Oakham en Rutland Water in Engeland

Oakham in Rutland, Engeland Rutland Water in Engeland Kerk bij Rutland Water in Engeland hotels boeken via GBLBurghley House in Lincolnshire, Engeland Woolsthorpe Manor in Lincolnshire Belton House in Lincolnshire Peterborough Cathedral in Cambridgeshire Centrum van Leicester in Engeland Rockingham Castle in Northamptonshire, Engeland Belvoir Castle in Leicestershire, Engeland De 17e eeuwse Grammar School in Market Harborough, Leicestershire

Informatie, hotels en huisjesSchool in Oakham, Rutland

Oakham is de hoofdstad van Rutland, het kleinste graafschap in Engeland. Het is een historisch stadje met ongeveer 11 duizend inwoners en heeft mooie historische gebouwen en naar verluid de nodige leuke winkeltjes. U ziet er een typisch oud Buttercross, een soort huisje middenop het marktplein dat in meer marktstadjes te zien is. U kunt er Oakham Castle bekijken waar de oudst overgebleven Normandische grote hall van Engeland te zien is. Daarnaast is het Rutland County Museum te bezoeken waar u meer leert over de geschiedenis van het graafschap.

Net ten oosten van het stadje ligt de meest in het oogspringende natuurlijke locatie en dat is het meer Rutland Water. Dat is een gebied om te recreëren zoals wandelen en het beoefenen van watersporten maar het is ook deels een natuurreservaat waar u vogels kunt gaan kijken. Het heeft twee bezoekerscentra. Op de foto ziet u overigens het mooie plaatje van Normanton Church aan de oostelijke oever van het meer. Voorbeelden van bezienswaardigheden in de buurt zijn het de Barnsdale Gardens, het oude Lyddington Bede House, het imposante Burgley House bij het mooie stadje Stamford, Rockingham Castle en Woolsthorpe Manor, het voormalige huis van natuurkundige Isaac Newton. Daar waar de appel van de boom viel. De steden Leicester, Peterborough en Nottingham zijn met ongeveer 40 minuten rijden te bereiken.Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Oakham

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Oakham te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen van Hoek van Holland naar Harwich te nemen. De autorit naar Oakham duurt daarna nog minimaal 2 uur. Maar u kunt ook een veerdienst pakken in Duinkerke of Calais. Zeker als u uit België komt is dat misschien een aantrekkelijke optie, ook omdat de overtocht stukken korter is. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. In het het stadje kunt u ook van de trein gebruik maken, bijvoorbeeld naar Birmingham, Leicester, Peterborough, Ely, Cambridge, Stamford en ook Stansted Airport. Dus als u met het vliegtuig wilt dan kan het ook. De treinreis vanaf deze luchthaven naar Oakham duurt iets korter dan 2 uur.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Leicestershire, Nottinghamshire en Rutland
→ Steden en stadjes in Leicstershire, Nottinghamshire en RutlandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Leicestershire, Nottinghamshire en Rutland

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers