5 sterrenhotels in de Georgian City of Bath

hotels boeken via GBL De stad Bath in Somerset De historische stad Bath in Somerset, Engeland Rondvaartboot in de stad Bath in Somerset De historische stad Bath in Somerset, Engeland Roman Baths en Bath Abbey in Engeland Royal Crescent in Bath Prior Park in Bath, Somerset De stad Bristol in Engeland

Inleiding

Op deze pagina worden 5 vijfsterrenhotels in de stad Bath uitgelicht, één van de meest stijlvolle steden van Engeland. Deze spa town behoort voor een groot deel tot het werelderfgoed en dat komt vanwege enkele van haar zeer oude gebouwen waaronder de abdij en vooral het Romeinse badhuis maar zeker vanwege de 18e eeuwse architectuur en dat heet in Engeland de 'Georgian Period', vernoemd naar de 4 koningen van het House of Hannover die in dat tijdperk op de troon zaten. Dat is de periode 1714 - 1830. Veel gebouwen in Bath zijn vervaardigt in de eerste helft van deze periode toen men teruggreep naar het palladianisme, oftewel op het oude Rome geïnspireerde architectuur: een meer eenvoudige, symmetrische bouwstijl, doch stijlvol met her en der zuilen. Dat was een flinke breuk met de Barok daarvoor. Deze stad is dus één van de meest complete Georgian Cities in Groot-Brittannië maar dat geldt ook voor Edinburgh in Schotland waar men iets later begon met de grote stadsuitbreiding. Kenmerkend voor Bath is ook de licht honingkleurige steen die veelvuldig gebruikt is, hetgeen de stad een warm uiterlijk verschaft én de heuvels rondom de stad.


1. The Gainsborough Bath SpaHet eerst uitgelichte hotel is The Gainsborough, een stijlvol pand uit de 19e eeuw, behorend tot het historische hart van Bath, de stad die niet alleen bekend staat om haar (werelderfgoed)architectuur maar ook om haar thermale baden. Het nabij gelegen treinstation heet niet voor niets Bath Spa. Dit hotel heeft het privilege dat het haar gasten toegang biedt tot de thermale bronnen van het Spa Village. Niet toevallig staat het beroemde Romeinse badhuis (beroemde historische bezoekersattractie) hier ook vlakbij. Twee duizend jaar geleden zocht men hier dus al de thermen op. Een typisch Engelse Afternoon Tea nuttigen is (uiteraard) hier ook mogelijk. De net genoemde Roman Baths en daar tegenover de middeleeuwse abdij vindt u hier op korte loopafstand, evenals de iconische Pulteney Bridge. De stad is compact dus u kunt alles wandelend doen. Bezoek de verschillende musea, ga winkelen in Milsom Street of in het late najaar op de kerstmarkt van Bath. Het fraaie landschapspark Prior Park bevindt zich echter een eindje ten zuiden van het centrum.

Vanuit Nederland of België naar The Gainsborough

U kunt niet parkeren bij het hotel maar dient zelf een plek te vinden elders in de buurt. Naar verluid kunt u parkeren bij Southgate en Avon Street. U kunt uiteraard ook met het ov reizen. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar Bath wilt reizen dan neemt u eerst de metro naar station Paddington (13 minuten) en stapt daar over op de trein (1 uur 20 minuten). Vanaf het treinstation Bath Spa is het daarna nog 6 minuten lopen. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. U zou kunnen vliegen op Bristol Airport. Vanuit die luchthaven kunt u direct per bus naar Bath, een reis van ongeveer een uur.

Met de trein naar Londen en verder | Bus Bristol Airport - Bath


Locatie van Bath

kaart met hotels in de stad Bath, Engeland


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

2. The Royal Crescent Hotel & SpaThe Royal Crescent Hotel is gesitueerd in één van de prachtige aaneengesloten herenhuizen van het 150 meter lange bouwwerk genaamd de Royal Crescent. Dat is gebouwd in de vorm van een halve maan en heeft meer dan 100 zuilen, vroeger en vandaag een populair oord om te wonen voor de meer gefortuneerden. Aan de voorkant bevindt zich een groot grasveld en biedt het een mooi uitzicht. Een aantal van deze huizen zijn inmiddels (omdat ze zo groot zijn) onderverdeeld in appartementen maar er zijn er ook die qua layout niet gewijzigd zijn. Het huis op nummer 1 is een historische bezoekersattractie, het hotel bevindt zich in het midden en heeft achter nog een tuin. Een typisch Engelse Afternoon Tea nuttigen is (uiteraard) hier ook mogelijk. Het huis op nummer 1 is overigens gebruikt voor filmopnames van de tv-serie Bridgerton, het hele blok komt bijvoorbeeld nog voor als achtergrond in de detective Macdonald and Dodds dat zich voornamelijk in Bath afspeelt. U zit hier pal aan de rand van het centrum, aan de noordkant. Zo wandelt u zo naar het Jane Austen Centre, gewijd aan de beroemde, vroegere inwoner van deze plaats en verschillende musea waaronder over mode en de architectuur in de stad. Elk jaar in september kunt u het Jane Austen Festival bezoeken, de schrijfster van de later zo bekende verfilmde kostuumdrama's.

Vanuit Nederland of België naar het Royal Crescent Hotel

U kunt hier gebruik maken van valet parking (parkeerservice), ook in combinatie met het opladen van uw electrische auto. U kunt uiteraard ook met het ov reizen. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar Bath wilt reizen dan neemt u eerst de metro naar station Paddington (13 minuten) en stapt daar over op de trein (1 uur 20 minuten). Vanaf het treinstation Bath Spa is het daarna nog 20 minuten lopen. U kunt ook eerst een lokale bus naar Alfred Street pakken en vandaar de overige 7 minuten wandelen. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. U zou kunnen vliegen op Bristol Airport. Vanuit die luchthaven kunt u direct per bus naar Bath, een reis van ongeveer een uur.

Met de trein naar Londen en verder | Bus Bristol Airport - Bath


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

3. Macdonald Bath Spa HotelHet Macdonald Hotel biedt net als 3 van de 4 voorgaande hotels spafaciliteiten en bevindt zich ten noordoosten van het centrum, vlakbij de universiteit. Het is een groot gebouw uit het tweede kwart van de 19e eeuw, vervaardigt in oud Griekse stijl. Pas de afgelopen dertig jaar (iets langer) doet het dienst als hotel. U zit hier in het licht heuvelachtig deel aan de rand van Bath, daar waar zo ongeveer de mooie skyline walk begint, één van de meest populaire stadswandelingen van Engeland. De ingang tot het hotel zit aan de weg maar aan de achterkant bevindt zich de mooie landschapstuin dus dit is een semi-landelijke locatie. Een typisch Engelse Afternoon Tea nuttigen is (uiteraard) hier ook mogelijk. U wandelt vanuit hier via het mooie Holborn Museum naar beneden het centrum in.

Vanuit Nederland of België naar het Macdonald Bath Spa Hotel

U kunt hier parkeren. U kunt uiteraard ook met het ov reizen. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar Bath wilt reizen dan neemt u eerst de metro naar station Paddington (13 minuten) en stapt daar over op de trein (1 uur 20 minuten). Vanaf het treinstation Bath Spa is het daarna nog 20 minuten lopen. Het gaat wel voor een deel heuvelop, houdt daar rekening mee. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. U zou kunnen vliegen op Bristol Airport. Vanuit die luchthaven kunt u direct per bus naar Bath, een reis van ongeveer een uur.

Met de trein naar Londen en verder | Bus Bristol Airport - Bath


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

4. The Bath Priory - a Relais & Chateaux HotelThe Bath Priory is een zeer fraaie, landgoedachtige accommodatie op 20 minuten lopen van het centrum van de stad. Het heeft een fraaie ommuurde tuin dus het stedelijk gesitueerde hotel biedt een semi-landelijke ervaring. Een typisch Engelse Afternoon Tea nuttigen is (uiteraard) hier ook mogelijk. De botanische tuinen van Bath vindt u hier in de buurt, het werelderfgoed van de stad bevindt zich iets verder weg. Doordat u hier buiten het centrum zit, bevindt u zich op spreekwoordelijke steenworp afstand van de heuvelachtige natuur van de Cotswolds, het qua dorpjes misschien wel meest schilderachtige gebied van Engeland. Aangezien u hier bij het hotel gemakkelijk kunt parkeren kan ik me voorstellen dat u het Bath Priory Hotel zowel als uitvalsbasis gebruikt voor stad als platteland.

Vanuit Nederland of België naar The Bath Priory

U kunt parkeren bij het hotel dus met de auto op reis gaan is in dit geval praktisch. U kunt echter ook met het ov reizen. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar Bath wilt reizen dan neemt u eerst de metro naar station Paddington (13 minuten) en stapt daar over op de trein (1 uur 20 minuten). U kunt dan vervolgens op een lokale bus stappen, die stopt voor het hotel. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. U zou kunnen vliegen op Bristol Airport. Vanuit die luchthaven kunt u direct per bus naar Bath, een reis van ongeveer een uur. U kunt dan uitstappen bij halte Victoria Park. Dat is dichter bij het hotel.

Met de trein naar Londen en verder | Bus Bristol Airport - Bath


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorig en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

5. Bathen House Boutique HotelBathen House is een vrij nieuw boetiekhotel want het opende haar deuren pas in 2018. Het is iets kleinschaliger en staat net als The Bath Priory buiten het centrum, zelfs nog ietsje verder westelijk. Het heeft eigen parkeergarages maar als u met het ov bent dan kunt u gebruik maken van de bus die voor de deur stopt.

Vanuit Nederland of België naar Bathen House

U kunt parkeren bij het hotel dus met de auto op reis gaan is in dit geval praktisch. U kunt echter ook met het ov reizen. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar Bath wilt reizen dan neemt u eerst de metro naar station Paddington (13 minuten) en stapt daar over op de trein (1 uur 20 minuten). U kunt dan vervolgens op een lokale bus stappen, die stopt voor het hotel. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. U zou kunnen vliegen op Bristol Airport. Vanuit die luchthaven kunt u direct per bus naar Bath, een reis van ongeveer een uur. U kunt dan uitstappen bij halte Newbridge Road. Dat is dichter bij het hotel.

Met de trein naar Londen en verder | Bus Bristol Airport - Bath


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak
Terug naar:

De stad Bath in Somerset


Vier -en vijfsterrenhotels in uitgelichte Britse plaatsen

Hotels en vakantiehuizen in en rond The Cotswolds
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers