De stad Leeds in West Yorkshire - Engeland

Historische Corn Exchange in Leeds West Yorkshire Victoriaanse winkelgallerij in Leeds West Yorkshire Park in Leeds, West Yorkshire Royal Armouries Museum in Leeds, West Yorkshire hotels boeken via GBLKirkstall Abbey in West Yorkshire Harewood House in West Yorkshire Harrogate in North Yorkshire Knaresborough in North Yorkshire Bradford in West Yorkshire Yorkshire Dales National Park in Noord Engeland

Informatie over deze bestemmingDe grote stad Leeds in Yorkshire, Engeland

Leeds is met 800 duizend inwoners één van de grootste steden van Groot-Brittannië en ligt in het graafschap West Yorkshire, noord Engeland. In en vlak rond het centrum kunt u een aantal musea bezoeken zoals het Leeds City Museum en het Royal Armouries Museum. Daarnaast zijn er ook mooie historische gebouwen die bekeken kunnen worden zoals het stadhuis, de Tetley brouwerij (nu een centrum voor kunst) en het Grand Theatre & Opera House. Wilt u graag zien hoe bier gebrouwen wordt? Ga dan eens kijken bij de Northern Monk Brewery. Een grote aantrekkingskracht van Leeds is dat het één van de beste winkelsteden van Engeland is. Het heeft verschillende overdekte winkelstraten zoals het stijlvolle 19e eeuwse Victoria Quarter uit het Victoriaanse tijdperk, het nieuwe Victoria Gate en de fraaie historische Corn Exchange waar je onder andere handgemaakte en vintage spullen kunt krijgen. Ook de winkelgallerij Thornton's Arcade en de net al genoemde korenbeurs zijn van 19e eeuwse makelij. En zo zijn er op dat vlakbij nog meer zeer interessante locaties.

Buiten het centrum van de stad zijn overigens ook nog de nodige bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld het Industrial Museum, Temple Newsam House en Kirkstall Abbey. Enkele locaties in Leeds zijn ook gebruikt in de BBC serie Peaky Blinders. Kijk hier voor meer info over filmlocaties in Peaky Blinders. Een eind buiten de stad zijn nog meer historische bezoekersattracties. Denk bijvoorbeeld aan Lotherton Hall, Nostell Priory en Harewood House. Mocht u nog een uitstap willen maken naar de natuur dan kunt u het Yorkshire Dales National Park bezoeken, slechts 35 kilometer gesitueerd ten noordwesten van Leeds. Het voordeel van de stad is ook je er per trein uitstapjes kunt maken naar andere steden in de omgeving waaronder het prachtige York (langere rit) maar ook naar Harrogate en Bradford. De pagina's over die steden vindt u op het volgende tabblad. Als u hier in de stad een plek zoekt om te overnachten, kijk dan onder de button hier boven. Zoals u heeft kunnen lezen is dit een echte winkelstad. Als dat helemaal uw ding is - dus als u graag winkelt in mooie historische straten en winkelcentra - dan kunt u dat ook als thema gebruiken voor een rondreis. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan de treinrondreis waarbij u kunt winkelen in Leeds, Londen en misschien nog enkele mooie plaatsen. Het kan natuurlijk ook slechts één van de onderdelen tijdens de vakantie zijn.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers