Havenstad Liverpool in Merseyside - Engeland

De havenstad Liverpool in Engeland De havenstad Liverpool in Merseyside Albert Dock in Liverpool, Engeland Lime Street Station en St George's Hall in Liverpool, Engeland De havenstad Liverpool in Merseyside hotels boeken via GBLSpeke Hall in Merseyside, Engeland Port Sunlight in Merseyside, Engeland Sefton Coast in Merseyside Croxteth Hall in Merseyside, Engeland Arley Hall in Cheshire, Engeland Chester in Engeland

Informatie over deze bestemmingDe stad Liverpool in noord Engeland

Liverpool is één van de grotere steden van Groot-Brittannië en ligt in het graafschap Merseyside, noordwest Engeland. Een mooi gedeelte van de stad is het historische havengebied waar enkele imposante gebouwen te zien zijn en waar u de nodige musea kunt bezoeken. Vroeger was dit één van de belangrijkste havensteden van het Britse Imperium en was samen met het verderop gelegen Manchester economisch van enorm belang. Liverpool was belangrijk voor de handel in katoen maar ook voor de slavenhandel, de duister keerzijde van haar geschiedenis. In het havengebied staat dan ook het World Slavery Museum. Dit stadsdeel behoorde tot recent tot het werelderfgoed en omvat onder andere Pier Head en daar ziet u ook de zogenaamde Three Graces, drie stijlvolle en imposante gebouwen. Dit zijn het Port of Liverpool Building, het Royal Liver Building en het Cunard Building. De stad heeft de werelderfgoedstatus verloren omdat er bepaalde nieuwbouw in het stadsdeel gepland staat.

Verschillende straten en locaties in Liverpool hebben overigens ook gediend als filmlocatie voor de tv-serie Peaky Blinders. Het Georgian Quarter is nog te zien in het populaire koninklijke kostuumdrama Victoria In dit deel van de stad zijn ook enkele mooie musea om te bezichtigen, zoals het Beatles Story Museum, het Merseyside Maritime Museum en Tate Liverpool. In het centrum kunt u ook mooie locaties bezichtigen zoals de stijlvolle St George's Hall, het World Museum en de Walker Art Gallery. Er is dus (uiteraard) een museum gewijd aan één van de meest beroemde bands uit de geschiedenis van de popmuziek maar als u een echte fan bent dan zou u ook de voormalige huizen van John Lennon en Paul McCartney kunnen bezoeken. Althans: de huizen in de stad waar zij hun kinderjaren doorbrachten. Die staan respectievelijk op 252 Menlove Avenue (Mendips) en op 20 Forthlin Road, straten die niet ver uit elkaar liggen binnen het zuidoostelijke deel van de stad. Om er binnen te kunnen kijken moet je een tour/rondleiding boeken. Dat kan alleen bij de National Trust. Zie de link en locatie(s) op de hier bijgevoegde interactieve kaart (niet te zien op mobiele telefoon). Vlakbij de huizen staat ook Sudeley House, een fraai historisch huis met historisch interieur en mooie schilderijen.

De stad heeft ook een vrij nieuwe kathedraal (20e eeuw) en dit is tevens één van de grootste ter wereld. Buiten de stad is ook nog het één en ander te zien. Denk aan de historische huizen Croxteth Hall en Speke Hall maar ook zeker aan Port Sunlight, dat fraaie geconserveerde dorpje aan de andere kant van de Mersey. U kunt er zo met de trein heen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b en appartementen in Liverpool.


Pub walk: Formby en The Freshfield (74)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Niet ver ten noorden van de stad aan de natuurlijke kust van Formby en Ainsdale kunt u een route van 9 km wandelen die deels langs de kust met haar duinen en stranden komt en deels door het binnenland met haar mooie bossen en rondhoppende eekhoorns. Onderweg kun je halt houden in de pub de The Freshfield. Leuk om te weten is dat Formby een plaatsje is waar veel lokale beroemdheden wonen waaronder acteurs en voetballers.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers