5 sterrenhotels in de City of London, Southwark en Tower Hamlets

hotels boeken via GBL City of London en de Theems Millennium Bridge en St Paul's Cathedral in Londen Tower Bridge in Londen Royal Exchange in Londen Leadenhall Market in Londen, Engeland Tower of London in Engeland Havengebied van Canary Wharf in Londen Met de Docklands Light Railway (dlr) naar Canary Wharf in Londen Maritime Greenwich in Londen

Inleiding

Op deze pagina worden 5 vijfsterrenhotels in de City of London uitgelicht, Het eerste stadshart van de hoofdstad dat tegenwoordig toch vooral bekend is vanwege de moderne wolkenkrabbers van het financiële district, één van 's werelds meest belangrijke. Oude gebouwen - waaronder enkele grote publiekstrekkers - zijn er zeker ook. Denk aan de Tower Bridge, Tower of London en de kathedraal St Paul's. Twee van de op deze pagina behandelde hotels bevinden zich in de 'city', de andere twee in stadsdelen die direct hieraan grenzen. De eerste twee hotels bevinden zich Southwark, pal aan de zuidkant van de Theems, de laatste bevindt zich in Canary Wharf, onderdeel van stadsdeel Tower Hamlets. De vijf hotels die nader worden behandeld zijn het Sea Containers London, Shangri-la The Shard, South Place Hotel, Four Seasons Hotel London at Ten Trinity Square en het Canary Riverside Plaza Hotel.


1. Sea Containers London - aan de Theems bij Blackfriars BridgeHet eerst uitgelichte hotel is Sea Containers London, onderdeel een modernistisch gebouw aan de Southbank in Southwark, dus aan de zuidkant van de rivier de Theems. Het kijkt er dus op uit. Het pand is gebouwd in de jaren '70 van de vorige eeuw en was oorspronkelijk ook bedoeld als hotel. Tijdens de constructie werden de plannen gewijzigd maar in 2011 is het uiteindelijk toch een hotel geworden. Een deel van het gebouw is in gebruik als hotel, andere delen zijn kantoren voor bedrijven. Een typisch Engelse Afternoon Tea nuttigen is (uiteraard) hier ook mogelijk. U zit hier op een spreekwoorlijke steenworp afstand van de Blackfriars Bridge en ook op korte loopafstand van het bekende Tate Modern met daar weer naast Shakespeare's Globe, een gereconstrueerd theatergebouw dat er uit ziet alsof in het uit de 16e eeuw stamt. U kunt daar naar een voorstelling gaan. In de omgeving zijn uiteraard ook andere prominente trekpleisters. Denk aan de prachtige St Paul's Cathedral en als u aan de zuidkant van de rivier blijft en het Thames Path in westelijke richting afloopt dan komt u na een kwartiertje al bij de London Eye uit. Er loopt overigens een speciale voetgangersbrug tussen Tate Modern en de kathedraal. Dat is de Millennium Bridge.

Gebruik maken van het OV

Hoe komt u bij Sea Containers London? U kunt hier parkeren in de parkeergarage. Houdt er rekening mee dat u in dit centrale deel van Londen moet betalen voor een congestieheffing, een soort tol voor grote steden. Het hotel staat namelijk in een congestion charge zone. Het spreekt voor zich dat u ook een taxi kunt nemen maar als u gebruik wilt maken van het openbaar vervoer dan kan dat uiteraard ook. Vlakbij vindt u enkele metrostations (underground), zoals bijvoorbeeld Waterloo en Southwark hier aan de zuidoever van de Theems en Blackfriars aan de andere kant van de brug. De laatste twee bevinden zich het dichtst bij het hotel. Waterloo en Blackfriars zijn tevens treinstations. Er zijn ook aanlegplekken van de rivierbus, de Thames Clippers. Zo kunt u bijvoorbeeld opstappen bij Blackfriars of iets verder weg bij de London Eye of Bankside.

Metro en andere ov mogelijkheden in Londen


Vanuit Nederland of België naar Sea Containers London

Er zijn verschillende manieren om naar Londen te reizen waaronder het vliegtuig en de trein. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar de Britse hoofdstad. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. U kunt zonder tussenkomst van de metro verder reizen richting hotel. In dat geval neemt u de trein (Thames Link) naar Blackfriars (9 minuten) en wandelt dan in 10 minuten zuidwaarts over de brug naar het hotel. U kunt ook de metro nemen naar station Southwark. In dat geval stapt u onderweg één keer over. Eerst wandelt u van het treinstation St Pancras International naar het bijbehorende ondergrondse metrostation. Volg gewoon de aanwijsborden. Neem de Metropolitan Line naar Baker Street en stap dan over op de Jubilee Line. Dat is een reis van een kwartier. Vervolgens is het nog een minuut of 8 lopen.

Met de Eurostar naar Londen


Kaart met locaties

kaart met hotels in de City of London


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Er zijn in dit deel van Londen nog meer vijfsterrenhotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

2. Shangri-la The Shard - London Bridge en Borough MarketShangri-la The Shard is een luxueus hotel in The Shard, het (glas)scherfvormige gebouw aan de zuidkant van de Theems in Southwark. Dit relatief nieuwe pand is Londens hoogste gebouw. Het stijgt tot boven de 300 meter en telt 72 verdiepingen. Hier kunt u eten, drinken en dus ook slapen op hoogte, genieten van een geweldig uitzicht. Aanschuiven voor een Afternoon Tea kan hier vanzelfsprekend ook. U zit hier niet direct aan het water van de Theems maar het scheelt niet veel. De London Bridge die naar het financiële district leidt is nabij, de meer beroemde Tower Bridge ietsje verder. Vlakbij laatste genoemde burg kunt u de Tower of London bezichtigen. U kunt ook lopend naar de overdekte Borough Market, de nummer één voedselmarkt van Londen. De Royal Exchange - de voormalige aandelenbeurs van Londen en nu een winkelcentrum waar luxeuze artikelen worden verkocht - bevindt zich op een kwartier wandelen.

Gebruik maken van het OV

Hoe komt u bij de Shangri-la The Shard? U kunt hier gebruik maken van valet parking (parkeerservice). Of parkeer zelf in een parkeergarage bij de Tower Bridge. Houdt er rekening mee dat u in dit centrale deel van Londen moet betalen voor een congestieheffing, een soort tol voor grote steden. Het hotel staat namelijk in een congestion charge zone. Het spreekt voor zich dat u ook een taxi kunt nemen maar als u gebruik wilt maken van het openbaar vervoer dan kan dat uiteraard ook. Het hotel staat zowat naast trein -en metrostation London Bridge en op iets grotere loopafstand vindt u de stations Borough en Monument (andere kant van de brug). Er zijn ook aanlegplekken van de rivierbus, de Thames Clippers. Zo kunt u vlakbij opstappen bij halte London Bridge of iets verder weg bij Bankside (west) of Tower (oost, andere kant van de Theems).

Metro en andere ov mogelijkheden in Londen


Vanuit Nederland of België naar Shangri-la The Shard

Er zijn verschillende manieren om naar Londen te reizen waaronder het vliegtuig en de trein. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar de Britse hoofdstad. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Eerst wandelt u van het treinstation naar het bijbehorende ondergrondse metrostation. Volg gewoon de aanwijsborden. Daar stapt u op de Northern Line naar London Bridge, een rit van 10 minuten. Vanaf dat station wandelt u in nog geen 5 minuten naar het hotel.

Met de Eurostar naar Londen


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Er zijn in dit deel van Londen nog meer vijfsterrenhotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

3. South Place hotel - in het financiële hart van het VKHet moderne South Place Hotel staat wat verder van de Theems maar ook wel redelijk in de buurt. U zit hier echt in het financiële hart van Londen, van het Verenigd Koninkrijk zelfs. Genieten van een echt Engelse Afternoon Tea is in het hotel zeker mogelijk. In de nabije omgeving vindt u de London Stock Exchange (Beurs van Londen), verschillende bankgebouwen waaronder de Bank of England met daar pal tegenover het vroegere commmerciële centrum genaamd The Royal Exchange dat tegenwoordig dienst doet als luxueus winkelcentrum. Op dat vlak kunt u ook de prachtige en eveneens overdekte Leadenhall Market bezoeken, vroeger vooral een plek waar vlees verkocht werd, tegenwoordig kunt u er naast voedsel ook terecht in boetiekwinkels en horeca. Dat is ook gebruikt voor opnames in één van de Harry Potter films. Het mooie van dit deel van de stad is dat het prachtige neoclassicistische bouwwerken zoals de Bank of England en de Royal Exchange combineert met moderne wolkenkrabbers zoals de iconische Gherkin, het hoge augurkvormige glazen bouwwerk. Tegenover de huidige handelsbeurs staat de eveneens schitterende St Paul's Cathedral. De historische Tower of London en de iconische Tower Bridge bevinden zich op wat grotere afstand. Het South Place Hotel staat ook vlakbij het Barbican Centre, een groot complex waar u theater -en muziekvoorstellingen kunt bekijken en beluisteren, naar de bioscoop of restaurant kunt gaan. Wandel ook eens door de serre, de op één grootste in de hoofdstad. Ook wandelt u zo naar het Museum of London.

Gebruik maken van het OV

Hoe komt u bij het South Place Hotel? U kunt hier niet parkeren bij het hotel. De dichtstbijzijnde parkeergarage is die van Finsbury Square. Houdt er rekening mee dat u in dit centrale deel van Londen moet betalen voor een congestieheffing, een soort tol voor grote steden. Het hotel staat namelijk in een congestion charge zone. Het spreekt voor zich dat u ook een taxi kunt nemen maar als u gebruik wilt maken van het openbaar vervoer dan kan dat uiteraard ook. Op een spreekwoordelijke steenworp afstand vind u station Moorgate en ook Liverpool Street bevindt zich zeer dicht in de buurt. Beiden zijn trein -en metrostations. Ietsje verder weg - maar nog steeds op loopafstand - vindt u oa. de stations Barbican, Bank en Shoreditch High Street.

Metro en andere ov mogelijkheden in Londen


Vanuit Nederland of België naar het South Place Hotel

Er zijn verschillende manieren om naar Londen te reizen waaronder het vliegtuig en de trein. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar de Britse hoofdstad. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Eerst wandelt u van het treinstation naar het bijbehorende ondergrondse metrostation. Volg gewoon de aanwijsborden. Daar stapt u op de Metropolitan Line naar Moorgate, een ritje van 6 minuten. Vanaf dat station wandelt u in 3 minuten naar het hotel.

Met de Eurostar naar Londen


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Er zijn in dit deel van Londen nog meer vijfsterrenhotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

4. Four Seasons Hotel London at Ten Trinity Square - bij de Tower of LondonHet Four Seasons Hotel hier op 10 Trinity Square is een relatief nieuw hotel (2017) maar huist in een grandioos 100 jaar oud gebouw met neoclassicistische elementen. Genieten van een echt Engelse Afternoon Tea is bij het hotel uiteraard ook mogelijk. Het hotel is gesitueerd op een flinke steenworp afstand van de oude Tower of London, het fort/kasteel dat ook nog dienst heeft gedaan als gevangenis. Tegenwoordig is het een bezoekersattractie van formaat, onder meer omdat hier de Crown Jewels worden bewaard. Ook die kunt u zien. Tussen het hotel en de toren bevindt zich een klein parkje bestaande uit de Trinity Gardens en de Tower Hill Garden. U kunt hier ook restanten zien van de zeer oude Romeinse stadsmuur. Aangezien de Tower of London aan de rivier de Theems staat overnacht u dus vlakbij de rivier. De brug die naar de zuidoever leidt is de beroemde Tower Bridge. U kijkt daar uit op de HMS Belfast, een slagschip uit WOII die u kunt bezichtigen. Vanuit het hotel wandelt u ook zo het financiële hart van Londen binnen. De Bank van Engeland, de winkels in de Royal Exchange en de glazen wolkenkrabbers in dit stadsdeel bevinden zich allen op loopafstand.

Gebruik maken van het OV

Hoe komt u bij het Four Seasons Hotel London at Ten Trinity Square? U kunt hier niet parkeren. Dat zou u dan ergens in de buurt moeten doen. Houdt er rekening mee dat u in dit centrale deel van Londen moet betalen voor een congestieheffing, een soort tol voor grote steden. Het hotel staat namelijk in een congestion charge zone. Het spreekt voor zich dat u ook een taxi kunt nemen maar als u gebruik wilt maken van het openbaar vervoer dan kan dat uiteraard ook. Op slechts een steenworp afstand treft u metrostation Tower Hill en ook treinstation Fenchurch Street bevindt zich op korte loopafstand. Er zijn ook aanlegplekken van de rivierbus, de Thames Clippers. Zo kunt u vlakbij opstappen bij halte Tower.

Metro en andere ov mogelijkheden in Londen


Vanuit Nederland of België naar de Four Seasons op 10 Trinity Square

Er zijn verschillende manieren om naar Londen te reizen waaronder het vliegtuig en de trein. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar de Britse hoofdstad. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Eerst wandelt u van het treinstation naar het bijbehorende ondergrondse metrostation. Volg gewoon de aanwijsborden. Als u de reis met de metro wilt afleggen dan zijn er eer paar mogelijkheden. Als u niet wilt overstappen dan neemt u de Circle Line naar Tower Hill, een rit van 13 minuten. Deze dienst rijdt frequent maar niet om de paar minuten. Een andere optie is de volgende variant met overstappen én tussendoor wandelen: Northern Line naar station Bank (8 minuten), vervolgens uitstappen en wandelen naar station Monument (5 minuten) en daar op de District Line OF de Circle Line naar Tower Hill stappen (2 minuten). Daarna is het slechts een minuut lopen naar het hotel.

Met de Eurostar naar Londen


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Er zijn in dit deel van Londen nog meer vijfsterrenhotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

5. Canary Riverside Plaza hotel - aan de Theems in Canary WharfCanary Riverside Plaza Hotel is een modern hotel aan het water van de Theems in district Canary Wharf binnen het stadsdeel Tower Hamlets. U zit hier dus wat verder oostwaarts dan de hotels die op de andere tabbladen behandeld worden. Een typisch Engelse Afternoon Tea nuttigen is (uiteraard) hier ook mogelijk. Canary Wharf is zo ongeveer het punt waarin het financiële -en zakendistrict van Londen overgaat in het historische havengebied van de hoofdstad. Het is namelijk gebouwd op het grondgebied van de vroegere West India Docks. Op zeer korte loopafstand van het hotel kunt er alles over te weten komen in het Museum of London Docklands. Vlakbij vindt u ook de Crossrail Place Roof Garden, gratis te bekijken/bewandelen overkoepelde openbare tuin. Ook in dit deel van de stad zijn wolkenkrabbers te zien waaronder de meer dan 230 meter hoge One Canada Square.

Canary Wharf bevindt zich aan de rand van het Isle of Dogs, het schiereiland in de Theems waar aan de andere kant het maritieme werelderfgoed van Greenwich te zien is. U kunt daar vanaf het nabij gelegen DLR station Heron Quays zo in 9 minuten komen. DLR staat voor de Docklands Light Railway, een trein die alleen in en rond het havengebied rijdt, ook naar het London City Airport overigens. U kunt echter ook de rivierboot nemen vanaf de pier. Die vaart in 12 minuten naar Greenwich Pier. Eén halte later is North Greenwich (18 minuten) waar de O2 Arena staat, het grote indoor-stadion waar allerlei evenementen en optredens worden georganiseerd, van muziek tot sport. Als u naar The O2 wilt dan kunt u overigens net zo goed de metro pakken. De Jubilee line doet er maar 2 minuten over.

Gebruik maken van het OV

Hoe komt u bij het Canary Riverside Plaza Hotel? U kunt hier gebruik maken van valet parking (parkeerservice). Houdt er ook rekening mee dat u in het centrum van Londen moet betalen voor een congestieheffing, een soort tol voor grote steden. Dit hotel staat NIET in zo'n congestion charge zone maar rijdt u westwaarts de City of London binnen dan komt u er wel in. Het spreekt voor zich dat u ook een taxi kunt nemen maar als u gebruik wilt maken van het openbaar vervoer dan kan dat uiteraard ook. Op een korte afstand vind u trein -en metrostation Canary Wharf en verschillende haltes aan de Docklands Light Railway (DLR) zoals bijvoorbeeld Heron Quays, Canary Wharf en Westferry. Er zijn ook aanlegplekken van de rivierbus, de Thames Clippers. Zo kunt u vlakbij opstappen bij halte Canary Wharf.

Metro en andere ov mogelijkheden in Londen


Vanuit Nederland of België naar het Canary Riverside Plaza Hotel

Er zijn verschillende manieren om naar Londen te reizen waaronder het vliegtuig en de trein. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar de Britse hoofdstad. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Eerst wandelt u van het treinstation naar het bijbehorende ondergrondse metrostation. Volg gewoon de aanwijsborden. U kunt hier met het ov komen maar dient onderweg wel over te stappen en een stukje tussendoor te lopen. Het gaat als volgt: eerst neemt u de metro van de Metropolitan Line naar Moorgate, loopt dan naar station Liverpool Street en stapt daar op de trein (Elizabeth Line) naar Canary Wharf. Een andere mogelijkheid is de metro van de Northern Line naar Bank pakken en daar overstappen op de DLR naar Canary Wharf. Beide varianten zullen al met al een half uur in beslag nemen.

Met de Eurostar naar Londen


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Er zijn in dit deel van Londen nog meer vijfsterrenhotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak
Terug naar:

City of London

Hotels en appartementen in Groot-Londen

Vier -en vijfsterrenhotels in uitgelichte Britse plaatsen


Luxueus overnachten elders in Londen?

5 vijfsterrenhotels in de City of Westminster (centrum)

5 vijfsterrenhotels in Kensington and Chelsea
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers