4 en 5 sterrenhotels aan Carmarthen Bay

hotels boeken via GBL Strand in Saundersfoot, Wales Saundersfoot in Pembrokeshire, Wales Het badplaatsje Tenby in de avond, Wales St Catherine's Fort and Island in Tenby, Wales Caldey Island in Wales Laugharne en de Tâf Estuary, Wales Laugharne Castle in Wales Pendine Sands in Wales

Inleiding

Op deze pagina wordt 1 vijfsterrenhotel en 4 viersterrenhotels aan en bij Carmarthen Bay uitgelicht. Dat is een baai in het zuidwesten van Wales, gesitueerd in het grensgebied van de graafschappen Pembrokeshire en Carmarthenshire. Dit is een streek met zeer mooie kustlandschappen, kleine badplaatsjes als Tenby en Saundersfoot, enkele oude kasteelruïnes zoals die van Laugharne en Llansteffan en ook mooie stranden. Denk aan het zeer lange Pendine Sands maar ook bij de net genoemde badplaatsjes kunt u van zon, zee en strand genieten. In de baai bevindt zich ook Caldey Island, een eilandje dat u per veerboot kunt bezoeken vanuit Tenby.


1. The Grove of Narberth - MollestonHet eerst uitgelichte hotel staat nu net niet aan zee maar in het binnenland van Pembrokeshire. Het moet toch behandeld worden omdat dit éen van de meest luxueuze verblijven is waar u in de regio kunt overnachten. The Grove of Narberth is een vijfsterrenhotel in een fraai pand dat tot aan 2007 aan haar lot was overgelaten. Na intensieve restauratie is het een prachtig oord geworden om in te overnachten en te eten. Naast ontbijten en dineren is een afternoon tea ook mogelijk. Eén van de oude gebouwen werd al gebruikt in de 15e eeuw, toen als woning voor de lokale baljuw. In latere tijden is het huis verder uitgebreid. Het hotel staat vlakbij het kleine dorpje Molleston, ook niet ver van Narberth. Dat kleine markstadje heeft fraaie architectuur, gekleurde gevels en is lokaal populair voor zij die willen winkelen. Daarnaast zit u hier vlakbij het landinwaarts gesitueerde deel van het Pembrokeshire Coast National Park en op een kilometer of 12 van het badplaatsje Saundersfoot waar u het strand kunt opzoeken.

Vanuit Nederland of België naar The Grove of Narberth

Het hotel heeft eigen parkeergelegenheid. Hier met het ov komen is niet mogelijk. Met de eigen auto op pad gaan - dus eerst met de veerboot naar Engeland of shuttle door de Eurotunnel - of eventueel eerst vliegen en dan op de luchthaven een auto huren is logischer. U zou dan bijvoorbeeld kunnen vliegen op Exeter in Devon maar Bristol Airport zou ook een goed startpunt kunnen zijn.

Met de veerboot naar Engeland | Auto huren in Engeland


Kaart met locaties

kaart met hotels in Carmarthen Bay


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar dat kan ook prima voor een vakantie op één of enkele plekken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

2. Heywood Spa Hotel - TenbyHet Heywood Spa Hotel (vier sterren) is gesitueerd in een buitenwijk van het badplaatsje Tenby. U zit hier dus in het Pembrokeshire Coast National Park, één van de mooiste kustgebieden van Wales en Groot-Brittannië. Het pand bestaat al zo'n 200 jaar en diende aanvankelijk als huis. Nu is het een hotel met spafaciliteiten waar naast ontbijt en diner ook een afternoon tea mogelijk is. Tenby staat bekend om haar prachtige sea front waar huizen met gekleurde gevels te zien zijn rondom het haventje en het strand. Het heeft enkele bezoekersattracties waaronder het getijdeneilandje waar St Catherine's Fort op staat en heeft voor de reiziger die bediend moet worden door het openbaar vervoer als voordeel dat er een treinstation aanwezig is. In de haven kunt u ook meegaan op een boottocht naar Caldey Island waar een abdij staat, twee oude kerken, een vuurtoren, een postkantoor, een paar dorpswinkels en een tea garden waar u terecht kunt voor wat eten en drinken. In de abdij zijn nog overigens steeds monniken actief. U kunt mooi wandelen op het eiland dus de wandelschoenen kunnen mee.

Vanuit Nederland of België naar het Heywood Spa Hotel

Het hotel heeft eigen parkeergelegenheid. U kunt ook met het ov reizen want dit badplaatsje heeft een treinstation. Vanaf dat station is het iets meer een dan een kilometer lopen naar het hotel. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar Tenby wilt reizen dan neemt u eerst de metro naar station Paddington (13 minuten) en stapt daar over op de trein. Die treinrit duurt ongeveer 5 uur, inclusief één keer overstappen. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. U zou kunnen vliegen op Rhoose Cardiff International Airport. Die treinreis duurt langer dan 3,5 uur, inclusief één keer overstappen.

Met de trein naar Londen en verder | Treinreis plannen in Engeland en Wales


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

3. Penally Abbey Country House Hotel - PenallyHet Penally Abbey Country House is een viersterrenhotel en ligt slechts een kilometer 3 ten zuiden van het op het vorige tabblad behandelde hotel in het badplaatsje Tenby. Alles wat u daar leest is hier ook grotendeels van toepassing. Penally is de naam van een klein dorpje dat vlakbij de zee ligt en het hotel hier stamt uit de vroege 19e eeuw. Het deed toen dienst als pastorie. Het nog veel oudere klooster bestaat al lang niet meer. In het hotel kunt u terecht voor een afternoon tea en vanzelfsprekend ook andere maaltijden. U zit hier in het Pembrokeshire Coast National Park en daar kunt u ook mooi over het kustpad wandelen. Houdt er echter wel rekening mee dat bepaalde delen van de kust hier in het zuidelijke deel van het nationale park afgesloten kunnen zijn omdat het als militair oefenterrein gebruikt wordt.

Vanuit Nederland of België naar het Penally Abbey Country House

Het hotel heeft eigen parkeerplaatsen. U kunt ook met het ov reizen want het kleine dorpje heeft een treinstation. Dat is echter wel een zogenaamde request stop, een halte waar je vooraf bij de conducteur moet aangeven dat ze er moeten stoppen. Station Penally staat op een steenworp afstand van het hotel. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar Penally wilt reizen dan neemt u eerst de metro naar station Paddington (13 minuten) en stapt daar over op de trein. Die treinrit duurt ongeveer 5 uur, inclusief één keer overstappen. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. U zou kunnen vliegen op Rhoose Cardiff International Airport. Die treinreis duurt langer dan 3,5 uur, inclusief één keer overstappen.

Met de trein naar Londen en verder | Treinreis plannen in Engeland en Wales


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

4. St Brides Spa Hotel - SaundersfootHet St Brides Spa Hotel is een viersterrenhotel in het kustdorp Saundersfoot en dat ligt in het oostelijke deel van het Pembrokeshire Coast National Park. Ook hier kunt u mooie kustwandelingen maken. Dit plaatsje is een slag kleiner dan het al behandelde Tenby maar herbergt ook een fraai strand waar je kunt genieten van zon, zee en strand. Het hotel staat bij het haventje, kijkt uit op Carmarthen Bay, biedt spafaciliteiten en je kunt hier naast de gebruikelijke maaltijden ook een afternoon tea nuttigen. In het dorp vindt ook wat winkeltjes en andere horeca. Bewandel het kustpad in zuidelijke richting en u komt uit in het badplaatsje Tenby, loop in noordoostelijke richting en u arriveert in het kustdorp (met strand) Amroth. Dat is zo ongeveer de plek waar het oostelijke deel van het nationale park eindigt. Na afloop kunt u per trein of bus (Amroth alleen bus) terug. Het zijn trajecten van een kilometer of 5 dus heen en terug lopen kan net zo goed.

Vanuit Nederland of België naar het St Brides Spa Hotel

Het hotel heeft eigen parkeerplaatsen. U kunt ook met het ov reizen want het badplaatsje heeft een treinstation waarvan wel gezegd moet worden dat het buiten het kustdorp gesitueerd is. Het ligt eigenlijk dichtbij het kleine dorpje Pentlepoir. Vanaf het station is het 2,5 km lopen naar het hotel in Saundersfoot. Een taxi kan uiteraard uitkomst bieden en eventueel een bus want lijn 351 tussen Tenby en Pendine stopt ook in zowel Pentlepoir als Saundersfoot. De plek waar de bus stopt is overigens vlakbij het hotel voor de Arcade (winkel). Let er op dat de bus niet heel vaak rijdt. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar Saundersfoot wilt reizen dan neemt u eerst de metro naar station Paddington (13 minuten) en stapt daar over op de trein. Die treinrit duurt ongeveer 5 uur, inclusief één keer overstappen. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. U zou kunnen vliegen op Rhoose Cardiff International Airport. Die treinreis duurt langer dan 3,5 uur, inclusief één keer overstappen.

Trein naar Londen en verder | Treinreis plannen in Engeland en Wales | Bus in Pembrokeshire


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorig en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

5. The Brown's Hotel - LaugharneHet Brown's Hotel (vier sterren) staat in Laugharne, een dorp aan het water met een kasteelruïne en dat ligt in het graafschap Carmarthenshire, veel meer aan de oostkant van de grote baai. Het plaatsje ligt vlakbij de plek waar de rivier de Tâf uitmondt in Carmarthen Bay. Laugharne is een beroemd plaatsje omdat dit de plek is waar de beroemdste dichter van Wales - Dylan Thomas - het laatste deel van zijn leven woonde. U kunt het boothuisje aan het water bezichtigen, de plek waar hij woonde en schreef. Het Brown's Hotel is de plek waar hij altijd naar de pub ging en ook verhalen opving die hij gebruikte in zijn werk. We hebben het hier over de jaren '40 en '50 van de 20e eeuw. Het hotel is overigens veel ouder. Het pand werd al gebouwd halverwege de 18e eeuw en in de loop van de 19e begon het dienst te doen als hotel. Er is geen strand in het dorp maar niet ver hier vandaan vindt u de Pendine Sands, een flinke strook zand van maar liefst elf kilometer. Als u ergens wilt winkelen dan kunt u de auto (of bus) pakken en naar Carmarthen rijden (20 minuten), een stadje, tevens hoofdplaats van het graafschap.

Vanuit Nederland of België naar het Brown's Hotel

U kunt parkeren bij het hotel. Hier met het openbaar vervoer heen gaan is niet de meest logische optie maar het kan wel. Dan dient u eerst met de trein naar Carmarthen af te reizen en dan per bus verder naar Laugharne. Houdt er rekening mee dat de bus niet heel vaak rijdt. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar Saundersfoot wilt reizen dan neemt u eerst de metro naar station Paddington (13 minuten) en stapt daar over op de trein. Die treinrit duurt minder dan 4 uur, inclusief één keer overstappen. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. U zou kunnen vliegen op Rhoose Cardiff International Airport. Die treinreis duurt ongeveer 2,5 uur, inclusief één keer overstappen. De daaropvolgende busdienst (lijn 222) duurt ongeveer een half uur.

Met de trein naar Londen en verder | Treinreis plannen in Engeland en Wales | Taf Valley Coaches


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak
Terug naar:

Het badplaatsje Tenby in Pembrokeshire

Het dorpje Laugharne in Carmarthenshire


Vier -en vijfsterrenhotels in uitgelichte Britse plaatsen

Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Wales
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers