Treinrondreizen in Groot-Brittannië

Op treinrondreis door Engeland Op treinrondreis door Yorkshire Op treinrondreis door het Verenigd Koninkrijk Op treinrondreis door Wales Op treinrondreis door Groot-Brittannië Op treinrondreis langs historische steden in Engeland Op treinrondreis langs Britse steden Op treinrondreis langs Engelse dorpen Op treinrondreis langs Britse badplaatsen Op treinrondreis langs Britse locaties om te wandelen Piccadilly Circus in Londen, Engeland

Maak een treinrondreis door Engeland, Wales en/of Schotland

Niet iedereen kan of wil met de auto naar Groot-Brittannië maar laat dat u niet afschrikken om toch rond te reizen in dit prachtige land. Hieronder ziet u verschillende treinrondreizen die u in zijn geheel kunt maken of slechts een deel ervan. Ik maak plannen op maat dus alles is mogelijk. Ook een combinatie van bijvoorbeeld twee varianten is mogelijk. In elke regio is wel een gevarieerde rondreis samen te stellen waarbij u bijvoorbeeld de kust kunt combineren met historische steden pittoreske stadjes of dorpen, met eventueel wandelmogelijkheden.

De beste regio om van de kust te genieten als reiziger per trein is het zuiden waarbij het zuidoosten vooral geschikt is voor liefhebbers van grotere badplaatsen en het zuidwesten van wat kleinere. Het zuiden is ook geschikt voor liefhebbers van kathedraalstadjes en historische marktstadjes. Als u zich vooral wil concentreren op kleine stadjes en badplaatsjes - naast de trein ook reizend per bus - dan is de reis door landelijk Wiltshire, Dorset en East (Devon) misschien een goed idee. Ook de schilderachtige The Cotswolds bereikt u met de bus en daar is overnachten in een prachtig dorp een mogelijkheid. De meest indrukwekkende spoorlijnen, dus die met de fraaiste uitzichten, bevinden zich met name in Noord Engeland en Schotland. De reis naar Noordwest Engeland en (noord) Wales is een mooie combinatie van historische steden, een badplaats en bergachtige natuur. Waar de nadruk op komt te liggen tijdens die reis is geheel aan u. Gezien het spoorwegnetwerk van Wales is een reis door het gehele land niet zo'n praktisch idee dus daarom ziet u hieronder ook een variant door het zuidoosten van dat land, gecombineerd met het westen van Engeland. U gaat dan ook naar Cardiff, de hoofdstad van Wales.

✔ stellen ✔ gezinnen ✔ kleine groepen ✔ individuen


Bekijk de 12 rondreizen
Oók een stukje National Trail lopen?

Als u een liefhebber van wandelen bent dan kan ik daar tijdens de planning zeker rekening mee houden door gebieden en/of plaatsen in te plannen waar je routes door een heel mooi (kust)landschap kunt volgen. Zodoende kunt u leuke rondwandelingen maken of eventueel een traject van een kustpad waarbij u op het eind weer met de bus terug gaat naar het startpunt. Wat ook in een klein aantal gevallen ook mogelijk is - en die ziet u hieronder - is dat u twee aaneengesloten etappes van een bekende meerdaagse, bewegwijzerde wandelroute kunt volgen. En dan combineert u de kleine wandelvakantie dus met een treinrondreis waarbij u bijvoorbeeld ook mooie steden, stadjes en dorpen kunt bezichtigen. De eerste twee zijn mogelijk te combineren.


Kustpad in zuid Engeland
Kustpad in Cornwall, zuidwest Engeland


Kustpad in oost Engeland
Muurpad in Engeland

Net even anders?

Wilt u op treinrondreis door Groot-Brittannië? Bekijk dan bovenstaande varianten waar in feite een aantal gebieden/regio's worden uitgelicht. Op basis van uw wensen bepaal ik per gebied wat voor u de juiste bestemmingen(en) is/zijn. Hieronder leest u hoe een treinrondreis net even anders kan zijn. Want misschien bent u wel iemand die graag steden wil bezoeken maar tijdens de rondreis toch liever in een rustiger plaatsje overnacht. Een klein stadje waar je uiteraard direct per trein - dus zonder overstappen - kunt komen. Verspreid over Engeland zijn er de nodige opties. Bent u zo iemand? Lees dan hieronder verder. Overnachten in steden is natuurlijk altijd een optie maar daar buiten behoort soms ook tot de mogelijkheden. Er zijn natuurlijk ook kleine stadjes waar je de natuurlijke omgeving kunt verkennen, wel of niet in combinatie met trein of bus, maar dat terzijde.


Spoowegviaduct in het klein stadje
vlak


© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers