Killin, Loch Tay en de Trossachs in Schotland

Het dorp Killin en Loch Tay in Schotland Watervallen van Dochart in Killin, Schotland Moirlanich Longhouse in Killin, Schotland Loch Tay in Schotland hotels boeken via GBLKenmore aan Loch Tay in Schotland Scottish Crannog Centre in Schotland Loch Katrine in de Trossachs, Schotland Callander in Schotland Loch Lomond in Schotland Drummond Castle Garden in Perthshire, Schotland Tuin en huis van het Bolfracks Estate in Schotland

Informatie over deze bestemmingKillin in de Trossachs, Schotland

Killin is een dorpje in het uiterste noordoosten van het bergachtige nationale park Loch Lomond & the Trossachs. Daarnaast ligt het aan het westelijke uiteinde van het langwerpige Loch Tay dat zich in noordoostelijk richting uitstrekt. Het bevindt zich in het raadsgebied Stirling maar was oorspronkelijk onderdeel van het historische graafschap Perthshire. De grote trekpleister van Killin is een natuurlijke want u kunt hier de Falls of Dochart aanschouwen, de watervallen die de rivier de Dochart in aanraking brengt met het meer Loch Tay. In het dorp vindt u ook een kleine maar interessante historische bezienswaardigheid, namelijk het Moirlanich Longhouse. Daar kunt u zien hoe een Schotse familie hier leefde in de 19e eeuw.

In en rond het plaatsje wonen al heel veel langer mensen want men heeft verschillende locaties in het meer gevonden waar zogenaamde crannogs stonden, een soort houten hutten/huizen die op palen in het water staan. Vanuit het huis loopt er vervolgens een bruggetje naar het land. Aan de andere kant van Loch Tay - bij het dorpje Kenmore aan het oostelijke uiteinde - heeft men zo'n prehistorisch bouwwerk reconstrueerd. Dat is het Scottish Crannog Centre, een bezoekersattractie. Even ten noorden van het dorp ligt ook een ander beschermd gebied, genaamd Loch Rannoch & Glen Lyon. In dit gebied, vlakbij het meer bevindt zich de berg Ben Lawers. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Killin en omgeving.


Wandelen in Killin

Het dorp ligt aan de Rob Roy Way, de meerdaagse wandelroute door Perth & Kinross en de Trossachs. Daarnaast zijn er in de buurt uiteraard andere wandelingen mogelijk, bijvoorbeeld langs Loch Tay, door de Acharn Woods en wat verder weg bij de berg Ben Lawers dat tevens een natuurreservaat is. In de regio zijn echter zo veel meer mooie gebieden. Denk bijvoorbeeld aan de oevers en omliggende bergen van Loch Lomond of Glen Lyon verder noordwaarts. Om maar wat te noemen.

Rob Roy Way | Routes - Killin en Loch Tay✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers