Much Wenlock in Shropshire - West Engeland

Much Wenlock in Shropshire Wenlock Priory in Shropshire hotels boeken via GBLIronbridge Gorge in Shropshire Benthall Hall in Shropshire Bridgnorth in Shropshire Shropshire Hills in Engeland Shrewsbury in Shropshire

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Much Wenlock in Shropshire, Engeland

Much Wenlock is een mooi oud stadje in het graafschap Shropshire, west Engeland. Het heeft ongeveer 3 duizend inwoners en een aantal fraaie houten gebouwen zoals het oude giledehuis dat u ook kunt bezoeken. U vindt hier ook een plaatselijk museum dat verteld over de geschiedenis van het stadje en de omgeving. Het doet tevens dienst als bezoekerscentrum waar u meer informatie kunt krijgen. Een andere bezienswaardigheid is de ruïne van de oude Wenlock Priory. Daarnaast kunt u ook wandelen in de omgeving. Aan de rand van het stadje ligt Wenlock Edge, een langwerpige helling (heuvel) met bossen en wandelpaden. Het maakt onderdeel uit van de Shropshire Hills Area of Outstanding Natural Beauty. Verder naar het zuidwesten bevinden zich de hogere heuvels. Andere mooie plekken in dat gebied zijn bijvoorbeeld de Long Mynd, een plateau met heidevelden en het natuurreservaat Stiperstones

In de regio is overigens nog veel meer te zien qua historische bezienswaardigheden. Behoorlijk dichtbij ligt het werelderfgoed-dorp Ironbridge. Dat heeft de oudste gietijzeren brug ter wereld en een hele keur aan musea die te maken hebben met het industriële verleden van het gebied. Daarnaast zijn er in de weide omtrek attracties als Buildwas Abbey, Benthall Hall, Wroxeter Roman City, Attingham Park, Wilderhope Manor en de leuke stad Shrewsbury, de niet al te grote hoofdstad van Shropshire. Vanuit dit mooie historische stadje Much Wenlock is er bijvoorbeeld een route van 13 km te volgen via de helling Wenlock Edge. Onderweg kun je halt houden in de 18e eeuwse pub The George & Dragon Inn in Much Wenlock.


Pub walk: Wenlock Edge en The George & Dragon Inn (52)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Vanuit dit mooie historische stadje Much Wenlock is er bijvoorbeeld een route van 13 km te volgen via de helling Wenlock Edge. Onderweg kun je halt houden in de 18e eeuwse pub The George & Dragon Inn in Much Wenlock.

Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Much Wenlock

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Much Wenlock te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Much Wenlock duurt daarna nog minimaal 4 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Shropshire en Herefordshire
→ Steden, stadjes en dorpen in Shropshire en HerefordshireOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Shropshire en Herefordshire

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers