4 en 5 sterrenhotels in badplaats Eastbourne

hotels boeken via GBL Eastbourne Pier in East Sussex, Engeland Badplaats Eastbourne in Zuid Engeland Zicht op Eastbourne in East Sussex, Engeland Beachy Head in East Sussex Seven Sisters in East Sussex, Engeland Cuckmere Valley in East Sussex De South Downs in East Sussex Herstmonceux Castle in East Sussex Alfriston in East Sussex

Inleiding

Op deze pagina worden 2 vijfsterrenhotels en 2 viersterrenhotels in Eastbourne in het graafschap East Sussex uitgelicht, één van de wat grotere badplaatsen aan de Engelse zuidkust. Op het vijfde tabblad wordt echter een viersterrenhotel op een landelijke locatie behandeld, 10 km verderop in het nationale park. Het aantrekkelijke van dit gebied is namelijk niet alleen de aanwezigheid van een badplaats maar ook de heuvelachtige natuur van het South Downs National Park dat bij Eastbourne begint en gemarkeerd wordt door de imposante witte krijtrotsen van Beachy Head en daarachter de Seven Sisters. Wandelplezier gegarandeerd. Eastbourne ligt aan de Sunshine Coast - een onofficiële benaming - en die naam slaat op het feit dat in dit deel van zuidoost Engeland de meeste zonuren verwacht mogen worden. De badplaats trekt naar verluid al toeristen sinds het einde van de 18e eeuw nadat de kinderen van de toenmalige koning hier op bezoek waren geweest. In de loop van de 19e eeuw kwamen de grote bezoekersstromen op gang. U kunt hier een echte Britse seaside ervaring opdoen want hier treft u een fraaie 19e eeuwse pier waar u bijvoorbeeld terecht kunt voor een fish & chips of een thee met scones in de Victorian Tea Rooms, een flinke promenade met bloembedden, palmbomen en Italiaans ogende architectuur en uiteraard ook strand. Het is een kiezelstrand maar als u wacht tot het eb wordt dan komt het zandstrand tevoorschijn. Eastbourne is de wat kalmere toeristische bestemming, in tegenstelling tot het meer bruisende en drukkere Brighton dat een eindje verder westwaarts gesitueerd is. U kunt dat uiteraard ook bezoeken, zowel per trein als met de auto.


1. The Grand HotelHet eerst uitgelichte hotel is het Grand Hotel en dat doet haar naam eer aan. Het is een groot én groots hotel dat uitkijkt op zee. Het stijlvolle pand uit de jaren '70 van de 19e eeuw staat lokaal bekend als het 'witte paleis' of het 'paleis aan zee'. Het hotel kijkt uit op zee en bevindt zich bij een mooie stukje promenade dat van de weg gescheiden wordt door de Western Lawns, een klein mooi parkje. Het strand is dus ook vlakbij. Wandel oostwaarts en u komt bij de pier terecht, ga de andere kant op en uw wandelt heuvelop richting Beachy Head en het startpunt van één van de meest spectaculaire kustwandelingen in het zuidoosten van Engeland. In The Grand kunt u bijvoorbeeld ook gebruik maken van de spa, het buitenzwembad en genieten van een afternoon tea. Als u wilt winkelen of andere horeca opzoeken dan kunt u naar het centrum lopen maar veel dichterbij ligt Meads Village, een lommerijke wijk - vroeger een apart dorp - dat ook winkels en horeca heeft.

Vanuit Nederland of België naar het Grand Hotel

Het hotel heeft eigen parkeerplaatsen (kunt u tijdens het boeken reserveren door dat aan te geven in het opmerkingenveld) maar er zijn ook parkeerplaatsen bij de promenade. U kunt uiteraard ook met het ov reizen. Zo zijn er directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. De daarop volgende binnenlandse treinreis naar Eastbourne neemt ongeveer 1 uur 45 minuten in beslag, inclusief één keer overstappen op station East Croydon. Na het uitstappen is het nog wel 1,5 km lopen naar het hotel. Een bus of taxi pakken kan natuurlijk uitkomst bieden. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. Een logische optie is een vlucht naar Gatwick Airport. Vanuit die luchthaven kunt u direct in 50 minuten per trein naar de badplaatsen reizen.

Met de trein naar Londen en verder | Treinreis plannen in Engeland


Kaart met locaties

kaart met hotels aan de Sunshine Coast


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar dat kan ook prima voor een vakantie op één of enkele plekken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

2. The Chatsworth HotelHet Chatsworth Hotel is gesitueerd vlakbij maar niet direct aan zee, bij de Grand Parade, schuin tegenover de fraaie historische pier. In het hotel genieten van een traditionele afternoon tea kan (vanzelfsprekend) ook. Het vroeg 20e eeuwse vijfsterrenhotel ligt zowat aan de promenade en dus ook bij het strand. Het pand werd gebouwd in de tijd van Koning Edward en is qua stijl weer wat anders dan het decennia eerder gebouwde Grand Hotel. Het Chatsworth Hotel ligt niet alleen dichtbij zee maar ook pal aan de rand van het centrum met haar winkels en ook het treinstation is relatief vlakbij. Loop eens naar het deel van het centrum dat als Little Chelsea wordt aangeduid, leuke Victoriaanse winkelstraten met oa. antiekwinkels en luxueuzere winkels.

Vanuit Nederland of België naar het Chatsworth Hotel

Het hotel heeft geen eigen parkeerplaatsen maar u kunt parkeren in de directe omgeving. Bij de receptie kunt u bij aankomst een voucher kopen. Men adviseert eerst een parkeerplek te vinden en daarna de voucher aan te schaffen. U kunt uiteraard ook met het ov reizen. Een plekje zoeken in de parkeergarage van Worthing High Street kan eventueel ook. Met het ov naar deze badplaats komen kan ook. Zo zijn er directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. De daarop volgende binnenlandse treinreis naar Eastbourne neemt ongeveer 1 uur 45 minuten in beslag, inclusief één keer overstappen op station East Croydon. Na het uitstappen loopt u in een minuut of 7 naar het hotel. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. Een logische optie is een vlucht naar Gatwick Airport. Vanuit die luchthaven kunt u direct in 50 minuten per trein naar de badplaatsen reizen.

Met de trein naar Londen en verder | Treinreis plannen in Engeland


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

3. Hydro HotelHet Hydro Hotel heeft vier sterren en ligt net ten zuidwesten van het op het eerste tabblad behandelde Grand Hotel. Het eind 19e eeuwse pand staat half op de kliffen. Door haar 40 meter hoge ligging is hier sprake van een nog beter uitzicht. Van alle op deze pagina behandelde hotels zit u hier het dichtst bij het wandelpad dat naar Beachy Head leidt, ook onderdeel van de South Downs Way overigens. Daardoor zit u iets verder van de pier en het centrum maar wel weer dichtbij Meads Village waar ook de nodige facilteiten en horeca te vinden zijn. U kunt daar bijvoorbeeld een biertje pakken in de Pilot Inn. U zult zich misschien afvragen waar 'Hydro' voor staat. Er zijn nog enkele hotels in Groot-Brittannië waar dat het geval is. Hydro is namelijk een afkorting voor hydropathic. In de 19e en deels 20e eeuw was hydrotherapie een populaire manier om beter of gezonder te worden. Dan werd de gast behandeld met water (baden, stromend, natte handdoeken, etc) om zodoende het lichaam te stimuleren en gezonder te worden. De beroemde Charles Darwin (19e eeuw) was er toentertijd zeer positief over. Dergelijke faciliteiten zijn nu niet meer aanwezig in het hotel al heeft het wel een klein buitenzwembad. U kunt er behalve ontbijten en dineren ook aanschuiven voor een afternoon tea.

Vanuit Nederland of België naar het Hydro Hotel

Het hotel heeft eigen parkeerplaatsen. U kunt uiteraard ook met het ov reizen. Zo zijn er directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. De daarop volgende binnenlandse treinreis naar Eastbourne neemt ongeveer 1 uur 45 minuten in beslag, inclusief één keer overstappen op station East Croydon. Na het uitstappen is het nog wel iets meer dan 1,5 km lopen naar het hotel. Een bus of taxi pakken kan natuurlijk uitkomst bieden. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. Een logische optie is een vlucht naar Gatwick Airport. Vanuit die luchthaven kunt u direct in 50 minuten per trein naar de badplaatsen reizen.

Met de trein naar Londen en verder | Treinreis plannen in Engeland


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

4. Langham HotelHet Langham Hotel is een fraai begin 20e eeuws viersterrenhotel aan de Royal Parade, dus direct aan zee. Houdt er rekening mee dat u vrijwel nooit direct aan zee kunt overnachten vanwege de aanwezigheid van een weg en de promenade. De zee en het strand vindt u op een steenworp afstand. Deze accommodatie bevindt zich iets noordelijker dan voorgaande hotels, namelijk iets ten noorden van de pier. Een grappig aspect van het Langham Hotel is dat er in de zomermaanden voor het pand een zogenaamde 'bathing machine' staat. Dat is in feite een kleedkamer op wielen die de men in de 18e en 19e eeuw gebruikte om zich om te kleden en die men de zee in reed om discreet te kunnen baden. In de Victoriaanse tijd was men namelijk extreem preuts. Elk stukje lichaam dat naakt te zien was werd als niet acceptabel geacht. U kunt hier overigens ook genieten van een afternoon tea, thee met scones en andere lekkernijen. Als u de promenade in noordelijke riching afloopt dan komt u na een km of 3,5 bij Sovereign Harbour, een grote, relatief nieuwe en populaire jachthaven met daaromheen winkels en horeca. Het centrum van Eastbourne is uiteraard een stuk dichter bij.

Vanuit Nederland of België naar het Langham Hotel

Het hotel heeft een aantal parkeerplaatsen maar er zijn ook parkeerplaatsen bij de promenade. U kunt uiteraard ook met het ov reizen. Zo zijn er directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. De daarop volgende binnenlandse treinreis naar Eastbourne neemt ongeveer 1 uur 45 minuten in beslag, inclusief één keer overstappen op station East Croydon. Na het uitstappen is het nog wel 1,5 km lopen naar het hotel. Een bus of taxi pakken kan natuurlijk uitkomst bieden. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. Een logische optie is een vlucht naar Gatwick Airport. Vanuit die luchthaven kunt u direct in 50 minuten per trein naar de badplaatsen reizen.

Met de trein naar Londen en verder | Treinreis plannen in Engeland


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorig en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

5. Wingrove House - AlfristonWingrove House is een viersterrenhotel maar staat NIET in Eastbourne maar een kilometer of 10 ten westen van de badplaats. Dit is een landelijk alternatief in het geval u wel graag de witte krijtrotsen wilt bewandelen en in een meer rustige omgeving wilt overnachten. Wingrove House staat in het pittoreske dorpje Alfriston binnen het golvende South Downs National Park, op een klein aantal kilometers lopen van het Seven Sisters Country Park aan zee. Het hotel is gesitueerd in een Victoriaanse villa, gebouwd in een koloniale stijl, met daarnaast enkele cottages en ook een tuin. U kunt hier ook aanschuiven voor een afternoon tea. U zit hier overigens ook vlakbij de Long Man of Wilmington - een grote in de heuvels gegrafeerde kalkstenen figuur (gebeurt vaker in Engeland) en ook Charleston, een fraai landhuis met tuin dat ooit toebehoorde aan de Bloomsbury artiesten Vanessa Bell en Duncan Grant, pioniers van de 20e eeuwse Britse kunst.

Vanuit Nederland of België naar Wingrove House

U kunt parkeren bij het hotel. Hier met het openbaar vervoer heen gaan is niet echt logisch omdat Alfriston niet goed per bus of trein te bereiken is. Het dichtstbijzijnde treinstation is dat van het dorpje Berwick en dat is nog kilometers weg. Met de eigen auto op pad gaan - dus eerst met de veerboot naar Engeland of shuttle door de Eurotunnel - of eventueel eerst vliegen en dan op de luchthaven een auto huren is logischer. U zou dan bijvoorbeeld kunnen vliegen op het relatief nabij gelegen Gatwick maar Southampton Airport zou ook nog een optie kunnen zijn. Alfriston ligt overigens op iets meer dan 2 uur rijden van de haven van Dover.

Met de veerboot naar Engeland | Auto huren in Engeland


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak
Terug naar:

De badplaats Eastbourne in East Sussex

Het dorp Alfriston in East Sussex


Vier -en vijfsterrenhotels in uitgelichte Britse plaatsen

Hotels en vakantiehuizen in Kent, Sussex en Hampshire
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers