Elterwater en Great Langdale in het Lake District

Great Langdale in het Lake District, Cumbria Great Langdale in de winter, Engeland hotels boeken via GBLBlea Tarn in Little Langdale, Lake District Loughrigg Tarn in het Lake District, Cumbria Ambleside in het Lake District, Cumbria Lake Windermere in het Lake District, Cumbria Grasmere in het Lake District, Cumbria Dove Cottage in Grasmere, Lake District Rydal Mount in het Lake District Tarn Hows in het Lake District Hawkshead in het Lake District

Informatie over deze bestemmingHerberg in Elterwater, Lake District in Engeland

Elterwater is een klein dorpje in het centrale deel van het bergachtige Lake District National Park. Het heeft dezelfde naam als het kleine meer dat er vlakbij ligt en is als het ware de oostelijke toegangspoort tot de prachtige valleien Great Langdale en Little Langdale. Het is zeer klein maar u vindt er een paar herbergen, de nodige vakantiehuisjes en een café / buurtwinkel. De berg Pike of Blisco is overigens gesitueerd tussen de beide valleien. U kunt er ook op de bus stappen naar verschillende locaties in Great Langdale en het grotere Ambleside bij Lake Windermere. In de buurt zijn nog veel meer mooie plekken zoals bijvoorbeeld Loughrigg Tarn en Tarn Hows. De fraaie vallei Wasdale ligt hemelsbreed ook behoorlijk dichtbij. Het is echter met de auto wel een heel eind omrijden waardoor je 1,5 uur kwijt bent.

In de omgeving zijn ook ook een paar historische bezienswaardigheden te vinden zoals de huizen van William Wordsworth in Grasmere en het fraaie dorpje Hawkshead. Nog veel dichterbij vindt u een arboretum genaamd High Close. Dat bevindt zich bij het jeugdhostel in Loughrigg. Vroeger was dat een boerderij en herenhuis overigens. Volg het pad langs de prachtige bomen en planten dat door de National Trust is uitgezet, de Hich Close Tree Trail. U kunt natuurlijk ook overnachten in het YHA Langdale maar vergeet natuurlijk niet dat het mooie gebouw een hostel is, geen hotel. Minder comfort en privacy maar ook goedkoper. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Elterwater en omgeving. Het hostel staat er ook tussen, mits beschikbaar.


Wandelen in Elterwater en Langdale

Het Lake District is een superb gebied om in te wandelen en dat geldt ook voor deze omgeving. Vanuit Elterwater kunt u paden volgen naar Great Langdale en Little Langdale, langs Elter Water naar Louthrigg Tarn en over Loughrigg Fell naar Ambleside of Grasmere. Om maar wat te noemen. In het reisverslag hieronder ziet u twee routes staan. Als u graag heuvelop loopt en meer hoogte wilt bereiken dan zijn er met name in Great Langdale, bijvoorbeeld ook bij Dungeon Ghyll enkele mooie pittige routes te wandelen. Deze bergen staan bekend als de 'Langdale Pikes'. Hier vlakbij in Great Langdale kunt u een route van 10,5 km wandelen via verschillende van de Langdale Fells waaronder de Pike of Stickle dus deze wandeling bevat wel de nodige hoogtemeters. Onderweg kun je halt houden in de pub van het The Old Dungeon Ghyll Hotel. Daar kunt u uiteraard ook overnachten.

➦ Meer info: reisverslag + wandelroute | wandelroutes in Elterwater en omgeving


Pub walk: Langdale Fells en The Old Dungeon Ghyll Hotel (77)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Hier vlakbij in Great Langdale kunt u een route van 10,5 km wandelen via verschillende van de Langdale Fells waaronder de Pike of Stickle dus deze wandeling bevat wel de nodige hoogtemeters. Onderweg kun je halt houden in de pub van het Old Dungeon Ghyll Hotel. Daar kunt u ook overnachten. Kijk daarvoor hieronder. Dungeon Ghyll is overigens de naam van een ravijn. Daar is ook een fraaie waterval van 40 meter te zien.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)

➦ Overnachten: The Old Dungeon Ghyll Hotel
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers