Vakantie in Bray aan de kust van County Wicklow

Badplaats Bray in County Wicklow, Ierland Kilruddery House vlakbij Bray in County Wicklow, Ierland hotels boeken via GBLPowerscourt House in County Wicklow, Ierland Wicklow Mountains National Park in Ierland Glendalough in de Wicklow Mountains, Ierland Dun Laoghaire in County Dublin, Ierland Wicklow Head in Oost Ierland De stad Dublin in Ierland Avondale House in County Wicklow, Ierland Russborough House in County Wicklow, Ierland

Informatie, hotels en appartementenKuststadje Bray in Wicklow, Oost Ierland

Bray is een kleine badplaats / kuststadje aan de oostkust van Ierland. Het heeft ongeveer 32 duizend inwoners en is daarmee de grootste plaats van County Wicklow. U vindt er een strand bestaande uit zand en kiezel, het zee aquarium en aan de rand van het stadje het historische Kilruddery House dat u middels een rondleiding kunt bezichtigen. Bray wordt overigens geflankeerd door een kaap. Dat is een best hoge klif waar u wandelend kunt komen en kunt genieten van het uitzicht. Een heel eind verder zuidwaarts vindt u Wicklow Head, nog zo'n voorbeeld van een fraaie kustlocatie in dit graafschap. Niet ver van het stadje kunt u ook het prachtige Powerscourt House bezoeken, een imposant landgoed met landhuis, tuinen en zelfs een waterval.

Dat landgoed vormt ongeveer het begin van het Wicklow Mountains National Park waar u kunt genieten van bergachtige natuur, een paar meren en ook het historische Glendalough. Dat is een verzamling zeer oude monastieke gebouwen, omgeven door een heel mooi landschap. Vanwege de variëteit aan natuurlijke landschappen en tuinen wordt County Wicklow ook wel aangeduid als de Tuin van Ierland. Wat verder weg kunt u bijvoorbeeld ook nog het statige Russborough House vlakbij Lough Liffey bezichtigen en het bospark bij Avondale House bewandelen. Daar vlakbij treft u ook nog eens de nationale botanische tuinen. Het is ook mogelijk een uitstapje te maken naar Dublin, de grote hoofdstad van Ierland waar een hele keur aan historische gebouwen en musea te zien is. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in Bray.

De reis naar Bray

U kunt de badplaats met het openbaar vervoer bereiken omdat u met het vliegtuig of veerboot naar Dublin kunt reizen en dan de trein kunt pakken. Om County Wicklow goed te kunnen verkennen ligt een reis per auto meer voor de hand. U kunt kiezen voor een overtocht van Wales of Engeland naar Dublin of Rosslare. Meer informatie:

Hoe kom ik vanuit Nederland of België in Ierland?
Terug naar:

→ Alles over Dublin en Wicklow
→ Hotels en vakantiehuizen in Dublin en Wicklow
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers