4 en 5 sterrenhotels op Roseland en langs de Fal Estuary

hotels boeken via GBL Roseland Peninsula in Cornwall Portloe in Cornwall Roseland Peninsula in Cornwall Veryan in Cornwall Het dorpje Portscatho in Cornwall Porthcurnick Beach in Cornwall St Mawes in Cornwall Falmouth in Cornwall Gyllyngvase Beach in Falmouth, Cornwall

Inleiding

Op deze pagina wordt 1 vijfsterrenhotel en 4 viersterrenhotels in een mooi stukje zuidwest Engeland uitgelicht. Het gaat hier om het dunbevolkte schiereiland Roseland in het graafschap Cornwall maar ook Falmouth wordt meegenomen in het geval u van meer reuring houdt. Dat haven -en badplaatsje wordt van het schiereiland gescheiden door de brede monding van de rivier de Fal, oftewel de Carrick Roads. In Falmouth kunt u op de veerpont stappen naar St Mawes, het plaatsje dat zo ongeveer het westelijke uiteinde van Roseland markeert. Het schiereiland wordt zo ongeveer begrensd door de rivier de Fal en eindigt ongeveer bij het kustdorpje Portholland. Het eerste hotel staat daar in de buurt. De hotels worden behandeld van oost naar west. Het landschap is er één van kliffen, stranden, landelijke pracht en kleine plaatsjes. Met Falmouth nabij en ook het kathedraalstadje Truro niet ver weg zijn grotere plaatsen toch binnen handbereik. Cornwall is met name in de zomer een zeer populair vakantieoord vanwege de aanwezigheid van mooie kustgebieden, pittoreske plaatsjes, zee en strand. Wandelen over de kustpaden is hier een groot genoegen. Ook beroemde bezoekersattracties in het graafschap als de Lost Gardens of Heligan, het Eden Project (best bezocht in heel zuidwest Engeland) als het National Maritime Museum Falmouth zijn niet al te ver weg.


1. The Lugger Hotel - PortloeHet eerst uitgelichte hotel is het Lugger Hotel en dat is een zeer sfeervolle locatie, zeer karakteristiek voor Cornwall. Het vijfsterrenhotel is namelijk gevestigd in een voormalige 17e eeuwse herberg in Portloe, het mooiste kustplaatsje op het schiereiland Roseland. Het staat pal aan het kleine, beschutte, natuurlijke haventje van het dorp. Het South West Coast Path komt hier uiteraard ook langs. In de buurt kunt u een strand opzoeken. Denk aan Pendower Beach hier ten westen van en het Portholland Beach verder oostelijk. In het binnenland kunt u ook eens gaan kijken in Veryan, een pittoresk dorpje met ronde huizen en rieten daken. Op 25 minuten rijden treft u zowel het kathedraalstadje Truro als het toeristische kustdorp Mevagissey. Daar aan de rand kunt u de Lost Gardens of Heligan bezichtigen. In het Lugger Hotel kunt u kamers boeken maar ook cottages, kleine vakantiehuisjes voor 2 personen.

Vanuit Nederland of België naar het Lugger Hotel

Het hotel heeft eigen parkeerplaatsen en dat is voor zo'n oud vissersdorpje met smalle straatjes al heel wat. Het kan wat krap zijn als u met een grotere auto reist. U dient in Cornwall sowieso rekening te houden met smallere wegen. Hier met het ov komen is niet mogelijk. Met de eigen auto op pad gaan - dus eerst met de veerboot naar Engeland of shuttle door de Eurotunnel - of eventueel eerst vliegen en dan op de luchthaven een auto huren is logischer. U zou dan bijvoorbeeld kunnen vliegen op Exeter in Devon maar Bristol Airport zou ook een goed startpunt kunnen zijn.

Met de veerboot naar Engeland | Auto huren in Engeland


Kaart met locaties

kaart met hotels op het schiereiland Roseland en Falmouth


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar dat kan ook prima voor een vakantie op één of enkele plekken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

2. The Rosevine - (bij) PortscathoThe Rosevine (4 sterren) is een fraai gesitueerde accommodatie want het ligt op een rustige plek vlakbij het kustdorpje Portscatho. Het combineert hotelfaciliteiten met appartementen. U boekt hier dus geen kamer maar een studio-appartement OF een groter appartement met twee slaapkamers, geschikt voor een gezin van vier. U kunt hier gewoon ontbijten, uiteraard ook dineren en zelfs een afternoon tea is mogelijk. De aanwezigheid bij zee zorgt dat u het kustpad kunt bewandelen maar ook kunt u een nabij gelegen strandje bezoeken. Vlakbij vindt u zowel het Porthcurnick Beach als het Portscatho Beach. Bij het laatste genoemde strand - in het dorpje dus - kunt u ook de pub induiken of een ander restaurant bezoeken. Truro - de grootste plaats van Cornwall - ligt op een half uur rijden. Als u westwaarts wilt reizen dan kunt u omrijden via Truro maar er is ook een veerpont waar de auto mee kan en die vaart tussen Philleigh (oost) naar Feock (west). Een overtocht van 20 minuten.

Vanuit Nederland of België naar The Rosevine

Het hotel heeft eigen parkeerplaatsen. Hier met het ov komen is niet mogelijk. Met de eigen auto op pad gaan - dus eerst met de veerboot naar Engeland of shuttle door de Eurotunnel - of eventueel eerst vliegen en dan op de luchthaven een auto huren is logischer. U zou dan bijvoorbeeld kunnen vliegen op Exeter in Devon maar Bristol Airport zou ook een goed startpunt kunnen zijn.

Met de veerboot naar Engeland | Auto huren in Engeland


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

3. St Mawes Hotel - St MawesHet St Mawes Hotel heeft vier sterren en ligt in het gelijknamige vissersdorp dat tegenwoordig voor een belangrijk deel is gespitst op het toerisme want ondanks dat het vrij klein is zijn er de nodige horeca. St Mawes ligt aan het westelijke uiteinde van het schiereiland Roseland en aan de monding van de Percuil. Die rivier mondt uit op de Carrick Roads, het grote estuarium van de rivier de Fal. U kunt in het mooie kustdorp de veerpont (Place Ferry) over de Percuil pakken naar het kleine dorpje St Anthony in Roseland, bijvoorbeeld om daar een wandeling te maken naar St Anthony Head. U kunt ook de ferry nemen naar het populaire bad -en havenstadje Falmouth. U steekt dan de Carrick Roads over. Let op: deze diensten zijn voor voetpassagiers. Als u westwaarts wilt reizen en de auto wilt meenemen dan is de veerpont (de King Harry Ferry) van Philleigh naar Feock een mogelijkheid om de reistijd te verkorten. Het alternatief is omrijden via het kathedraalstadje Truro.

Vanuit Nederland of België naar het St Mawes Hotel

Vlakbij het hotel zijn openbare parkeerplaatsen. Na het inchecken dirigeert een medewerker u naar de parkeerplaatsen. U kunt eventueel ook met het ov reizen maar die reis gaat wel over de nodige schijven. Wilt u vanuit Nederland of België per trein naar de bestemming reizen? Dan neemt u eerst de trein naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar Falmouth Docks wilt reizen dan neemt u eerst de metro naar station Paddington (13 minuten) en stapt daar over op de trein, een reis van ongeveer 5 uur, inclusief één keer overstappen. In de haven loopt u naar de St Mawes Ferry die u in 20 minuten naar St Mawes brengt. Na een minuutje lopen bent u in het hotel. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. Een logische optie is een vlucht naar Bristol Airport. Vanuit die luchthaven kunt u relatief snel en zeer frequent per bus naar de gelijknamige stad reizen om daar op de trein te stappen. De treinreis van Bristol Temple Meads naar Falmouth Docks neemt bijna 5 uur in beslag, inclusief één keer overstappen.

Met de trein naar Londen en verder | Treinreis plannen in Engeland | St Mawes Ferry


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

4. Greenbank Hotel - FalmouthHet Greenbank Hotel is een prachtig gesitueerde accommodatie want het staat aan het water in het havenstadje Falmouth waar de rivier de Penryn uitmondt in de Carrick Roads, de brede riviermonding van de Fal. Het viersterrenhotel staat op een plek waar vanaf de 17e eeuw al een herberg stond. Het huidige hotel is niet zo oud en bestaat uit verschillende gebouwen. Het centrum van het stadje ligt vlakbij, evenals de aanlegplekken van de veerponten die u naar de overkant van de Fal Estuary kunnen brengen, waaronder St Mawes. Beide uiteinden van het estuarium worden overigens 'bewaakt' door oude kustforten, respectievelijk Pendennis Castle en St Mawes Castle. Dat bewaken is nu uiteraard niet meer nodig. In het havenstadje kunt u het maritiem museum bezoeken, de high street inwandelen om wat te winkelen en natuurlijk zijn er ook tal van horeca. Het strand vindt u aan de zuidkant van Falmouth. In de omtrek is vanzelfsprekend ook van alles te zien, bijvoorbeeld ook een drietal prachtige (deels subtropische) tuinen waaronder de Trebah Garden.

Vanuit Nederland of België naar het Greenbank Hotel

Het hotel heeft een aantal parkeerplaatsen zowel buiten als in de ondergrondse parkeergarage. U kunt ook met het ov reizen want het havenstadje heeft enkele treinstations. Wel moet gezegd dat u vanaf station Falmouth Town nog wel 2,5 km moet lopen. Als u hier wilt overnachten dan kunt u bij aankomst misschien beter een taxi nemen. De Falmouth Coaster (bus) rijdt ook rond in het stadje. De dichtstbij gelegen halte is Prince of Wales Pier, 600 meter lopen van het hotel. Wilt u vanuit Nederland of België per trein naar de bestemming reizen? Dan neemt u eerst de trein naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar Falmouth Town wilt reizen dan neemt u eerst de metro naar station Paddington (13 minuten) en stapt daar over op de trein, een reis van ongeveer 5 uur, inclusief één keer overstappen. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. Een logische optie is een vlucht naar Bristol Airport. Vanuit die luchthaven kunt u relatief snel en zeer frequent per bus naar de gelijknamige stad reizen om daar op de trein te stappen. De treinreis van Bristol Temple Meads naar Falmouth Town (of Docks) neemt bijna 5 uur in beslag, inclusief één keer overstappen.

Met de trein naar Londen en verder | Treinreis plannen in Engeland | Falmouth Coaster


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorig en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

5. St Michaels Resort - FalmouthHet St Michaels Resort is een viersterrenhotel zeer vlakbij zee in Falmouth. U wandelt hier zo naar het mooie Gyllingvase Beach dat gesitueerd is op een letterlijke steenworp afstand. Loop noordwaarts om in het centrum te komen, evenals de haven en de oversteekplaatsen waar de ferries vertrekken naar de andere kant van de Carrick Roads. Zo kunt u de veerpont naar St Mawes pakken, onderweg 20 minuten lang genieten van het uitzicht op de kust en daarna bijvoorbeeld een mooi rondje wandelen rondom dat vissersdorp, eindigend met een drankje op een terras of in een pub. In het hotel kunt u na terugkomst heerlijk de spa induiken. Naast ontbijten en dineren kunt u ook genieten van een afternoon tea. Qua openbaar vervoer is dit ook een uitstekende plek want treinstation Falmouth Town bevindt zich op relatief korte loopafstand.

Vanuit Nederland of België naar het St Michaels Resort

Het hotel heeft eigen, ruime parkeergelegenheid. U kunt ook met het ov reizen want het havenstadje heeft enkele treinstations. U kunt het beste uitstappen op station Falmouth Town omdat het vanaf die plek nog maar een minuut of 6 lopen is naar het hotel. Wilt u vanuit Nederland of België per trein naar de bestemming reizen? Dan neemt u eerst de trein naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar Falmouth Town wilt reizen dan neemt u eerst de metro naar station Paddington (13 minuten) en stapt daar over op de trein, een reis van ongeveer 5 uur, inclusief één keer overstappen. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. Een logische optie is een vlucht naar Bristol Airport. Vanuit die luchthaven kunt u relatief snel en zeer frequent per bus naar de gelijknamige stad reizen om daar op de trein te stappen. De treinreis van Bristol Temple Meads naar Falmouth Town neemt bijna 5 uur in beslag, inclusief één keer overstappen.

Met de trein naar Londen en verder | Treinreis plannen in Engeland | Falmouth Coaster


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak
Terug naar:

Het haven -en badplaatsje Falmouth in Cornwall

De dorpen Veryan en Portloe in Cornwall


Vier -en vijfsterrenhotels in uitgelichte Britse plaatsen

Hotels en vakantiehuizen in Devon en Cornwall
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers