Callander in de Trossachs - Schotland

Het dorp Callander in Schotland hotels boeken via GBLLoch Ard in de Trossachs, Schotland Loch Katrine in de Trossachs, Schotland Het dorpje Strathyre in Schotland Loch Lomond in Schotland Doune Castle in Schotland Stirling Castle in Schotland

Informatie over deze bestemmingWandelaars op Ben A'an in de Trossachs, Schotland
Callander is een klein stadje met een inwoner of 3000 en het is een populaire bestemming in de Trossachs. U vindt er winkels, horeca en ook hotels. Het is gesitueerd zowat op de zogenaamde Highland Boundary Fault, de scheidslijn tussen de Highlands (noorden/westen) en de Lowlands (zuiden/oosten). Callander ligt aan de rivier de Teith, in het raadsgebied Stirling en het is net onderdeel van het Loch Lomond and the Trossachs National Park, een gebied dat gekenmerkt wordt door bossen, bergen, heuvels en dat alles rondom enkele mooie meren als Loch Katrine, Loch Ard en Loch Achray. De dichtstbij gelegen meren zijn Loch Venachar en Loch Lubnaig. Onderdeel van het nationale park is ook het Queen Elizabeth Country Park. U kunt het bezoek daaraan starten in het The Lodge Forest Visitor Centre bij het dorp Aberfoyle. Daar vindt u info en ook een café met prachtige uitzichten. Het net genoemde Loch Katrine (waar je ook mee kun gaan met een lakecuise/boottocht) vormt ook onderdeel van het bospark.

U zult hier vooral vakantie willen vieren vanwege de natuur en de wandelmogelijkheden al moet gezegd dat er ook andere typen bezienswaardigheden wat verder weg zijn zoals bijvoorbeeld het Blair Drummond Safari park, Doune Castle en het prachtige Stirling Castle, het van oudsher meest belangrijke kasteeel van Schotland, fraai gesitueerd ook op een rots in het stadje. Rijd vanuit Callander trouwens noordwaarts en u komt bij het dorp Killin en dat vormt zo'n beetje de noordoostelijke hoek van het nationale park. Daar begint ook het grote Loch Tay. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in het stadje maar u kunt via de link op deze pagina ook elders in de omgeving een vernachtingsplek zoeken.


Wandelen in Callander

Dit oostelijke deel van het nationale park is een mooi wandelgebied. Zo komt de Rob Roy Way, een meerdaagse wandelroute hier ook langs. Die route loopt tussen Pitlochry en Drymen en gaat deels door het Loch Lomond & the Trossachs National Park. Daarnaast zijn er vanuit Callander ook andere mooie wandelingen te maken zoals bijvoorbeeld naar de Jubilee Cairn en twee watervallen die vlakbij te zien zijn, namelijk de Bracklinn Falls en de Falls of Leny. Op de foto ziet u de berg Ben A'an, gesitueerd vlakbij Loch Katrine.

➦ Meer info: Rob Roy Way | Routes rond Callander en in de Trossachs
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers