4 sterrenhotels in het land van Constable en Gainsborough

hotels boeken via GBL Flatford in Engeland, het dorpje van John Constable Dedham Vale in Engeland, Countsable Country Flatford Mill in Suffolk, Engeland Het fraaie dorpje Kersey in Suffolk, Engeland Sudbury in Suffolk Cavendish in Suffolk Lavenham in Suffolk, Engeland Long Melford in Suffolk, Engeland Ickworth in Suffolk St Edmundsbury Cathedral in Suffolk, Engeland

Inleiding

Op deze pagina worden 5 viersterrenhotels in een bepaald deel van landelijk Suffolk uitgelicht al moet gezegd dat hotel nr 5 in een kleine historische stad staat. Dit graafschap in het oosten van Engeland en relatief vlakbij de haven van Harwich waar de veerboten uit Hoek van Holland arriveren geniet onder andere bekendheid omdat hier twee van de beroemdste 18e en 19e eeuwse schilders vandaan komen en ook de nodige schilderijen hebben gemaakt van het landschap en haar dorpjes hier. John Constable is geboren in 1776 en wel in het kleine dorpje East Bergholt en dat ligt aan de rand van de Dedham Vale waar hij zijn meest beroemde werken gemaakt heeft, met name van het pittoreske Flatford dat door de National Trust in originele staat wordt gehouden. Thomas Gainsborough zag het levenslicht in 1727, werd geboren in het kleine stadje Sudbury en ondanks dat hij zich vooral specialiseerde in portretten heeft ook hij landschapsschilderijen van de omgeving gemaakt. Zijn geboortehuis is te bezichtigen en daar is ook werk van hem te zien. Het huis zal in het najaar van 2022 worden heropend met de nieuwe aanbouw want het project National Centre for Gainsborough heeft als doel ook andere werken afkomstig uit het graafschap te tonen aan het publiek. Er zijn overigens schilderijen van de heren te zien in het Gainsborough House in Sudbury en de Christchurch Mansion in Ipswich, beiden in dit gebied te bewonderen. Er zijn nog meer werken te zien in de National Gallery in Londen. Kijkt u daarom anders ook eens in het overzicht van hotels in de City of Westminster. Dit gebied in Suffolk combineert vlak of zeer licht glooiend platteland met pastorale rivierlandschappen, leuke dorpjes, vakwerkhuizen en de voor het graafschap zo kenmerkende gekleurde gevels.


1. Milsoms - (bij) DedhamHet eerst uitgelichte hotel is Milsoms en dat bevindt zich in de Dedham Vale, het gebied dat 'Constable Country' als officieuze bijnaam heeft omdat hij a) hier in de streek is geboren en b) omdat hij hier zijn meest beroemde werken gemaakt heeft en dan vooral in het nabij gelegen dorpje Flatford dat er grotendeels zo uit ziet als aan het einde van de 18e en begin 19e eeuw. Beroemd zijn de schilderijen 'Flatford Mill' en de 'Hay Wain' (Hooiwagen). Ook heeft hij in 1826 het schilderij 'The Cornfield' gemaakt en daar is een weggetje te zien tussen zijn geboortedorp East Bergholt en het stadje Dedham. Dat is dus ook zeer dichtbij waar het hotel staat. Dat geldt ook voor zijn werk 'View on the Stour near Dedham'. De Dedham Vale heeft vanwege haar natuurlijke pracht tevens de status van Area of Outstanding Natural Beauty. Ook het landschap wordt dus geconserveerd. Het nabij gelegen Dedham is een klein, schilderachtig stadje, net over de grens in het graafschap Essex en biedt mooie architectuur, onafhankelijke winkels en ook horeca. Bij het country house hotel kunt u naast ontbijten en dineren ook genieten van een afternoon tea. De oude stad Colchester ligt overigens ook niet ver van hier.

Vanuit Nederland of België naar Milsoms

Het hotel heeft eigen parkeergelegenheid. Hier met het ov komen is vanwege de landelijke locatie niet mogelijk. Met de eigen auto op pad gaan is hier een logische optie. Zo kunt u vanuit Hoek van Holland in Nederland per veerboot (dag of nacht) afreizen naar Harwich. Vanuit die haven is het slechts een half uur rijden naar het hotel vlakbij Dedham. Wilt u met het vliegtuig gaan en dan op de luchthaven een auto huren? Dan zou een vlucht op Stansted Airport een goede keus kunnen zijn want ook vanuit die locatie is het maar 50 minuten rijden.

Met de veerboot naar Engeland | Auto huren in Engeland


Kaart met locaties

kaart met hotels in het land van Constable en Gainsborough, Engeland


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar dat kan ook prima voor een vakantie op één of enkele plekken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

2. Hintlesham Hall Hotel - HintleshamHintlesham Hall is een prachtig landgoedhotel wiens geschiedenis teruggaat tot in de 14e eeuw. Het huidige pand is uiteraard niet zo oud. In deze luxe accommodatie kunt u de spa induiken en ook aanschuiven voor een afternoon tea. U zit hier op het platteland van Suffolk, aan de rand van het dorpje Hintlesham en op een klein aantal kilometers van het fraaie marktstadje Hadleigh met haar leuke winkels, horeca én een oud gildehuis, één van de best bewaarde middeleeuwse gebouwen in de regio. Net ten noorden van Hadleigh ligt Kersey, één van de meest pittoreske kleine dorpjes in de streek. U zit hier ook vlakbij Ipswich, de grootste plaats (stad) van het graafschap. Thomas Gainsborough heeft daar gewoond en gewerkt. Een district binnen de stad is naar hem vernoemd en daar in de Christchurch Mansion (museum) kunt u de grootste collectie schilderijen van Gainsborough en ook John Constable zien buiten Londen. Ze hebben vroeger ook landschapsschilderijen gemaakt in het toen nog landelijke Ipswich en omgeving.

Vanuit Nederland of België naar het Hintlesham Hall Hotel

Het hotel heeft eigen parkeergelegenheid. Hier met het ov komen is op zich mogelijk. In het geval u per boot arriveert op Harwich International: pak de trein naar Ipswich (35 minuten, inclusief één keer overstappen) en dan de bus (lijn 91) naar Sudbury. Die bus stopt na 15 minuten in Hintlesham. Daarna is het nog een kilometer lopen. Met de eigen auto op pad gaan is hier misschien de meest logische optie. Zo kunt u vanuit Hoek van Holland in Nederland per veerboot (dag of nacht) afreizen naar Harwich. Vanuit die haven is het ongeveer drie kwartier rijden naar het hotel vlakbij Hintlesham. Wilt u met het vliegtuig gaan en dan op de luchthaven een auto huren? Dan zou een vlucht op Stansted Airport een goede keus kunnen zijn want ook vanuit die locatie is het ook maar een uur rijden.

Met de veerboot naar Engeland | Auto huren in Engeland | Bus in Suffolk


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

3. The Mill Hotel - SudburyThe Mill Hotel is een voormalige watermolen aan de rivier de Stour en opslagplaats van graan die hier immers vermalen werd. Op deze plek staat al een jaar of 1000 een dergelijk bouwwerk al stamt het huidige pand uit het jaar 1800. U zit hier in het fraaie marktstadje Sudbury waar u het voormalige huis van Thomas Gainsborough kunt bezichtigen. Ook vindt u hier allerlei winkels en andere horeca. Het stadje ligt in de Stour Valley dat samen met de Dedham Vale de status geniet van Area of Outstanding Natural Beauty. Dat conservatiegebied bevindt zich rondom de rivier, bij plaatsen als Long Melford, Cavendish, Stoke-by-Clare en Great Bradley. Een fraai landelijk gebied dus met kleine dorpjes en oude kerken. In de omgeving treft u ook het pittoreske Lavenham en verschillende landhuizen om te bezichtigen zoals Melford Hall. Aan de rand van Sudbury ligt het dorpje Great Cornard en daar heeft Gainsborough zijn schilderij Cornard Wood gemaakt.

Vanuit Nederland of België naar The Mill Hotel

Het hotel heeft eigen parkeerplaatsen maar naar verluid kunnen die snel vol raken. In de buurt is meer parkeergelegenheid. Hier met het ov komen is ook mogelijk want het stadje heeft een treinstation en ook rijden er bussen. In het geval u per boot arriveert op Harwich International: de trein naar Sudbury doet er minder dan 2 uur over. Wel moet u onderweg twee keer overstappen. Dezelfde tijd bent u kwijt als u per trein arriveert in Londen en vanaf station St Pancras International naar Sudbury wilt reizen. Eerst neemt u de metro naar Liverpool Street en stapt daar op de trein. Onderweg overstappen in Manningtree. Met de eigen auto op pad gaan is uiteraard ook mogelijk. Zo kunt u vanuit Hoek van Holland in Nederland per veerboot (dag of nacht) afreizen naar Harwich. Vanuit die haven is het ongeveer 50 minuten rijden naar het hotel vlakbij Hintlesham. Wilt u met het vliegtuig gaan en dan op de luchthaven een auto huren? Dan zou een vlucht op Stansted Airport een goede keus kunnen zijn want ook vanuit die locatie is het een minuut of 50 rijden.

Met de veerboot naar Engeland | Met de Eurostar naar Londen | Auto huren in Engeland


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

4. Swan Hotel & Spa - LavenhamHet Swan Hotel is gehuisvest in een voormalige 15e eeuwse herberg en bevindt zich op een zeer schilderachtige locatie want is gesitueerd in Lavenham, het best bewaarde middeleeuwse (kleine) stadje van Engeland. Het is befaamd om haar houten vakwerkhuizen waarvan dit inmiddels luxe hotel er één van is. U kunt hier ook de spa induiken en genieten van een afternoon tea. Het pand is een mooi voorbeeld van de Tudor architectuur. De beroemde lokale schilder John Constable heeft nog kort op school gezeten in Lavenham. Naast het historische karakter van zowel hotel als stadje zit u hier ook goed als uitvalsbasis voor een aantal prachtige landgoederen in de omgeving waaronder Ickworth en Melford Hall, de kleine stad Bury St Edmunds en ook de Stour Valley, Gainsborough's Sudbury en de Dedham Vale zijn niet ver weg. Deze regio was in de middeleeuwen de rijkste van Engeland vanwege de florerende wolhandel. Dat is ook nog goed te zien aan de vele fraaie oude kerken die in die tijd gebouwd zijn.

Vanuit Nederland of België naar het Swan Hotel

Het hotel heeft eigen parkeerplaatsen. U kunt hier eventueel met het ov komen want er rijdt een bus naar Lavenham, lijn 753 tussen Bury St Edmunds en Sudbury. In het geval u met de veerboot arriveert in Harwich International neemt u eerst de trein naar Bury St Edmunds (net geen 1,5 uur, inclusief één keer overstappen) en daarna de bus naar het kleine stadje (half uur). Met de eigen auto op pad gaan is uiteraard een logisch optie. Zo kunt u vanuit Hoek van Holland in Nederland per veerboot (dag of nacht) afreizen naar Harwich. Vanuit die haven is het ongeveer 55 minuten rijden naar Lavenham. Wilt u met het vliegtuig gaan en dan op de luchthaven een auto huren? Dan zou een vlucht op Stansted Airport een goede keus kunnen zijn want ook vanuit die locatie is het ook maar een uur rijden.

Met de veerboot naar Engeland | Auto huren in Engeland | Bus in Suffolk


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorig en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

5. Angel Hotel - Bury St EdmundsHet Angel Hotel is een prachtig eind 18e eeuws pand waar daarvoor ook al enkele eeuwen lang overnacht werd want toen stond er nog een herberg. Het hotel is gesitueerd in de compacte historische stad Bury St Edmunds (35 duizend inwoners) en geniet ook bekendheid omdat de beroemde auteur Charles Dickens hier meerdere keren overnacht en ook opgetreden heeft (voorlezen uit eigen werk). Een blauwe plaquette op het gebouw herinnert aan dat feit. Zijn eerste verblijf was in 1835 (als journalist) en enkele decennia later keerde hij twee keer terug om voor te dragen uit Pickwick Papers en David Copperfield. Naast dineren en ontbijten kunt u hier ook aanschuiven voor een afternoon tea. U zit hier overigens op een steenworp afstand van de oude St Edmundsbury Cathedral en de overblijfselen van de oude abdij die in de middeleeuwen onderdeel uitmaakte van het grootste en rijkste klooster van Engeland. Bury St Edmunds staat bekend om haar goede restaurants, onafhankelijke winkels en ook vindt u hier een bierbrouwerij.

Vanuit Nederland of België naar het Angel Hotel

U kunt parkeren bij het hotel. Hier met het openbaar vervoer heen gaan is goed mogelijk omdat het stadje een treinstation heeft en ook op de route ligt van busdiensten. In het geval u met de veerboot arriveert in Harwich International kunt u in 1,5 uur met de trein naar Bury St Edmunds. Dat is inclusief één keer overstappen. U bent een half uur langer kwijt als u per trein arriveert in Londen en vanaf station St Pancras International naar Bury St Edmunds wilt reizen. Er zijn een paar opties qua reisschema maar het meest voor de hand liggend is naar het aangrenzende station London Kings Cross te gaan (kan lopend of in 1 minuut met de trein) en daarna de trein te pakken. Onderweg vervolgens één keer overstappen in Cambridge. Met de eigen auto op pad gaan is uiteraard een logisch optie. Zo kunt u vanuit Hoek van Holland in Nederland per veerboot (dag of nacht) afreizen naar Harwich. Vanuit die haven is het ongeveer 1 uur 15 minuten rijden naar Bury St Edmunds. Wilt u met het vliegtuig gaan en dan op de luchthaven een auto huren? Dan zou een vlucht op Stansted Airport een goede keus kunnen zijn want ook vanuit die locatie is het ongeveer 1 uur 15 minuten rijden.

Met de veerboot naar Engeland | Met de Eurostar naar Londen | Auto huren in Engeland


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak
Terug naar:

De dorpen Dedham en Flatford in de Dedham Vale

Het stadje Lavenham in landelijk Suffolk

De kleine stad Bury St Edmunds in Suffolk


Vier -en vijfsterrenhotels in uitgelichte Britse plaatsen

Hotels en vakantiehuizen in Norfolk en Suffolk
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers