4 en 5 sterrenhotels aan Lake Windermere

hotels boeken via GBL Lake Windermere in het Lake District, Cumbria Bowness-on-Windermere in het Lake District, Cumbria Bowness-on-Windermere in het Lake District, Cumbria Lake Windermere in het Lake District, Cumbria Ambleside in het Lake District, Cumbria Het dorp Ambleside in het Lake District, Cumbria

Inleiding

Op deze pagina worden 2 vijfsterrenhotels en 3 viersterrenhotels langs Lake Windermere uitgelicht. Dit is het grootste meer van Engeland en is gesitueerd in het noordwesten, in het berglandschap van het Lake District National Park in het graafschap Cumbria. Een klein aantal jaren geleden heeft het zelfs de status van werelderfgoed verkregen. Dit gebied wordt ook wel eens aangeduid als 'lakeland' en 'the lakes' en is al in aanraking gekomen met toerisme vanaf het einde van de 18e eeuw. Dat was ten tijden van de Romantiek, toen men ruige landschappen ging waarderen in plaats van vrezen. Dat gebeurde ook elders in Groot-Brittannië (Schotland bijvoorbeeld) maar ook zeker hier. Gedurende de afgelopen eeuwen is het Lake District uitgegroeid tot populaire vakantiebestemming. Rondom Lake Windermere is het toerisme groot met de nadruk op het noordoostelijke deel, het gebied tussen Bowness-on-Windermere en Waterhead (bij Ambleside). Aan deze oever vindt u verschillende prachtige hotels. De westoever is bebost en kent nauwelijks bebouwing of het moet het karkas van Wray Castle zijn, waar u overigens per boot heen kunt. Er zijn meerdere plekken waar u op een veerpont kunt stappen en ook kunt u een lake cruise maken. Het meer is 18 kilometer lang, 1,5 km breed en telt 18 eilandjes, voornamelijk kleintjes en een iets grotere. Het meer is lang geleden uitgesleten door gletsjers. Leuk te vermelden is dat dit berggebied toppen kent die niet boven de 914 meter uitsteigen maar dat dat ooit anders is geweest. Dit is een bergmassief dat naar men denkt ooit de hoogte heeft gehaald van het hedendaagse Himalayagebergte. Dit land daalt dus (zeer langzaam).


1. Linthwaite House HotelHet eerst uitgelichte vijfsterrenhotel is het Linthwaite Hotel House Hotel, gesitueerd op een heuvel bij het gehucht Storrs, net ten zuiden van het populaire dorp Bowness-on-Windermere, slechts 1,5 km lopen of rijden. Dit van oorsprong landhuis werd gebouwd in 1900 en heeft haar eigen landgoed. Sinds 1990 doet het dienst als hotel. Een typisch Engelse Afternoon Tea nuttigen is hier ook mogelijk. U kijkt vanuit het hotel uit op het nabij gelegen Lake Windermere. Het Lake District is zeer populair bij wandelaars, velen trekken de heuvels en bergen in. Vlakbij het hotel vindt u het relatief lage uitzichtspunt van Brant Fell. In deze regio worden heuvels en bergen meestal aangeduid met het woord 'fell'. Ook op korte loopafstand van het hotel staat het Blackwell Arts and Crafts House, voor de liefhebber van de Engelse Art Nouveau. Wilt u meegaan op een mooie boottocht over het grote meer? Ga dan naar Bowness waar u op een lake cruise kunt stappen. Vlakbij het Linthwaite House Hotel kunt u echter ook het veerpontje pakken naar Far Sawrey aan de natuurlijke westoever. De auto kan ook mee. U komt dan in het land van Beatrix Potter. Haar oude huis is daar vlakbij te bezichtigen, evenals het pittoreske dorp Hawkshead waar de Beatrix Potter Gallery gehuisvest wordt.

Vanuit Nederland of België naar het Linthwaite House Hotel

U kunt parkeren bij het hotel. U kunt ook met het ov reizen want Windermere is per trein te bereiken. Vanaf dat station kunt u de reis verder vervolgen per bus. Het busvervoer is prima geregeld in dit populaire nationale park. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. De treinreis naar het dorp Windermere neemt 3,5 a 4 uur in beslag, inclusief één keer overstappen op Oxenholme Lake District. Dat overstappen gebeurt tijdens het laatste deel van de reis. Vervolgens kunt u de bus pakken naar Bowness Pier. Het is dan nog wel bijna 20 minuten lopen. Het laatste stukje met de taxi kan natuurlijk ook. U kunt ook het vliegtuig pakken. In dat geval duurt de treinrit vanaf Manchester Airport 1 uur 45 minuten, wederom inclusief één keer overstappen.

Met de trein naar Londen en verder | Bussen naar en vanuit Windermere


Kaart met locaties

kaart met hotels aan Lake Windermere


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar voor een vakantie op één of enkele plekken kan het net zo goed. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

2. Lakes Hotel & SpaHet Lakes Hotel is een modern vijfsterrenhotel in het dorp Bowness-on-Windermere, vlabij de pier waar de boottochten vertrekken (Windermere Cruises) en waar de bus arriveert. Eveneens vlakbij alle winkels en horeca uiteraard. Kijk op de bovenstaande foto en u ziet (een deel van) de spa van het hotel op de voorgrond. Als u op een cruise stapt dan zijn er verschillende routes en op -en afstappunten mogelijk. Ga naar bijvoorbeeld naar Waterhead bij Ambleside en Lakeside helemaal in het zuiden. Zelf een bootje huren behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Vanuit Nederland of België naar het Lakes Hotel & Spa

U kunt parkeren bij het hotel. U kunt ook met het ov reizen want Windermere is per trein te bereiken. Vanaf dat station kunt u de reis verder vervolgen per bus. Het busvervoer is prima geregeld in dit populaire nationale park. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. De treinreis naar het dorp Windermere neemt 3,5 a 4 uur in beslag, inclusief één keer overstappen op Oxenholme Lake District. Dat overstappen gebeurt tijdens het laatste deel van de reis. Vervolgens kunt u de bus pakken naar Bowness Pier en dan nog 5 minuutjes lopen. U kunt ook het vliegtuig pakken. In dat geval duurt de treinrit vanaf Manchester Airport 1 uur 45 minuten, wederom inclusief één keer overstappen.

Met de trein naar Londen en verder | Bussen naar en vanuit Windermere


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar voor een vakantie op één of enkele plekken kan het net zo goed. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

3. Cragwood Country House HotelHet Cragwood Country House Hotel is een landgoedhotel (4 sterren) aan Lake Windermere. Het is een fraai begin 20e eeuws landhuis met een eigen omliggende landschapstuin en bos. Een typisch Engelse Afternoon Tea nuttigen is hier ook mogelijk. U zit hier vlakbij de weg tussen Windermere en Ambleside maar het landgoed ligt toch vrij ver van de weg af waardoor het landelijke overheerst. Vlakbij vindt u Brockhole, een prachtige Arts & Crafts villa die inmiddels dienst doet als bezoekerscentrum van het Lake District National Park. U kunt daar bijvoorbeeld ook een bootje of fietsen huren. Brockhole is overigens ook één van de locaties waar de boten van Windermere Lake Cruises aanmeren. Zo kunt u bijvoorbeeld naar Wray Castle aan de zeer schaars bebouwde westoever. Dat is het karkas van een imposant kasteel/landhuis waar u in de omgeving kunt wandelen. Het nationale park is een wandelparadijs dus mooi hiken kan vrijwel overal.

Vanuit Nederland of België naar het Cragwood Country House Hotel

U kunt parkeren bij het hotel. U kunt ook met het ov reizen want Windermere is per trein te bereiken. Vanaf dat station kunt u de reis verder vervolgen per bus. Het busvervoer is prima geregeld in dit populaire nationale park. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. De treinreis naar het dorp Windermere neemt 3,5 a 4 uur in beslag, inclusief één keer overstappen op Oxenholme Lake District. Dat overstappen gebeurt tijdens het laatste deel van de reis. Vervolgens kunt u de bus pakken naar Brockhole, het bezoekerscentrum van het nationale park dat vlakbij het hotel te vinden. Het is dan nog 5 minuten lopen. U kunt ook het vliegtuig pakken. In dat geval duurt de treinrit vanaf Manchester Airport 1 uur 45 minuten, wederom inclusief één keer overstappen.

Met de trein naar Londen en verder | Bussen naar en vanuit Windermere


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar voor een vakantie op één of enkele plekken kan het net zo goed. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

4. Wateredge InnDe Wateredge Inn is een viersterrenhotel aan de oever van Lake Windermere in Waterhead, een klein dorpje dat vastzit aan het grotere Ambleside. Op de plek van het huidige pand staat al eeuwen lang bebouwing, vanaf 1890 staat hier reeds een hotel waar toeristen en reizigers kunnen overnachten. U kunt eten bij het hotel maar ook in het dorpje en net al genoemde Ambleside zijn verschillende horeca. Waterhead is één van die locaties langs het meer waar je ook op een lake cruise kunt stappen. Dat opstappunt heet overigens Ambleside Pier (1 en 2). U kunt hier door de openbare Stagshaw Garden wandelen maar bijvoorbeeld ook een flinke wandeling starten naar de Troutbeck Valley, een zeer rustig stukje 'lakeland'. Volg de weg noordwaarts en u komt vanzelf in Grasmere terecht, het romantische dorp van William Wordsworth, één van die mensen (beroemd dichter) die dit gebied heel vroeger op de toeristisch kaart heeft gezet.

Vanuit Nederland of België naar de Wateredge Inn

U kunt parkeren bij het hotel. U kunt ook met het ov reizen want Windermere is per trein te bereiken. Vanaf dat station kunt u de reis verder vervolgen per bus. Het busvervoer is prima geregeld in dit populaire nationale park. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. De treinreis naar het dorp Windermere neemt 3,5 a 4 uur in beslag, inclusief één keer overstappen op Oxenholme Lake District. Dat overstappen gebeurt tijdens het laatste deel van de reis. Vervolgens kunt u de bus pakken naar Ambleside, uitstappen bij halte Waterhead Pier. Het is dan nog 5 minuten lopen naar het hotel. U kunt ook het vliegtuig pakken. In dat geval duurt de treinrit vanaf Manchester Airport 1 uur 45 minuten, wederom inclusief één keer overstappen.

Met de trein naar Londen en verder | Bussen naar en vanuit Windermere


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorig en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar voor een vakantie op één of enkele plekken kan het net zo goed. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

5. Lakeside Hotel & SpaHet Lakeside Hotel was in de 17e eeuw een herberg maar heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een viersterrenhotel. Het is gesitueerd in het dorpje Lakeside Cumbria. Lakeside omdat het aan het meer ligt, Cumbria is de naam van het graafschap waar het nationale park onderdeel vanuit maakt. Een typisch Engelse Afternoon Tea nuttigen is hier ook mogelijk. Het hotel bevindt zich aan het water waar Lake Windermere zowat op haar smalst is, namelijk in het zuiden. Dit is een meer rustige sectie rondom het meer al is toerisme hier ook prominent aanwezig. U kunt hier namelijk direct op een boot stappen om een cruise over het meer te maken en ook kunt u de veerpont pakken naar Fell Foot waar ook een pier staat van Windermere Lake Cruises en waar u een wandeling kunt maken door Fell Foot Park, een mooi parkje van de National Trust. Wat de locatie van het hotel nog specialer maakt is dat het bij het noordelijke uiteinde staat van de Lakeside and Haverthwaite Railway. Deze stoomtrein rijdt zuidwaarts naar het dorpje Haverthwaite en weer terug. Hier in de buurt kunt u overigens ook het Lakeland Motor Museum bezoeken.

Vanuit Nederland of België naar het Lakeside Hotel

U kunt parkeren bij het hotel, er is zelfs sprake van een parkeerservice (valet parking). Het ligt voor deze locatie misschien niet direct voor de hand maar u als u echt wilt dan kunt u ook met het ov reizen want Windermere is per trein te bereiken. Vanaf dat station kunt u de reis verder vervolgen per bus. Het busvervoer is prima geregeld in dit populaire nationale park. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. De treinreis naar het dorp Windermere neemt 3,5 a 4 uur in beslag, inclusief één keer overstappen op Oxenholme Lake District. Dat overstappen gebeurt tijdens het laatste deel van de reis. Vervolgens kunt u de bus pakken naar Bowness Pier en daar dan op een boot van Windermere Lake Cruises stappen naar Lakeside. Dat kan alleen als u overdag reist. Die prachtige boottocht duurt 40 minuten. U dient dan de Yellow Cruise te nemen, zie de link hieronder. Als u de boot afstapt dan bent u gelijk bij het hotel. Een taxi nemen van Windermere naar Lakeside behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden, een rit van 20 minuten. U kunt ook het vliegtuig pakken. In dat geval duurt de treinrit vanaf Manchester Airport 1 uur 45 minuten, wederom inclusief één keer overstappen.

Trein naar Londen en verder | Bussen naar en vanuit Windermere | Yellow Cruise


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar voor een vakantie op één of enkele plekken kan het net zo goed. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak
Terug naar:

Het dorp Bowness-on-Windermere in het Lake District

Het dorp Ambleside in het Lake District


Vier -en vijfsterrenhotels in uitgelichte Britse plaatsen

Hotels en vakantiehuizen in het Lake District en Cumbria
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers