Malvern en de Malvern Hills in Worcestershire

Great Malvern in Worcestershire, Engeland Café aan de voet van de Malvern Hills in Worcestershire, Engeland Malverns Hills in Worcestershire, Engeland Malverns Hills in Worcestershire, Engeland hotels boeken via GBLBritish Camp en Herefordshire Beacon in de Malvern Hills Worcester Cathedral in Engeland Croome Court in Worcestershire, Engeland Elgar's Birthplace in Worcesterrshire, Cotswolds Witley Court in Worcesterrshire, Cotswolds Ledbury in Herefordshire, Engeland Brockhampton Estate in Herefordshire, Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizen



Malvern in Worcestershire, Engeland

Malvern is een stadje in het westen van het graafschap Worcestershire. Het heeft ongeveer 30 duizend inwoners en ligt pal aan de rand de mooie Malvern Hills waar u prima kunt wandelen. die de heuvels in lopen kunt u direct vanuit het stadje betreden. Dit gebied heeft de status van Area of Outstanding Natural Beauty, heeft tal van wandelpaden en uiteraard prachtige uitzichten over het omliggende landschap. In het stadje kunt u de mooie historische priorij en het museum bezoeken. Daarnaast is het ook bekend vanwege het RHS Malvern Spring Festival, het festival waar elk jaar tuinen te zien zijn. Het stadje herbergde vroeger ook een klooster waar weinig meer van over is. U kunt (kijk bij de hotels rechts) ook een kamer boeken in het Abbey Hotel maar dat is geen abdij geweest, ook vroeger al gebouwd als huis, een groot huis uiteraard. Doordat men hier gezond bronwater vond veranderde Malvern met name in de 19e eeuw in een kuuroord. Het stadje heeft overigens drie centra met ook de nodige winkels en horeca. Het gaat om die van de in de loop van de tijd aaneengegroeide plaatsjes Great Malvern, Barnards Green en Malvern Link. Zowel de eerste als de laatste heeft overigens een treinstation, aan dezelfde spoorlijn.

In de omgeving vindt u uiteraard nog meer historische bezienswaardigheden zoals de Little Malvern Court & Gardens, Eastnor Castle en Croome Court. De stad Worcester vindt u hier ook redelijk in de buurt. Dat heeft behalve de oude kathedraal nog enkele oude gebouwen en musea om te bezichtigen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Malvern. Het net genoemde Abbey Hotel staat daar (mits beschikbaar op uw data) ook bij maar natuurlijk ook andere hotels of andersoortige accommodaties.

Wandelen

Het voordeel van het stadje is dat het pal naast de Malvern Hills ligt. Vanuit het stadje gaat het direct omhoog naar de heuvels waar uitstekend gewandeld kan worden. Hieronder ziet u een wandelroute van 7 km naar het hoogste punt in dit gebied en dat is Worcestershire Beacon dat boven de 400 meter stijgt, het hoogste punt van de Malvern Hills. Van daar kunt u bij helder genieten van een uitstekend uitzicht over het relatief vlakke omliggende land. Deze heuvelzone is vrij smal en eindigt verder zuidwaarts zo ongeveer bij het stadje Ledbury in Herefordshire.


Wandeling in de Malvern Hills




Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Great Malvern

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Malvern te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Great Malvern duurt daarna nog minimaal 4 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Het is ook mogelijk om met het vliegtuig te gaan. Vanaf luchthaven Birmingham International kunt u in ongeveer 1,5 uur met de trein naar Great Malvern, inclusief overstap. Eenmaal in het stadje kunt u ook met de trein naar andere bestemmingen zoals bijvoorbeeld Worcester in het noorden en Hereford in het westen. Het kleine stadje Ledbury ligt ook aan dat spoor.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Warwickshire en Worcestershire
→ Steden, stadjes en dorpen in Warwickshire en Worcestershire



Overnachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Warwickshire en Worcestershire

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers