De stad Aberdeen in Oost Schotland

Aberdeen in Schotland Granite City in Aberdeen, Schotland Kings College Chapel in Aberdeen, Schotland hotels boeken via GBLStonehaven in Aberdeenshire, Schotland Dunnottar Castle in Aberdeenshire, Schotland Slains Castle in Aberdeenshire, Schotland Crathes Castle in Aberdeenshire, Schotland

Informatie over deze bestemmingDe stad Aberdeen in oost Schotland

Aberdeen is met ongeveer 200 duizend inwoners de derde stad van het Schotland. Het staat bekend als de 'granite city' vanwege haar granieten bouwwerken en is gesitueerd in het raadsgebied Aberdeenshire. Die harde steensoort werd en wordt in deze regio gewonnen, vandaar dat een flink aantal gebouwen is opgetrokken uit graniet. Mooie voorbeelden zijn het Marischal College met zijn scherpe pieken en de voormalige vestiging van de North of Scotland Bank met zijn iets vriendelijker uitstraling. De stad heeft overigens net als het Engelse Cambridge een King's College Chapel, onderdeel van de Aberdeen University. Bij de universiteit en dat is in het noorden van de stad, kunt u ook enkele musea bezichtigen, namelijk het Old Town House, het King's Museum, het Zoology Museum. Hier ligt ook nog deCruickshank Botanic Garden, allemaal onderdeel van Old Aberdeen.

In het centrum zijn uiteraard ook verschillende bezienswaardigheden. Denk aan het Tolbooth Museum, de stedelijke Art Gallery en het 16e eeuwse Provost Skene's House. De regio staat bekend om haar fraaie kastelen. Die liggen allemaal in het heuvelachtige binnenland van Aberdeenshire, een aantal kilometers ten westen van de stad. Dit zijn onder andere Castle Fraser, Drum Castle en Crathes Castle. Vlakbij het kleine stadje Stonehaven aan zee staan de overblijfselen van het veel oudere Dunnottar Castle. Een eind ten noorden van de stad - en ook bij de kliffen aan de kust - staat de ruïne van Slains Castle. Het gebouw is mogelijk de inspiratie voor de boeken van Bram Stoker en dan vooral Dracula. Het kasteel was relatief recent nog een filmlocatie voor de populaire tv-serie The Crown. Kijkt u op deze pagina voor hotels, b&b's en appartementen in Aberdeen.


Met de trein naar Aberdeen

Deze stad is uiteraard te bereiken met de trein. U kunt er oa. direct komen vanuit hoofdstad Edinburgh, het kleinere Perth in centraal Schotland en Inverness, de stad in de Highlands. Tip: gebruik de uitgebreide zoekfunctie (bovenaan) om info over die andere plaatsen te vinden.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

➦ ✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontact


Nog even een korte uitleg

Groot-Brittannië Liefhebbers is - zoals u misschien al is opgevallen - een website waar geen reclame te zien is. Het verdienmodel is gebaseerd op het feit dat men boekingen doet via de website zoals hierboven is beschreven. Dat zorg er voor dat de website reclamevrij blijft en bovenal: dat ik fulltime bezig kan zijn met zowel het beheren, uitbouwen en verfraaien van de website als het verzorgen van de gratis service.

button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers