Ludlow in de Shropshire Hills - West Engeland

Ludlow in Shropshire Ludlow Castle in Shropshire hotels boeken via GBLStokesay Castle in Shropshire Carding Mill Valley in de Shropshire Hills Long Mynd in de Shropshire Hills Stiperstones in de Shropshire Hill, Engeland Croft Castle in Herefordshire Berrington Hall in Herefordshire Hampton Court in Herefordshire Pembridge in Herefordshire, Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Ludlow in de Shropshire Hills, Engeland

Ludlow is een prachtig historisch stadje in het zuiden van het graafschap Shropshire in west Engeland. Het heeft ongeveer 10 duizend inwoners en is één van de mooiere marktstadjes in de regio. Het heeft meerdere dagen in de week een gewone markt in het centrum maar ook twee keer per maand een voedselmarkt waar producten uit de streek worden verkocht. Dat is één van de redenen waarom Ludlow zo bekend is. Daarnaast wordt er ook nog eens twee keer in de maand een antiekmarkt georganiseerd waar je antiek en andere verzamelobbjecten kunt kopen. Als u het leuk vindt om lokale producten te proeven én op een leuke manier het boerenleven de revue te zien passeren, ga dan bijvoorbeeld naar de Shropshire County Show, een jaarlijks populair evenement waar ook vee aanwezig zal zijn, vaak dieren die worden gekeurd in een 'schoonheidswedstrijd'. Die van 2024 vindt plaats op zaterdag 25 mei. Er zijn meer van dergelijke evenementen in het land

Ludlow Market | County Shows in Engeland


De andere reden waarom het stadje bekendheid geniet is de prachtige architectuur. Het heeft namelijk oa. (deels) fraaie houten vakwerkhuizen. Het van oorsprong begin 17e eeuwse Feathers Hotel (zie foto hier rechts). is daar een heel mooi voorbeeld van. Een ander type gebouw (want geen hout) is de 18e eeuwse Buttercross en wordt gezien als het hart van het stadje. Daar zit ook het lokale museum. Een bekende historische trekpleister hier is de ruïne van het middeleeuwse kasteel waar u ook van mooie uitzichten kunt genieten. Historische attracties wat verder weg zijn onder andere Croft Castle, Berrington Hall, Hampton Court, Stokesay Castle en de Acton Scott Historic Working Farm. Die laatste is een historische 19e eeuwse boerderij die niet lang geleden als attractie sloot maar zich naar verwachting in 2024 toch weer opent voor bezoekers.

Het stadje is niet alleen interessant vanwege de architectuur en de historische locaties in de regio maar ook omdat het pal aan de rand ligt van de Shropshire Hills, een zogenaamde Area of Outstanding Natural Beauty. Dit is een natuurlijk en landelijk gebied waar u ook prima kunt wandelen. Vanuit Ludlow kunt u paden volgen door dit mooie gebied. Een mooie natuurlijke locatie redelijk in de buurt is de Carding Mill Valley. Dat is een fraaie smalle vallei met stroompjes en een bezoekerscentrum van de National Trust. Daar kunt u ook het pad omhoog naar de Long Mynd volgen, een plateau met heidevelden en tevens het hoogste punt in de Shropshire Hills. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de accommodaties in Ludlow. U kunt er met de trein heen als u wilt, bijvoorbeeld vanuit de compacte (en mooie) hoofdstad van het graafschap en dat is Shrewsbury.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Ludlow

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Ludlow te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Ludlow duurt daarna nog minimaal 4 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. In deze plaats vindt u ook een treinstation dat ligt aan de lijn tussen Shrewsbury in het noorden en Hereford in het zuiden. U kunt in beide plaatsen overstappen voor de trein naar Birmingham.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Shropshire en Herefordshire
→ Steden, stadjes en dorpen in Shropshire en HerefordshireOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Shropshire en Herefordshire

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers