Kathedraalstad Worcester in Worcestershire - Engeland

Worcester Cathedral in Engeland Grayfriar's House in Worcester hotels boeken via GBLElgar's Birthplace in Worcestershire, Engeland Croome Court in Worcestershire, Engeland Malverns Hills in Worcestershire, Engeland Witley Court in Worcesterrshire, Cotswolds Hanbury Hall in Worcestershire Great Malvern in Worcestershire, Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenWorcester Guildhall in Engeland

Worcester is een historische stad in het graafschap Worcestershire. Het ligt in de westelijke helft van Engeland en kent ook enkele mooie bezienswaardigheden waaronder de prachtige oude kathedraal maar ook het Museum of Royal Worcester. De stad is namelijk zeer zeker ook bekend om haar porselein. In het museum vind u de grootste collectie Worcester porselein ter wereld. Het pand is gevestigd te midden van de oude Victoriaanse fabrieken. Ook is er een museum waar u kunst kunt bekijken en zijn er twee middeleeuwse gebouwen te bezichtigen. De eerste is The Commandery dat in de 17e eeuw het hoofdkwartier was van de Royalisten. In de buurt van de stad vond namelijk de cruciale slag plaats in de Engelse Burgeroorlog (17e eeuw). Het prachtige (deels) houten Greyfriar's House van de National Trust staat ook in het centrum van deze plaats. De kathedraal is overigens een mooi voorbeeld - en daar zijn er meerdere van in het land - van Romaanse architectuur, In de 11e en 12e eeuw meegenomen door de binnengevallen Normandiërs.

Naast de stad zelf vindt u op enkele kilometers afstand de Malvern Hills. Dit gebied heeft de status van Area of Outstanding Natural Beauty en daar kunt u prima wandelen. Een mooie uitvalsbasis is het kleine stadje Great Malvern waar u bijvoorbeeld naar Worcestershire Beacon, het hoogste punt in het gebied kunt lopen. Daarnaast zijn er ook andere attracties in de omgeving zoals het Elgar Birthplace Museum, de Spetchley Park Gardens, Croome Court, Witley Court en Hanbury Hall. Kijkt u hier ook op de pagina als u graag een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement in Worcester wilt boeken.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Worcester

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Worcester te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Worcester duurt daarna nog minimaal 4 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Het is ook mogelijk om met het vliegtuig te gaan. Vanaf luchthaven Birmingham International kunt u in ongeveer een uur en 15 minuten met de trein naar Worcester, inclusief overstap. Eenmaal in de stad kunt u ook met de trein naar een hele hoop andere plaatsen zoals Hereford, Gloucester, Oxford en Londen (station Paddington).


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Warwickshire en Worcestershire
→ Steden, stadjes en dorpen in Warwickshire en WorcestershireOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Warwickshire en Worcestershire

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers