Ballater en Balmoral Castle in Royal Deeside

Royal Deeside in de Cairngorm, in Schotland Balmoral Castle in de Cairngorm, in Schotland Balmoral Castle in Deeside, in Schotland Cairngorms in Perth and Kinross, Schotland hotels boeken via GBLBraemar Castle in Deeside, in Schotland Crathes Castle in Aberdeenshire, Schotland Het dorp Aviemore in het Cairngorms National Park in Schotland

Informatie over deze bestemmingGlen Mark vlakbij Ballater in Schotland

Ballater is een klein dorpje maar prominente toeristische uitvalsbasis in het Cairngorms National Park. Het ziet zichzelf als een koninklijk stadje omdat het zeer nabij Balmoral Castle ligt. Lees wat dat betreft de volgende paragraaf. Het dorp zich in het oostelijke deel van het park dat rondom de rivier de Dee ligt. Dat gebied heet Deeside & Lochnagar en behoort tot het raadsgebied Aberdeenshire. In het dorp staat een bezoekerscentrum in het Albert Memorial Hall. Spijtig genoeg was het oude uitgebrand. Dat was het prachtige oude treinstation dat er tegenover stond. Iets verder naar het westen staat Breamar Castle. Daarnaast kunt u in de omgeving uiteraard van de natuur genieten en wandelen in de heuvels en bergen. In de regio vindt u een aantal van 's lands hoogste bergen, het natuurlijke landgoed van de National Trust for Scotland genaamd het Mar Lodge Estate en bijvoorbeeld de Glen Mark, een prachtige vallei.

Iets verder oostwaarts in Deeside - bij het dorp Aboyne - vindt u twee natuurreservaten. De eerste is de Muir of Dinnet, een gebied met water, bos en heide. De tweede is Glen Tanar waar naast heide ook een restant van het Schotse oerbos te zien is, de Caledonian Pine. Nog iets verder oostwaarts - net buiten het nationale park rondom het stadje Banchory - kun je nog twee iets kleinere kastelen bezichtigen, namelijk Crathes Castle en Drum Castle, beiden in beheer van de National Trust for Scotland. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Ballater en omgeving.


Het geliefde Schotse buitenverblijf van Koningin Elizabeth

De grote bezienswaardigheid in de omgeving is (naast de prachtige natuur uiteraard) is Balmoral Castle met daar vlakbij de Royal Lochnagar Distillery (whisky) waar u mee kunt gaan op een rondleiding. Koningin Elizabeth is niet lang geleden op donderdag 8 september 2022 overleden en wel hier in haar geliefde buitenverblijf Bamoral Castle. Uiteraard heeft ze een staatsbegrafenis (maandag 19 september) gekregen in de Britse hoofdstad Londen. Op zondag 11 september werd haar kist verplaatst naar de Schotse hoofdstad Edinburgh en later naar Buckingham Palace, Westminster Hall en uiteindelijk Windsor. Het kasteel is normaal geopend voor het publiek tussen april en augustus. Dit is overigens een heel mooi voorbeeld van de Scots Baronial stijl, een stroming binnen de Victoriaanse architectuur.

Wandelen in Ballater

Het Cairngorms National Park biedt de nodige wandelmogelijkheden en dat geldt ook voor de omgeving direct bij Ballater. Zo kunt u bijvoorbeeld wandelen naar de omliggende heuvels Creag Choinnich, Sgor Buidhe, Craigendarroch en Craig Coillich, en door de Pannanich Woods. Of ga wat verder weg naar bijvoorbeeld Glen Cova en Glen Mark, valleien in Angus, nog steeds binnen het nationale park.

➦ Meer info: Ballater en Balmoral | Breamar en Upper Deeside | Angus Glens
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers