De stad Leicester in Leicestershire

Stadhuis van Leicester in Engeland Kerk en poortgebouw in de stad Leicester, Engeland Leicester Guildhall in Engeland National Space Centre in Leicester, Engeland Bradgate Park net buiten Leicester in Engeland hotels boeken via GBLRutland Water in Engeland Oakham in Rutland, Engeland Belvoir Castle in Leicestershire, Engeland De 17e eeuwse Grammar School in Market Harborough, Leicestershire Nottingham in Engeland Rockingham Castle in Northamptonshire, Engeland De kathedraal van Coventry in de West Midlands, Engeland

Informatie, hotels en appartementenDe stad Leicester in Engeland

Leicester ligt in het graafschap Leicestershire, gesitueerd in de East Midlands van Engeland. Het is een stad met ongeveer 330 duizend inwoners. De geschiedenis van de stad begint al in de tijd van de Romeinen. De Jewry Wall was onderdeel van de Romeinse baden. Een antiek overblijfsel uit (ongeveer) het jaar 160 na Christus. Hier vlakbij staat ook het historische houten gildehuis van de stad en het Newarke Houses Museum. Dit zijn in feite twee aparte gebouwen en ook twee musea, namelijk over het hedendaagse Leicester en over het Royal Leicestershire Regiment. Jaren geleden kwam de stad in het nieuws omdat Koning Richard III hier in de kathedraal herbegraven werd. Hij was het laatste lid van de Plantagenet dynastie en stierf in 1485 tijdens de slag om Bosworth. Recht tegenover de kathedraal staat het bezoekerscentrum van Richard de Derde.

In het noorden van de stad kunt u nog enkele locaties bezichtigen. In het National Space Centre zijn onder andere planetarium shows te zien en vlakbij in het Abbey Pumping Station zit het museum over wetenschap en technologie gevestigd. Hier in de buurt staat ook de mooie historische Belgrave Hall die alleen open is tijdens speciale gelegenheden maar u kunt er wel de tuinen bezoeken. Aan de rand van Leicester kunt u ook nog de natuur in want daar bevindt zich het fraaie Bradgate Park, een groot park met bezoekerscentrum, tea room, licht heuvelachtig terrein, een kudde herten en ook de ruïne van Bradgate House. Aan de andere kant van de weg bevindt zich het bos van Swithland Wood. Dit stukje Leicestershire behoort tot het Charnwood Forest, een relatief ruig aandoend, golvend en rotsachtig terrein. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in Leicester.

Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Leicester

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Leicester te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Zo kunt u vanaf Duinkerke of Calais naar het zuidoosten varen, via Hoek van Holland naar Harwich in het oosten of van Rotterdam en Zeebrugge naar Hull verder naar het noordoosten. De langste overtocht is naar Hull maar de autorit naar Leicester is dan wel weer het kortst, namelijk minimaal 2 uur 15 minuten. Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt. Voor de hand ligt dan een vlucht naar het East Midlands Airport. Vanaf die luchthaven kunt u rechtstreeks met de bus of parkway railling + trein naar de stad reizen. Vanuit de stad kunt u ook met de trein naar een hele hoop andere bestemmingen reizen waaronder bijvoorbeeld Oakham (Rutland Water), Peterborough, Birmingham, Nottingham, Derby, Sheffield, Loughborough en London St Pancras International.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Leicestershire, Nottinghamshire en Rutland
→ Steden en stadjes in Leicstershire, Nottinghamshire en RutlandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Leicestershire, Nottinghamshire en Rutland

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers