Het stadje Buxton in Derbyshire - Peak District

Buxton Crescent in Derbyshire Buxton in Derbyshire hotels boeken via GBLTissington Trail in Derbyshire Monsal Trail in het Peak District Parkhouse Hill in Derbyshire White Peak in Derbyshire Hartington in Derbyshire Bakewell in Derbyshire Chatsworth House in Derbyshire Haddon Hall in Derbyshire The Roaches in Staffordshire

Informatie over deze bestemmingHet stadje Buxton in Derbyshire, Peak District

Buxton is het hoogst gelegen marktstadje van Engeland, heeft ongeveer 22 duizend inwoners en wordt omringd door het fraaie heuvelachtige Peak District National Park. Het is van oudsher een 'spa town' vanwege de thermale bronnen en is daarom ook al lang een populaire bestemming. Dit deel van het land behoort tot het graafschap Derbyshire. Aangezien het omringd is door het heuvelachtige nationale park kunt u er prima wandelen en mooie landschappen bekijken maar in Buxton zult u ook mooie gebouwen kunnen zien zoals de Devonshire Dome (restaurant, café en spa), het Buxton Opera House en enkele bezienswaardigheden kunnen bezoeken zoals de prachtige Pavilion Gardens, het lokale museum en Poole's Cavern, een ondergronds grottencomplex. Voorbeelden van attracties een eindje buiten het stadje zijn Lyme Park, Peveril Castle en het Macclesfield Silk Museum. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Buxton.


Tissington Trail & Monsal Trail

Het Peak District is een prima gebied om in te lopen. Er zijn verschillende valleien en heuvels die u kunt bewandelen. Eén zo'n route is de Tissington Trail. Dat is niet alleen een wandelroute maar vooral een fietsroute tussen Buxton en Ashbourne. Het is een route van 21 kilometer en ligt voor een groot deel langs een oude spoorlijn die dus niet meer in gebruik is. Dat geldt ook voor het Monsal Trail, die begint even ten westen van het stadje in Blackwell Mill en eindigt in het dorp Bakewell (niet ver van Chatsworth House). Dit is een route van 13,5 kilometer en komt ook langs een punt waarop je fraai uitzicht hebt op Cressbrook. Dat is een modeldorpje, vroeger ontworpen rondom de katoenfabriek. Dat pand staat er nog maar doet geen dienst meer als katoenspinnerij. Als u van mooie dorpjes en gebouwen houdt, bekijk dan vooral het wandelverslag van Ashford-in-the-Water naar Rowsley. U kunt gebruik maken van de bus om op het beginpunt te geraken en ook om terug te keren in Buxton.

➦ Meer info: Tissington Trail | Monsal Trail | Ashford - Rowsley via Bakewell en Chatsworth House
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers