De kathedraalstad Hereford in Herefordshire

Hereford in Herefordshire Hereford Cathdral in Herefordshire hotels boeken via GBLWye Valley in Engeland en Wales Ross-on-Wye in Herefordshire, Engeland Brockhampton Estate in Herefordshire, Engeland Hampton Court in Herefordshire Ledbury in Herefordshire, Engeland Malverns Hills in Herefordshire, Engeland Pembridge in Herefordshire, Engeland Het stadje Hay-on-Wye in Wales Croft Castle in Herefordshire Berrington Hall in Herefordshire

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHouten Tudor huis in Hereford, Engeland

Hereford is een historische stad in het westen van Engeland. Het ligt in het hart van het graafschap Herefordshire, niet heel ver van de grens met Wales. U vindt er een aantal mooie historische gebouwen en musea zoals de oude kathedraal, het prachtige houten Black and White House, het Cider Museum en de Hereford Museum & Art Gallery. U zit hier tevens aan de rand van het heuvelachtige rivierlandschap genaamd de Wye Valley. Deze vallei heeft de status van Area of Outstanding Natural Beauty en biedt prima wandelmogelijkheden. Daar vindt u bijvoorbeeld het stadje Ross-on-Wye.

De Malvern Hills AONB bevinden zich ook behoorlijk in de buurt van de stad. Die smalle heuvelzone begint bij het stadje Ledbury en zorgt ook voor het nodige wandelvertier. In Hereford zijn mooie houten vakwerkhuizen maar die vindt u ook veelvuldig in andere delen van deze regio, zo ook in het noordwesten van het graafschap. U zou het Black and White Village Trail kunnen volgen. Dat is een route langs dorpjes met de nodige zwart-witte houten huizen. Die route gaat onder andere langs het dorpje Pembridge en het stadje Leominster. Naast mooie dorpjes zijn er overigens ook een hoop andere bezienswaardigheden in de vorm van historische huizen, kastelen en landgoederen. Denk aan Hampton Court, Helens Manor, Croft Castle, Berrington Hall en het Brockhampton Estate.Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Hereford

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Hereford te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Hereford duurt daarna nog minimaal 4 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. U kunt echter ook met het vliegtuig gaan. Vanaf luchthaven Birmingham International kunt u bijvoorbeeld in 2 uur met de trein naar Hereford, inclusief overstap in de stad Birmingham (station New Street). Vanuit het stadje in Herefordshire kunt u bijvoorbeeld ook met de trein naar Shrewsbury, Worcester en ook plaatsen in Wales als Abergavenny en Cardiff.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Shropshire en Herefordshire
→ Steden, stadjes en dorpen in Shropshire en HerefordshireOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Shropshire en Herefordshire

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers