Pitlochry, Loch Tummel en Cairngorms in Perth & Kinross

Het stadje/dorp Pitlochry in de bossen van Perth & Kinross, Schotland Pitlochry Dam in Schotland Blair Atholl whisky stokerij in Pitlochry, Schotland hotels boeken via GBLCairngorms in Perth and Kinross, Schotland Loch Tummel in Perth and Kinross, Schotland Blair Castle in Perth and Kinross, Schotland Dunkeld Cathedral in Perth and Kinross, Schotland Dunkeld Hermitage in Perth and Kinross, Schotland Scottish Crannog Centre in Schotland Tuin en huis van het Bolfracks Estate in Schotland Loch Tay in Schotland Glamis Castle in Angus, Schotland

Informatie over deze bestemmingBlair Castle in de buurt van Pitlochry, Schotland
Pitlochry is een klein stadje in het midden van Schotland en een populaire vakantiebestemming voor dit deel van het land. Het wordt namelijk omgeven door prachtige bergachtige natuurgebieden. Het heeft minder dan drie duizend inwoners en ligt aan de rivier de Tummel in het raadsgebied Perth & Kinross. Een attractie in de plaats zelf is de dam bij het kleine Loch Faskally dat dienst doet als zalmladder en niet te vergeten de Blair Atholl Distillery waar uiteraard ook whisky geproefd kan worden. Dat is overigens niet de enige whiskystokerij in de buurt, vlakbij kunt u ook de Edradour Distillery bezoeken en een eind verder weg in Aberdeldy de Dewar's World of Whisky. Bekijk wat betreft whisky ook deze pagina over whiskystokerijen in Schotland.

De grootste trekpleister hier is echter de natuurlijk omgeving. Op enkele kilometers vindt u namelijk het Tay Forest Park, het fraaie gebied rondom Loch Tummel dat de status heeft van National Scenic Area, de bosrijke kloof van Killiecrankie en uiteraard niet te vergeten het bergachtige Cairngorms National Park. In dit grote en dunbevolkte nationale park vindt u de meeste van Schotland's hoogste bergen. In de omgeving zijn overigens ook historische bezienswaardigheden zoals Blair Castle en Dunkeld Cathedral. Iets verder weg in en bij Aberfeldy kunt u Castle Menzies, het Bolfrack Estate & Gardens, en ook het Scottish Crannog Centre bezoeken. Hier niet ver vandaan staat ook een beroemde boom en dat is de zogenaamde Fortingall Yew, een (naar men denkt) 5000 jaar oude boom (taxus). Het is één van de oudste bomen van Groot-Brittannië én Europa. De boom staat in het dorpje/gehucht waar het naar veroemd is, in Glen Lyon. In dit kleine plaatsje kunt u overigens overnachten in het Fortingall Hotel. Als u een plek zoekt in Pitlochry, gebruik dan de knop hierboven.


Wandelen in Pitlochry

Deze plaats is het eind of beginpunt van de Rob Roy Way, een meerdaagse wandelroute die onder andere langs Loch Tay en door de Trossachs trekt. Daarnaast zijn er een hele hoop andere wandelmogelijkheden in of vlakbij Pitlochry. U kunt bijvoorbeeld de bergen/heuvels Craigower en Ben Vrackie opwandelen of een route volgen bij Killiecrankie, Loch Faskally en de visladder. Net buiten Pitlochry kunt u ook een route van 16 a 18,5 km wandelen die u door de Pass of Killiecrankie en ook over de heuvel Craigower leidt, en ook nog voor deel langs de rivieren Garry en Faskallly. Onderweg kun je halt houden in de 17e eeuws pub The Moulin Inn, onderdeel van het Moulin Hotel. Daar kunt u ook overnachten. Het hotel staat slechts een kilometer ten noorden van Pitlochry.

➦ Meer info: Rob Roy Way | Routes in en rond Pitlochry


Op een speciale locatie overnachten in Pitlochry?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. In de badplaats zijn genoeg mooie hotels en ook b&b's of pensions te boeken. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige vier of vijfsterrenhotel? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels speciaal worden uitgelicht waarvan drie in Pitlochry.

5 vier -en vijfsterrenhotels bij het Tay Forest Park
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers