Het stadje Evesham in Worcestershire - Engeland

Evesham in Worcestershire, Cotswolds Evesham in Worcestershire, Cotswolds hotels boeken via GBLDe tuin van Hidcote in Worcestershire, Engeland Bretforton in Worcestershire Tewkesbury in Gloucestershire, Cotswolds Croome Court in Worcestershire, Engeland Cheltenham in Gloucestershire, Cotswolds Broadway in de Cotswolds, Engeland Chipping Campden in Gloucestershire, Cotswolds Sudeley Castle in Winchcombe, Engeland Stratford-upon-Avon in Warwickshire,  Engeland Worcester Cathedral in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHouten vakwerkhuis in het stadje Evesham in Worcestershire, Engeland

Evesham is een niet al te groot stadje in het graafschap Worcestershire, gelegen aan de rivier de Avon. Het heeft ongeveer 23 duizend inwoners en stamt uit de middeleeuwen. Het oude marktstadje is het gesitueerd in de gelijknamige vallie en herbert ook de nodige mooie houten vakwerkhuizen uit die periode (en later). Deze regio staat bekend om haar vele vakwerkhuizen, vaak zwart en wit gekleurd. De Battle of Evesham is één van de bekende veldslagen uit de Engelse Middeleeuwen en daar kunt u ook een korte route van lopen door het stadje. Er is één echte attractie, namelijk het Almonry Museum dat vertelt over de geschiedenis van deze plaats en dat tevens gevestigd zit in een mooi, deels houten 14e eeuws pand. Bij de rivier vindt u Abbey Park, het openbare park. Het stadje heeft overigens ook een treinstation, gelegen aan de spoorlijn tussen de steden Oxford en Worcester. De trein rijdt ook door de schilderachtige Cotswolds, het nabij gelegen gebied dat u ook zeker wilt bezichtigen.

Evesham ligt overigens pal ten noorden van de Cotswolds, een schitterend landelijk gebied dat bekend staat om haar vele mooie dorpen en stadjes. In de buurt van het stadje vindt u bijvoorbeeld mooie plaatsen als Chipping Camden, Broadway en Tewkesbury. Maar ook kunt u Stratford-upon-Avon, het geboortestadje van William Shakespeare bezoeken. Daar kunt u meerdere aan hem gerelateerde houten vakwerkhuizen bezichtigen waaronder zijn eigen geboortehuis. De kathedraalstad Worcester ligt ook behoorlijk in de buurt net als enkele landgoederen en tuinen. Denk aan Croome Court, Ragley Hall en de tuinen van Hidcote. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Evesham.Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Evesham

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Evesham te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Evesham duurt daarna nog minimaal 3,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Het stadje heeft overigens een treinstation en vanaf hier kunt u bijvoorbeeld direct naar Londen, Worcester, Oxford en Moreton-in-Marsh (Cotswolds).


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in de Cotswolds
→ Vakantie vieren in Warwickshire en Worcestershire

→ Steden, stadjes en dorpen in de Cotswolds
→ Steden, stadjes en dorpen in Warwickshire en WorcestershireOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in de Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in Warwickshire en Worcestershire

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers