Camden, Regent's Park en Hampstead Heath in Londen

St Pancras International treinstation in Londen Camden Lock in Londen Primrose Hill in Londen Kenwood House in Londen Hill Garden and Pergola in Hampstead, Londen Regent's Park in Londen hotels boeken via GBL

Informatie over deze bestemmingCamden Lock in noord Londen

Camden is de naam van een stadsdeel in de noordelijke helft van Londen. Het is bijvoorbeeld het centrum van de underground muziek in de stad maar ook een bestemming met de beste markten. De grote Camden Market is een combinatie van overdekte en onoverdekte winkels en stallen met aandacht voor alternatieve kleding, design, eten en drinken. Ze zijn te vinden in Union Street, The Stables en Camden Lock bij het Regent's Canal. Er is relatief recent in 2017 nog een grote brand geweest bij Camden Lock Market.

Dit behoorlijk grote stadsdeel bestaat uit meerdere wijken zoals bijvoorbeeld Kings Cross, St Pancras (waar de eurostar uit Brussel arriveert), Bloomsbury, Primrose Hill en het exlusieve Hampstead waar veel bekende Britten en buitenlanders wonen en waar de huizenprijzen bijzonder hoog zijn. Daar ligt ook Hampstead Heath, een groot openbaar park en het witte Kenwood House. Dat is een prachtig historisch pand met kunstcollectie, een gratis bezoekersattractie. In het westelijke deel van het grote park, bij Golders Hill Park aan andere kant van de weg, vindt u The Hill Garden & Pergola. Dat was ooit een fraaie pergola maar is nu wat in vervallen staat hetgeen deze plek een speciale sfeer geeft. Hier in de buurt staat ook Fenton House, een huis en bezoekersattractie van de National Trust. Het treinstation van St Pancras is overigens ook een prachtige voorbeeld van Victoriaanse architectuur.

Primrose Hill is niet alleen de naam van een wijk maar ook van een kleine heuvel vanwaar u een prima uitzicht heeft over de stad. Ook hier wonen de nodige bekende mensen en het ligt vlakbij het openbare Regent's Park waar ook de dierentuin en het openluchttheater te vinden is. Ook vanuit bepaalde plekken in Hampstead Heath kunt u overigens genieten van een goed uitzicht over Londen.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Andere bestemmingen in Londen

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers