Bowness-on-Windermere in het Lake District - Engeland

Bowness-on-Windermere in het Lake District, Cumbria Bowness-on-Windermere in het Lake District, Cumbria Lake Windermere in het Lake District, Cumbria Lake Windermere in het Lake District, Cumbria hotels boeken via GBLAmbleside in het Lake District, Cumbria Hawkshead in het Lake District Troutbeck Valley in het Lake District, Cumbria Loughrigg Tarn in het Lake District, Cumbria Grasmere in het Lake District, Cumbria Kendal in Cumbria Sizergh Castle in Cumbria Levens Hall in Cumbria

Informatie over deze bestemmingDe trekpleister Bowness-on-Windermere in het Lake District, Engeland

Bowness is een klein stadje in het zuiden van het prachtige en bergachtige Lake District National Park. Het ligt in het graafschap Cumbria in noordwest Engeland. Bowness telt net geen vier duizend inwoners en ligt zoals de naam al aangeeft aan het grote Lake Windermere, het langwerpig en tevens meest onvangrijke meer in het nationale park. U kunt er mooie cruises maken of langs kunt wandelen al kan dat wandelen vooral goed aan en bij de zo goed als niet bebouwde westoever van het meer waar Wray Castle staat, een neogotisch bouwwerk dat samen met het landgoed beheerd wordt door de Natioanl Trust. Dat heeft een tentoonstellingsruimte en een café. Hier kunt u ook met de boot heen. Bowness zit overigens vast aan het kleine stadje dat de naam van het meer draagt en dat is dus Windermere. Dat heeft iets meer inwoners en ook een treinstation, het eindpunt van de lijn. U kunt dus ook met de trein in het Lake Dsitrict komen. Vanaf het station kunt u overstappen op bussen naar verschillende dorpen in de omgeving. In beide stadjes zijn winkels, horeca en de nodige hotels en b&b's

Deze streek is het minder bergachtige (meer heuvelachtige) deel van het nationale park. De bergen liggen echter wel heel dichtbij. Die beginnen al rond het dorp Ambleside, hier niet ver ten noorden van. Naast de natuurlijke schoonheid zijn er ook enkele bezienswaardigheden zoals de World of Beatrix Potter en het Windermere Jetty Museum. Iets verder weg zijn overigens nog veel meer mooie locaties te bezoeken waaronder bijvoorbeeld het Blackwell Arts & Crafts House, het bezoekerscentrum Brockdale en Hill Top Farm aan de andere kant van het meer. Er zijn overigens vele schitterende wandelmogelijkheden in dit nationale park. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en vakantiehuizen in Bowness, Windermere en omgeving.


Met de trein naar Windermere

Dit dorp is te bereiken met de trein. Het is het eindpunt van de lijn vanuit Oxenholme. Daar kunt u oa. overstappen op een trein naar Londen of Manchester. Vanaf het treinstation van Windermere kunt u eventueel de bus pakken als u een hotel heeft geboekt in Bowness aan de waterkant. Dat is namelijk enkele kilometers verderop. Tip: gebruik de uitgebreide zoekfunctie (bovenaan) om info over die andere plaatsen te vinden.


Wandelen rond Windermere

Deze plaats is het eindpunt van de Dales Way, een meerdaagse wandelroute door de Yorkshire Dales en het Lake District. Daarnaast zijn er verschillende andere mooie wandelingen te maken. U kunt bijvoorbeeld de route volgen naar Townend in Troutbeck en naar Post Knott. Vanaf de ander kant van het grote meer kunt u bijvoorbeeld wandelen naar Claife Heights, Low Blind How en Wray Castle. Er zijn zoveel opties in deze regio. In de buurt van Grasmere zijn ook allerlei mooie routes te lopen, zowel heuvelop als langs kleinere meren. Kijk hieronder voor een flink aantal mogelijkheden.

➦ Meer info: Dales Way | Routes in de omgeving van Lake Windermere


Op een speciale locatie overnachten aan Lake Windermere?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. In het dorp zijn genoeg mooie hotels en ook b&b's te boeken. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige vier of vijfsterrenhotel bij of vlakbij het water? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels speciaal worden uitgelicht. Dus niet alleen in dit dorp maar langs de gehele oever van Lake Windermere, van Waterhead (Ambleside) in het noorden tot Lakeside Cumbria in het zuiden:

4 en 5 vijfsterrenhotels aan Lake Windermere
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers