Wandelen en andere outdoor activiteiten in Groot-Brittannië

Wandelaar in Engeland

Wandelroutes, wandelkaarten, gidsen en apps

Wandelen in Groot-Brittannië is een absolute aanrader omdat het land daar echt op ingericht is. Er zijn ook meerdaagse wandelroutes waarvan er een aantal de status van National Trail hebben. Dat betekent dat de route volledig bewegwijzerd is en ook dat er wandelgidsen en kaarten van te koop zijn. Denk bijvoorbeeld aan het enorm lange South West Coast Path in Engeland. Er is ook aandacht voor pubwandelingen van de National Trust. Lees vooral die pagina om te leren wat dat inhoudt. Hieronder vindt u ook een behoorlijk aantal mooie wandelroutes die een paar of een aantal uren in beslag nemen. Voor elk mogelijk gebied in Engeland, Wales en Schotland zijn er zeer gedetailleerde wandelkaarten te koop, tegenwoordig zelfs inclusief een gratis kaart voor de smartphone. Als u een geschikte uitvalsbasis zoekt om te wandelen in een mooie omgeving, vraag dan gerust een plan op maat aan. Ook als u alleen met het openbaar vervoer wenst te reizen en/of u een rondreis wilt maken. Dan kunt u meerdere wandelgebieden bezoeken.

Vind uw route, kaart of plan op maat

Wandelpad langs de kust in Engeland
Wandelaar op het Hadrian's Wall PathWandelkaart voor gebieden in Groot-Brittannië
Wandelaar in het Lake DistrictPub in in Groot-Brittannië
GBAndere buitenactiviteiten

Groot-Brittannië is niet zo'n fietsland als Nederland, de infrastructuur is daar niet op ingericht zoals dat wel bij ons het geval is. Echter, er zijn wel degelijk fietsroutes en paden verspreid over het land. Waar het Verenigd Koninkrijk wel rijk mee bedeeld is, is golfbanen. Er zijn tal van holes te bespelen in Engeland, Wales en Schotland: van de golvende heuvels van Zuid Engeland tot de ruige bergen van Schotland. Lees hieronder verder:


Golfbaan aan zee in Engeland
Fietser over het Camel Trail in Cornwall

Meer wandelwebsites over het Verenigd Koninkrijk

Wandelvrouw is een uitgebreide wandelwebsite met aandacht voor tal van gebieden waaronder ook Groot-Brittannië. Zo wandelt ze onder andere over de kustpaden van zuidwest Engeland, de heuvels van Wales en de bergen van Schotland. Kijk en lees hier verder:

Wandelvrouw - wandelen in het Verenigd Koninkrijk

Wandelen in Nederland

Wil je voordat je het Kanaal oversteekt nog je wandelbenen testen en wat eelt kweken? Op het internet zijn tal van websites te vinden met wandelroutes in verschillende gebieden binnen Nederland. Zie hier een website met veel wandelroutes in Groningen, het meest noordelijke stukje Nederland (op het vasteland). Houd er vanzelfsprekend rekening mee dat wandelen in Engeland, Schotland en Wales vaak met de nodige hoogtemeters gepaard gaat en dat je je beenspieren dan anders gebruikt dan op het vlakke land. Fietsen is overigens ook een aardige manier om je bovenbeenspieren te trainen zodat het heuvelop lopen makkelijker gaat. Op de volgende website vind je ook mooie fietsroutes:

Bekijk wandelroutes op Ontdek Noord Groningen

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers