Het havenstadje Cowes op het eiland Wight

De havenplaats Cowes op het eiland Wight, Engeland Osborne House het eiland Wight hotels boeken via GBLPlatteland van het eiland Wight Alum Bay op het eiland Wight De badplaats Ryde op het eiland Wight, Engeland Sandown op het eiland Wight Ventnor op het eiland Wight Carisbrooke Castle op het eiland Wight

Informatie over deze bestemmingKerkje van Cowes op het eiland Wight, Engeland

Cowes is een havenplaatsje aan de noordkust van het eiland Wight. Het stadje heeft minder dan 3 duizend inwoners en bestaat uit twee delen want het wordt gespleten door de rivier de Medina. Tussen beide kunt u een kort ritje maken met de veerpont of anders omrijden. In East Cowes kunt u per veerboot naar de havenstad Southampton op het vasteland en dat kan ook vanuit West Cowes. Het verschil is alleen dat de boot die bij de westelijke terminal vertrekt alleen voetpassagiers toelaat. Bij de andere kunt u ook de auto meenemen.

Aan de rand van het stadje staat een prachtige historische bezoekersattractie, de bekendste op het eiland. Osborne House was gedurende de 19e eeuw het meest favoriete buitenverblijf van Koningin Victoria en Prins Albert. Het is een stijlvol landgoed met daarop een groot huis, tuinen, bossen, het Swiss Cottage dat Albert voor de kinderen bouwde en dat nu dienst doet als klein museum, en ook een strand. Over deze koningin is en wordt ook een tv-serie gemaakt, logischerwijs genaamd Victoria. Bekijkt u die pagina als u graag wil weten waar de verschillende filmopnames gemaakt zijn voor dat kostuumdrama. Verder van Cowes is uiteraard nog meer te zien. Het landschap en de kusten van het Isle of Wight zijn een attractie op zich, het oude Carisbrooke Castle is een bezoek waard en ook zijn er verschillende kleine badplaatsen om eens rond te kijken en aan het strand te gaan liggen. Denk aan Ryde, Shanklin en Ventnor. Ook kunt u een dagje naar Southampton om die stad te verkennen. Het is namelijk een korte overtocht. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Cowes.


Wandelen in Cowes

Op het eiland kunt u ook zeker gaan wandelen. Vanuit Cowes kunt u bijvoorbeeld het Isle of Wight Coast Path volgen naar Ryde, een traject van ongeveer 13 kilometer. Het traject in westelijke richting gaat naar Yarmouth en bedraagt 26 kilometer.

➦ Meer info: Cowes - Ryde | Cowes - Yarmouth
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers