Uig en Trotternish op het eiland Skye - Schotland

Gehucht Uig op Isle of Skye in Schotland Uig op het eiland Skye in Schotland Veerboot bij Uig op het eiland Skye in Schotland Trotternish op het eiland Skye in Schotland Fairy Glen op het eiland Skye in Schotland hotels boeken via GBLKilt Rock op het eiland Skye in Schotland Rotsachtig strand bij Staffin het eiland Skye in Schotland Portree op het eiland Skye in Schotland The Storr op het eiland Skye in Schotland Black Cuillins op het eiland Skye in Schotland Dunvegan Castle op het eiland Skye in Schotland Neist Point op het eiland Skye in Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet kleine dorpje Uig op het eiland Skye, Schotland

Uig is een heel klein dorpje in het noorden van het eiland Skye. Het heeft maar 200 inwoners en is gesitueerd op het schiereiland Trotternish. Het dorpje is klein maar het heeft wel de nodige faciliteiten. Zo is er een pub, restaurants en een winkel bij het postkantoor. U ziet er ook de dubbele waterval genaamd de Falls of Rha. Een grotere supermarkt vindt u niet heel ver van hier in Portree, het grootste dorp op het eiland. Uig heeft daarnaast ook een haven vanwaar u op de veerboot naar twee eilanden kunt stappen, namelijk Tarbert op Harris en Lochmaddy op North Uist. In de omgeving van het dorp vindt u vooral prachtige landschappen waaronder de bergkam Trotternish en wat verder weg de Cuillin Hills. In het kleine Staffin kunt u Dinosaur Museum bezichtigen en in Dunvegan het gelijknamige kasteel. Kijkt u hier rechts voor hotels, b&b's en vakantiehuizen in dit dorpje.


Wandelen in Uig

Skye is befaamd om haar schitterende landschappen dus wandelen behoort zeker tot de mogelijkheden. Vanuit Uig kunt u bijvoorbeeld naar de Fairy Glen lopen, een miniatuurlandschap met kegelvormige heuveltoppen. Iets verder kunt u de Quiraing opwandelen en genieten van fraai uitzicht op de Trotternish Ridge. Aan de andere kant van deze bergkam bij Staffin kunt u een route volgen via Kilt Rock en de Mealt watervallen. Ook een populaire locatie om te wandelen is The Storr. Die heuvel is gekroond met een scherpe pinakel (Old Man of Storr) is ook gesitueerd op het schiereiland. die vindt u een stukje zuidelijker, meer in de buurt van Portree. Kijk hier voor deze en andere wandelroutes:

Meer info: Routes op Trotternish - Isle of Skye
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Uig

Er zijn verschillende manieren om naar Uig te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 8 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren op het eiland Skye
→ Dorpen op het eiland SkyeOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen op het eiland Skye

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers