Perth en Scone Palace in Perth & Kinross

Rivier de Tay in Perth, Schotland Kinnoull Hill Tower in de stad Perth, Schotland Scone Palace in Perth and Kinross, Schotland hotels boeken via GBLDunkeld Cathedral in Perth and Kinross, Schotland Dunkeld Hermitage in Perth and Kinross, Schotland Lomond Hills Regional Park in Fife, Schotland Hill of Tarvit Mansion in Fife, Schotland Glamis Castle in Angus, Schotland De Pictische Aberlemno Sculptured Stones in Schotland Drummond Castle Garden in Perthshire, Schotland

Informatie over deze bestemmingDe stad Perth in oost Schotland

Perth is een relatief kleine stad in de oostelijke helft van Schotland. Het heeft ongeveer 50 duizend inwoners, ligt aan de rivier de Tay en bevindt zich in het raadsgebied Perth & Kinross. In de stad kunt u het stedelijk museum bezoeken dat aandacht heeft voor geschiedenis, natuur en kunst. Het heeft oa. collecties van John Duncan Fergusson en Margaret Morris, pioniers van moderne kunst en dans. Voorheen was dat ondergebracht in de Fergusson Gallery die niet meer bestaat. Daarnaast kunt u in de stad ook het mooie Black Watch Castle & Museum bezichtigen en de Branklyn Garden bezoeken.

Niet ver buiten de stad zijn nog enkele mooie historische locaties te bezoeken zoals Elcho Castle, Huntingtower Castle en Scone Palace, de beroemde plek waar de koningen van Schotland werden gekroond. Ook aan de rivier de Tay maar dan een eind verder stroomopwaarts vindt u het Tay Forest park en daar ligt ook het mooie dorp Dunkeld. Dat heeft geconserveerde huizen, een kathedraal en een fraai park genaamd de Hermitage. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Perth.


Wandelen in/bij Perth

Rond de stad kunt u ook wandelen, bijvoorbeeld langs de rivier de Tay naar Luncarty of door de bossen naar Kinnoull Hill en de toren die daar staat. Het mooie Kinnoull Hill Woodland Park ligt aan de rand van Perth en hier kunt u genieten van mooie uitzichten over het omliggende landschap.

➦ Meer info: Wandelroutes in en rond Perth
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers