Met auto, veerboot, trein en/of vliegtuig naar Zuid Engeland

Rijd met de auto door Zuid Engeland

Met de veerboot naar Zuid Engeland

Als u met de auto wilt reizen dan ligt een overtocht naar Dover in Kent voor de hand. Die haven bevindt zich in het zuidoosten van Engeland en daar kunt vrij snel komen vanuit zowel Duinkerke als Calais, beiden gesitueerd in Frankrijk maar vlakbij de grens met België. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur. Die schepen varen vele malen per dag (en nacht). U dient dan wel met auto, motor of camper gaan want deze veerdiensten zijn niet voor voetpassagiers. Dat geldt wel voor de overtocht van Hoek van Holland naar Harwich in het oosten van het land. Daar kunt u als voetpassagier wel gebruik van maken. Die boot vaart maar 2 keer per etmaal (zowel dag als nacht) maar dat komt omdat die overtocht bijna 7 uur duurt. De reis naar de ferry terminals in Nederland en Engeland gaat dan uiteraard met het openbaar vervoer dat daar ook op afgestemd is.

Hoe lang duurt de reis met de auto?

Hoe lang de reis precies duurt hangt uiteraard helemaal af van uw precieze vakantieoord. Gaat u naar het zuidoosten dan bent u als u de wagen pakt snel op plaats van bestemming. Denk aan een half uur tot een uur voor locaties in Kent en bijvoorbeeld 2 a 3 uur als u naar het South Downs National Park gaat. Wilt u helemaal naar zuidwest Engeland op vakantie? Reken dan toch zeker op een uur of 5 rijden. Het uiterste zuidwesten zal waarschijnlijk richting 7 uur in beslag nemen. De reistijd is uiteraard ook afhankelijk van drukte op de weg. Plaatsen in Somerset en de Cotswolds zullen met een uur of 4 te bereiken zijn.


Veerboot naar Engeland
Cottage in EngelandMet vliegtuig of trein

Als u zeker weet dat u niet met de auto op reis wilt maar alles met het openbaar vervoer wilt doen dan kan dat ook. Er zijn verschillende luchthavens in en rondom Londen waaronder die van Gatwick. Dat vliegveld is bijvoorbeeld ook een goede optie als u één van de badplaatsen aan de zuidkust wilt bezoeken zoals Brighton of Eastbourne. Ook kunt u vliegen op Southampton, Bristol en Exeter in Zuidwest Engeland. Vervolgens kunt u per trein de reis vervolgen naar uw vakantiebestemming. Als u vanuit België of Nederland de gehele reis met de trein wilt doen dan kan dat ook. Dat neemt u de trein vanuit Brussel naar Londen.

Spoorlijnen

Als u met de trein gaat reizen dan kunt u uiteraard eerst ook het vliegtuig nemen naar het zuidwesten van het land als u in die hoek van Engeland vakantie wilt vieren. Denk aan de luchthaven van Exeter of Bristol. Met de trein vanuit Londen helemaal naar het zuidwesten kan ook omdat er een directe spoorverbinding is tussen Paddington en Penzance in Cornwall. Er zijn ook spoorlijnen langs de Engelse Zuidkust en naar historische steden en stadjes als Canterbury, Salisbury, Bath en Oxford.


Vliegtuig naar Groot-Brittannië
Trein naar Engeland


Veerbootterminals, luchthavens en treinstation in Zuid Engeland

Kaart van vervoersmogelijkheden van Nederland en België naar Zuid Engeland

Op de kaart hierboven ziet u de locatie van de haven van Dover in het zuidoosten en van Harwich in het oosten. Verder staan er verschillende luchthavens in Zuid Engeland op en ook het treinstation waar u arriveert als u de eurostar naar Londen pakt. Op deze kaart staan niet de terminals waar u kunt opstappen om naar het eiland Wight te reizen of de Isles of Scilly in het verre zuidwesten van het land.


Meer informatie over de gebieden in Zuid Engeland


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers