Rothbury, Cragside en Coquetdale in Northumberland

Rothbury in Northumberland, Noord Engeland Rothbury in Northumberland, Noord Engeland hotels boeken via GBLCragside in Northumberland, Noord Engeland Coquet Valley in Northumberland, Noord Engeland Simonside Hills in Northumberland, Noord Engeland Alnwick in Northumberland, Noord Engeland Alnmouth in Northumberland Warkworth Castle in Northumberland

Informatie over deze bestemmingCragside bij Rothbury in Northumberland, Engeland

Rothbury is een dorp of beter gezegd een klein stadje aan de rand van het Northumberland National Park in noordoost Engeland. Het ligt in de Coquet Valley (Coquetdale), aan de voet van de Simonside Hills en er is ook een bezoekerscentrum voor het nationale park. Twee kilometer ten oosten van het dorp vindt u het landgoed Cragside. Dat is een heel apart historisch huis met tuinen en omliggende natuur met wandelpaden. De stijl waarin het gebouwd is staat bekend als de Arts and Crafts en dat is als het ware een tak van de (19e eeuwse) Victoriaanse architectuur waar men weer meer de nadruk wilde leggen op (oa.) echt creatief vakmanschap, waar men niet gebonden was aan een bepaalde bouwstijl. Een eind verder weg zijn nog meer bezoekersattracties waar u naar toe kunt. Deze zijn meestal weer van historische aard zoals bijvoorbeeld het schitterende Alnwick Castle, het oude Warkworth Castle vlakbij zee, de Wallington Hall en ook de Muur van Hadrianus, één van de meest imposante Romeinse overblijfselen ter wereld. U vindt er niet alleen tientallen kilometers aan muur maar ook opgegraven nederzettingen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Rothbury. Dit plaatsje heeft ook als haar opwachting gemaakt in de detectiveserie Vera.


Wandelen in Rothbury

Vlakbij Rothbury kunt u bijvoorbeeld wandelen op het mooie landgoed rond Cragside House of iets verder weg een route volgen in de Simonside Hills die hier vlakbij te vinden zijn. Verderop in andere delen van het overwegend heuvelachtige nationale park vindt u de Cheviot Hills en ook het Hadrian's Wall Path langs de Muur van Hadrianus. Wandelen langs de Northumberland Coast is ook nog een idee.

➦ Meer info: Wandelen op het landgoed Cragside | Routes in het nationale park
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers