Kyle of Lochalsh, Balmacara en de Skye Bridge in Schotland

Kyle of Lochalsh in Schotland De brug naar het eiland Skye in Schotland hotels boeken via GBLKyleakin op het eiland Skye in Schotland Plockton in de Highlands van Schotland Eilean Donan Castle in Schotland Five Sisters of Kintail in Schotland Armadale Castle op het eiland Skye in Schotland Elgol op het eiland Skye in Schotland Black Cuillins op het eiland Skye in Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet dorpje Plockton in de bergen van Lochalsh, Schotland

Kyle of Lochalsh is een kleine plaats in de Hooglanden van Schotland en ligt bij de brug naar het prachtige eiland Skye. Het is tevens het eindpunt van de spoorlijn in dit deel van de Northwest Highlands. Zo kunt u per trein naar Inverness, de hoofdstad van de Hooglanden. In de omgeving is vanzelfsprekend de nodige natuurlijke schoonheid te zien, in de vorm van bergen en kusten. Vlakbij ligt het mooie Balmacara Estate waar u prima kunt wandelen en wat verder weg vindt u bijvoorbeeld de berggebieden Kintail en Glen Affric. Er zijn zijn ook een paar historische bezienswaardigheden in de buurt. Dit zijn het veel gefotografeerde Eilean Donan Castle en het Clan Donald Visitor Centre. In dat centrum vindt u de overblijfselen van Armadale Castle en het Museum of the Isles.

Pal aan de andere kant van de brug naar het eiland ligt overigens het plaatsje Kyleakin. Op het eiland Skye vindt u allerlei prachtige landschappen, zoals de harde zwarte pieken in de Cuillin Hills, de prachtige bergkam Trotternish in het verre noorden en de rotsachtige kust bij Elgol dichterbij. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Kyle of Lochalsh.


Wandelen vanuit Kyle of Lochalsh

Niet ver van deze plaats liggen prachtige ruige wandelgebieden zoals de bergen van Kintail en het eiland Skye aan de andere kant van de brug. Maar u kunt in en vlakbij Kyle of Lochalsh uiteraard ook wandelen, bijvoorbeeld naar de Plock of Kyle, naar en in het Balmacara Estate of in de buurt van het dorpje Plockton.

Routes rond Kyle of Lochalsh en Plockton
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Kyle of Loachalsh

Er zijn verschillende manieren om naar Kyle of Lochalsh te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 6 uur 45 minuten rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Noordwest Schotland
→ Vakantie vieren op het eiland Skye

→ Stadjes en dorpen in Noordwest Schotland
→ Dorpen op het eiland SkyeOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Noordwest Schotland
→ Hotels en vakantiehuizen op het eiland Skye

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers