De stad Shrewsbury in Shropshire - West Engeland

English Bridge in Shrewsbury, Shropshire Shrewsbury in Shropshire De kerk in Shrewsbury, Shropshire Shrewsbury Castle in Shropshire Rowley's House in de stad Shrewsbury in Shropshire hotels boeken via GBLWroxeter Roman City in Shropshire, Engeland Benthall Hall in Shropshire Ironbridge Gorge in Shropshire Shropshire Hills in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenStraatje in de stad Shrewsbury, Engeland

Shrewsbury is de hoofdstad van het graafschap Shropshire in het westen van Engeland. Het heeft ongeveer 70 duizend inwoners en is gesitueerd aan de rivier de Severn. Het is ook de geboorteplaats van de bioloog en naturalist Charles Darwin (1809), beroemd vanwege zijn evolutieleer. U kunt in de stad bijvoorbeeld de nodige prachtige zwart-witte of bruin-witte houten gebouwen zien, de typische 'Tudor' architectuur. Ook kunt u hier ook een klein aantal historische attracties bezoeken zoals het museum, de abdij en het Shropshire Regimental Museum. Op de foto ziet u het prachtige Rowley's House. Dat was de vorige locatie van het museum dat een tijdje geleden dus verhuisd is. Het pand bestaat uiteraard nog steeds. Shrewsbury Abbey is een zeer oud gebouw, ooit door de Noormannen gebouwd aan het einde van de 11e eeuw. Grote delen van het huidige pand dateren nog uit die periode. Eind jaren 90 van de vorige eeuw was de abdij tevens de setting van de tv-serie Cadfeal, met Derek Jacobi in de hoofdrol.

Naast de stad zelf zijn er in de omtrek nog veel meer mooie locaties waar u naar toe kunt zoals bijvoorbeeld Attingham Park en uiteraard de Ironbridge Gorge World Heritage Site waar u vele musea kunt bezichtigen, de oudste gietijzeren brug ter wereld zult zien en waar vlakbij ook de historische bezoekersattracties Benthall Hall en Buildwas Abbey staan. Wroxeter Roman City bevindt zich ook in de buurt en is één van die plekken in Engeland waar je interessante Romeinse bouwwerken kunt zien, of beter gezegd: opgravingen van. Als u van de natuur en wandelen houdt, dan kunt u een uitstapje maken naar de Shropshire Hills, een zogenaamde Area of Outstanding Natural Beauty. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Shrewsbury.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Shrewsbury

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Shrewsbury te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Shrewsbury duurt daarna nog minimaal 4,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. U kunt echter ook met het vliegtuig gaan. Vanaf luchthaven Birmingham International kunt u namelijk in een uur en 15 minuten met de trein direct naar Shrewsbury. Eenmaal in de stad kunt u ook met de trein naar een flink aantal andere bestemmingen reizen zoals Ludlow, Hereford, Chester en Aberystwyth aan de westkust van Wales.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Shropshire en Herefordshire
→ Steden, stadjes en dorpen in Shropshire en HerefordshireOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Shropshire en Herefordshire

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers