolds, landelijk Suffolk en Lake Windermere in Engeland; Loch Lomond en het Tay Forest Park in het Schotland.

Hotels in het New Forest | Hotels in North Dartmoor | Hotels in de Northern Cotswolds |

Hotels in landelijk Suffolk | Hotels aan Lake Windermere | Hotels aan Loch Lomond |

Hotels bij het Tay Forest Park |Geel (van oost naar west naar noord): de Sunshine Coast, schiereiland Roseland en Carmarthen Bay.

Hotels aan de Sunshine Coast | Hotels op Roseland | Hotels aan Carmarthen Bay |


Opmerking

De plaatsen en streken die op deze pagina de revue passeren hebben een hoge dichtheid aan luxe hotels maar het spreekt uiteraard voor zich dat er in Groot-Brittannië nog veel meer prachtige gebieden en mooie steden zijn, óók waar je in luxe kunt overnachten. Via de verschillende pagina's op de website kunt u ze zelf zoeken en vinden, anders kunt u altijd nog een vakantieplan op maat aanvragen.

Zelf zoeken per gebied?

Hotels en vakantiehuizen in Groot-Brittannië
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers