Rob Roy Way - Scotland's Great Trails

Callander langs de Rob Roy Way in Schotland

Wandelen door de Trossachs en Perth & Kinross

De Rob Roy Way is een meerdaagse wandelroute in centraal Schotland met een lengte van 126 kilometer. Dit is één van Scotland's Great Trails maar is niet bewegwijzerd. Er is uiteraard wel een gids en kaart van beschikbaar. De route begint in Drymen dat in het zuiden van het Loch Lomond & the Trossachs National Park ligt. Van daaruit gaat de wandeling noordoostwaarts door het oostelijke deel van het nationale park in de Western Highlands. Onderweg komt u langs enkele meren en door heuvel -en bergachtige landschappen, inclusief het Elizabeth Forest Park in the Trossachs dat rond Aberfoyle gesitueerd is. Nadat de wandelroute het nationale park verlaat, wandelt u een heel eind langs het langwerpige Loch Tay. Uiteindelijk komt u via Aberfeldy in Pitrochry uit, een populaire vakantiebestemming hier in de regio. Dat komt omdat het in en vlakbij verschillende natuurgebieden ligt.

De tijd van de etappes ligt tussen de 4 tot 7 uur, afhangend van uw tempo. Het schema loopt hier van zuid naar noord maar u mag natuurlijk zelf weten welke kant u op loopt, te meer omdat er geen bewegwijzering is. Het aantal meters dat u per dag heuvelop wandelt ligt tussen de 150 en 500, dus niet extreem. Het beginpunt, het dorp Drymen, ligt overigens ook aan de West Highland Way, die andere bekende meerdaagse wandelroute door het nationale park. Die route gaat vanaf het dorp noordwaarts langs het grote Loch Lomond terwijl de Rob Roy Way in noordoostelijke richting wijst. De meest bekende plaatsen langs de route en waar ook de nodige accommodaties beschikbaar zijn, zijn Drymen en Callander in de Trossachs, Aberfeldy in de buurt van Loch Tay en Pitlochry in Perth & Kinross dat zowat aan de rand het zeer bergachtige Cairngorms National Park is gesitueerd. Hieronder ziet u de route van de Rob Roy Way in de Hooglanden van Schotland. De wandelroute wordt hier niet perfect weergegeven maar u kunt zien door welke gebieden u wandelt. Als u graag een papieren gids van deze route wilt hebben, kijkt u dan hier:

Gids van de Rob Roy Way
Etappes

1. Drymen - Aberfoyle: 18 km | 2. Aberfoyle - Callander: 15 km | 3. Callander - Strathyre: 15 km | 4. Strathyre - Killin: 21 km | 5. Killin - Ardtalnaig: 19 km | 6. Ardtalnaig - Aberfeldy: 24 km | 7. Aberfeldy - Pitlochry: 15 km

Enkele plaatsen langs/bij de route

→ Terug naar meerdaagse wandelroutes

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers